Lösemili çocuklar üzerinden kurban dolandırıcılığı uyarısı
Dolandırıcılar bu kez Kurban Bayramını fırsat bilerek lösemili çocuklar üzerinden dolandırıcılığa başladı. LÖSEV Antalya İrtibat Ofisinden bu yönde bir uyarı yapıldı
Dolandırıcılar bu kez Kurban Bayramını fırsat bilerek lösemili çocuklar üzerinden dolandırıcılığa başladı. LÖSEV Antalya İrtibat Ofisinden bu yönde bir uyarı yapıldı. LÖSEVin adını kullanarak 81 ile yayılan bir şebekenin, kapı kapı dolaşıp, lösemili çocuklar üzerinden insanları dolandırdığına dikkat çeken LÖSEV yetkilileri, LÖSEV kapı kapı dolaşıp para istemez uyarısında bulundu. Lösemili ve kan hastası çocukların sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü ihtiyacını karşılamak amacıyla Ankara merkezli kurulan ve Türkiyenin bazı illerinde de irtibat ofisleriyle hizmet veren LÖSEVin, 81 ilde organize olarak kapı kapı dolaşan kişileri tespit ettiği belirtildi.
Bu kişilerin LÖSEVden geliyoruz, gazete ve dergimizi almak istemez misiniz sorusunun ardından, kişilerden çeşitli miktarlarda para talep ettiğine dikkat çekilen açıklamada, Lösemili Çocuklar Derneği adı altında kapı kapı dolaşarak, sahte makbuz ve kimliklerle para toplayan veya eşya satan kişilerin LÖSEV ile bir bağlantısı yoktur. Kurban Bayramının yaklaşması ile birlikte dolandırıcıların sayıları hızla arttı. Minik bedenler üzerinde duygu sömürüsü yaparak para kazanma telaşında olan kişileri asla affetmeyeceğiz. Her türlü hukuki yola başvurup ceza almalarını sağlayacağız denildi.
ANINDA İHBAR EDİN
LÖSEV yetkilileri, LÖSEV adına gazete sattığını, bağış topladıklarını belirten kişiler kapı kapı geziyor. Neredeyse bizden iyi çalışıyorlar. Yaptıkları iş hem itibarımıza zedeliyor hem de lösemili çocuklarımızın hakkına giriyor. Bu tarz durumlarda hemen 155 polis imdat ve 0312 447 06 60 LÖSEV imdat telefonlarına ihbar edin. Konuyla alakalı araştırmalar yapıldıktan sonra hukuki yollara anında başvurulacak ve gerekli işlemler başlatılacaktır diye konuştu.
LÖSEVin bağış toplayan değil, bağış kabul eden bir vakıf olduğunu söyleyen yetkililer, Vakfa bağışları kurumsal yollardan yapmakta fayda var. 3406ya boş mesaj, internet üzerinden ya da bankaların LÖSEV hesabına bağış yapılabilir dedi.
DHA
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Kurban Bayramı tatili uzatılmadı!
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, vatandaşların merakla beklediği "Kurban Bayramı tatili kaç gün...
Kurban Bayramı'nda köprü ve otoyollar ücretsiz
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Adil Karaismailoğlu, Kurban Bayramı'nda köprü ve otoyolların ücretsiz...
Memur-Sen'den zam açıklaması
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Kamu işvereni, 14 Ağustos'ta sunacağı teklifte Memur-Sen'in...
GÜNCEL Haberleri
Tümü22 ilde C31K çetesine operasyonu!.
Ankara merkezli 22 ilde 'C31K' isimli yeni nesil dijital suç örgütüne düzenlenen eş zamanlı...
okullarda uyum haftası başladı.
2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul 1 ve ortaokul 5'inci sınıf...
AHBAP a 5. Dalga Operasyon
Ahbap Derneği adına toplanan bağışların şüphelilerin hesaplarına aktarıldığı" iddiasına ilişkin...
Otoyol ve Köprüler 30 yıllığına özelleştiriliyor
Cumhurbaşkanı kararıyla 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ile otoyol ve çevre...
Enflasyon Rakamları Açıklandı.
Piyasaların merakla beklediği enflasyon rakamları belli oldu. Enflasyon ağustos ayında yüzde...
12 Dev Adam, Dünya Kupasında
A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2027 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2. Tur J Grubu’ndaki...
Alo 193 Ortak Hasar İhbar Merkezi faaliyete başladı.
Yeni sistemle kaza sonrası hasar ihbarları tek numara üzerinden yapılabilecek, vatandaşları...
Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları bugün başladı.
Mevcut kaydı bulunan ve arazi bilgilerinde değişiklik olmayan çiftçiler işlemlerini e-Devlet...
135 Alo Adalet” hattı bugün itibarıyla hizmete girdi.
İlk etapta Ankara Batı, İzmir ve Kayseri adliyelerinde uygulanacak sistemle, 5 yılı aşan dava ve...
Dürzilere çağrı: Krizin çözümü için çalışalım
Kendini fesheden SDG/YPG'nin yöneticilerinden Mahmud Habib, Suriye hükümeti ile ülkenin...
DASK ta yeni değişiklik
Kamu Denetçiliği Kurumu’nun (KDK) tavsiye kararı üzerine zorunlu deprem sigortasında (DASK) ev...
AİHM, Osman Kavala kararını açıkladı
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi, Gezi Davası hükümlüsü Osman Kavala...




