BORSA
BIST 100 12.176,50 %0,73
Altın 6.618,50 ₺/gr %0,40
Bitcoin $82.877 %0,15
Dolar 49,34 ₺ %0,13
Euro 55,18 ₺ %0,22
Sterlin 65,32 ₺ %0,08
Gümüş 96,15 ₺/gr %0,24
Ethereum $2.538,94 %1,53
İsviçre Frangı 59,21 ₺ %0,28
Kanada Doları 34,60 ₺ %0,08
Avustralya Doları 34,38 ₺ %0,10
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 13,14 ₺ %0,11
BAE Dirhemi 13,44 ₺ %0,14
Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,80
Çin Yuanı 7,37 ₺ %0,11
İSTANBUL 20°C 6.618,50 ₺/gr 49,34 ₺ 55,18 ₺
Anasayfa GÜNCEL LGS sonuçları açıklandı
fatihaktuel

LGS sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığınca LGS kapsamında 20 Haziran'da yapılan merkezi sınavın sonuçları 'meb.gov.tr' adresinden açıklandı.

· 5 dk okuma · 70 okunma
0Yorumlar
LGS sonuçları açıklandı

LGS kapsamındaki merkezi sınav, 20 Haziran'da başarıyla uygulandı. 2019 yılında 1 milyon 29 bin 555 öğrencinin katıldığı sınavda, 2020'de 1 milyon 472 bin 88 öğrenci yer aldı. Böylece sınava katılan öğrenci sayısı bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 43 artış gösterdi.

2020 LGS'DE SORU İPTALİ YOK

20 Haziran'da uygulanan LGS merkezi sınav kapsamında öğrencilere farklı branşlardan toplam 90 soru soruldu. Saat 9.30'da başlayan ilk oturumda öğrenciler Türkçe, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Yabancı Dil Testleri uygulandı.

İkinci oturum 11.30'da başladı ve bu oturumda öğrenciler matematik ve fen bilimleri testlerini cevapladı. Merkezi sınavda yer alan soruların hiçbiri iptal olmadı.

FEN BİLİMLERİNDE DOĞRU CEVAPLAR ARTTI

2020 merkezi sınavında sözel bölümde yer alan soru sayısı 20 olan Türkçe alt testinde doğru cevap sayısı ortalaması 10,00, soru sayısı 10 olan T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük alt testinde doğru cevap sayısı ortalaması 5,05, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt testinde 6,39 ve yabancı dil alt testinde ise 3,53 olarak gerçekleşti.

Sayısal bölümde soru sayısı 20 olan matematik ve fen bilimleri alt testleri yer aldı. Öğrencilerin matematik testindeki doğru cevap sayısı ortalaması 4,89, fen bilimleri alt testindeki doğru cevap sayısı ise 10,21 olarak hesaplandı.

2019 yılındaki merkezi sınav sonuçlarıyla kıyaslandığında öğrencilerin fen bilimleri testinde daha başarılı olduğu, diğer testlerde ise daha düşük başarı gösterdiği belirlendi.

181 ÖĞRENCİ TAM PUAN ALDI

Sınava 42 farklı ilden katılan 181 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. Puanların 100 ile 500 arasında değiştiği dağılımda öğrencilerin yüzde 7,85'i 400-500 aralığında puan aldı. Öğrencilerin en yoğun bulunduğu puan aralığı (yüzde 56,29) 200-299 oldu. Sınav puanlarının ortalaması 286,35, standart sapması ise 69,22 olarak hesaplandı.

MÜFREDATIN KAPSAMI DARALMASINA RAĞMEN TESTLERDE NİTELİK YÜKSEK

Sınavın salgın sürecinde yapılması dolayısıyla MEB, 2020 merkezi sınavının kapsamını öğrencilerin okulda yüz yüze eğitim aldıkları ilk dönemle sınırlı tuttu.

Raporda sonuçları paylaşılan analizlerde, sınavda yer alan soruların yeterli ayırt ediciliğe sahip olduğu, farklı başarı düzeylerindeki öğrencilere hitap edebildiği ve alt testlerden elde edilen sonuçların güvenilir olduğu gösterildi.

Bu sonuçlar, kapsamının daraltılmasına rağmen sınavın teknik açıdan yüksek niteliğe sahip olduğunu gösterdi.

KIZ ÖĞRENCİLER DAHA BAŞARILI

Raporda, çeşitli öğrenci gruplarının sınav performansları hakkında da analiz sonuçlarına yer verildi. Elde edilen bulgular, kız öğrencilerin matematik dışındaki tüm alt testlerde erkek öğrencilerden daha başarılı olduğunu gösterdi. 2018 ve 2019 yıllarındaki merkezi sınavlarda da ortaya çıkan bu sonuç, kız öğrencilerin görece yüksek başarısının sürdüğünü gösteriyor.

ANNE BABA EĞİTİM DÜZEYİ YÜKSEK ÖĞRENCİLER DAHA BAŞARILI

Yapılan diğer bir incelemede, öğrencilerin anne ve baba eğitim düzeyleri arttıkça sınav puanlarının da arttığı belirlendi. Bu konuda yapılan diğer çalışmalarla tutarlı olan bu sonuç, velilerin eğitim düzeyleri ve dolayısıyla sosyoekonomik düzeylerindeki artışın öğrencilerin akademik performanslarındaki artışla ilişkili olduğunu gösterdi.

SINAV SONUÇLARI ÖĞRENCİLERİN OKUL BAŞARILARI İLE İLİŞKİLİ

Raporda incelenen diğer bir unsur da öğrencilerin sınavda gösterdikleri performansla okuldaki akademik performansları arasındaki ilişkiydi. Analizler, geçen yıl olduğu gibi 2020'de de merkezi sınav sonuçlarının öğrencilerin okul başarıları arasında güçlü bir ilişki olduğunu gösterdi. Bu sonuçlar, sınav performansı ile öğrencilerin okuldaki başarılarının aynı şekilde değiştiğini ve güçlü bir bağlantıya sahip olduğunu gösteriyor.

ÖĞRENCİLERİN SINAV PERFORMANSLARI SON 2 YILLA BENZER ÖRÜNTÜDE

2020 merkezi sınavda öğrencilerin sınav performansı 2019 merkezi sınava göre kısmen değişim gösterse de doğru cevap sayısı dağılımlarının 2019 yılıyla oldukça benzer olduğu görüldü.

Her iki yılda da öğrencilerin görece yüksek başarı gösterdiği alt testler Türkçe, fen bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi iken, görece düşük başarı gösterdiği alt testler matematik ve yabancı dil oldu.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

Yargıda rüşvet soruşturması

2022-2024 yılları arasında İstanbul’daki çeşitli adliyelerde görülen bazı dava ve soruşturmalara...

7 gün önce

Gürlek'ten Şık'a Suç duyurusu ve Tazminat istemi davası

Bakan Gürlek'in avukatı tarafından yapılan açıklamada, Şık'ın iddiaları kesin bir dille...

13 gün önce

Betül Sayan Kaya ve Eşi Etkin Pişmanlık için 2.2 milyar...

Fon soruşturmasındaki iddialar üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden...

13 gün önce

Antalya'da fuhuş ve uyuşturucu operasyonu.

Antalya'nın Serik ilçesinde uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında aralarında turizmci ve...

13 gün önce

Tüm Hakemler İfadeye Çağrılıyor.

Hakem sınavları, görevlendirmeler ve klasmanlara ilişkin çarpıcı yazışmaların ortaya çıktığı...

13 gün önce

Enver Altaylı İfadesinde Savcıyı Tehdit Etmiş.

Suçlamaları ve dijital delilleri reddeden Altaylı'nın, ifade sırasında Cumhuriyet Başsavcı...

19 gün önce

Okul Saldırganının İfadeleri Kan Donduran Cinsten. İşte O...

Okul saldırısının faili 15 yaşındaki H.O.'nun ifadesinde, geçmişteki küresel katliamlardan ve...

19 gün önce

Manisa'da okula silahlı saldırı

Manisa'da okula silahlı saldırı! 2'si ağır 11 öğrenci yaralandı, 4 kişi gözaltında

20 gün önce

22 ilde C31K çetesine operasyonu!.

Ankara merkezli 22 ilde 'C31K' isimli yeni nesil dijital suç örgütüne düzenlenen eş zamanlı...

1 ay önce

okullarda uyum haftası başladı.

2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul 1 ve ortaokul 5'inci sınıf...

1 ay önce

AHBAP a 5. Dalga Operasyon

Ahbap Derneği adına toplanan bağışların şüphelilerin hesaplarına aktarıldığı" iddiasına ilişkin...

1 ay önce

Otoyol ve Köprüler 30 yıllığına özelleştiriliyor

Cumhurbaşkanı kararıyla 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ile otoyol ve çevre...

1 ay önce