BORSA
BIST 100 14.652,95 %1,24
Altın 7.157,45 ₺/gr %0,63
Bitcoin $78.685 %1,52
Dolar 48,12 ₺ %0,06
Euro 56,20 ₺ %0,03
Sterlin 65,62 ₺ %0,08
Gümüş 106,14 ₺/gr %0,01
Ethereum $2.455,51 %1,15
İsviçre Frangı 59,89 ₺ %0,21
Kanada Doları 34,71 ₺ %0,10
Avustralya Doları 34,56 ₺ %0,29
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,82 ₺ %0,05
BAE Dirhemi 13,11 ₺ %0,10
Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,59
Çin Yuanı 7,16 ₺ %0,02
İSTANBUL 23°C 7.157,45 ₺/gr 48,12 ₺ 56,20 ₺
Anasayfa GÜNCEL Mahir Ünal: Fethullah darbecinin önünde kuzu gibiydi
Star Gazetesi

Mahir Ünal: Fethullah darbecinin önünde kuzu gibiydi

Güncel Haberleri › Mahir Ünal: Fethullah darbecinin önünde kuzu gibiydi haberi AK Parti Grup Başkanvekili Ünal, 28 Şubat döneminde Fethullah, askerin ve darbecinin

· 3 dk okuma · 43 okunma
0Yorumlar
Mahir Ünal: Fethullah darbecinin önünde kuzu gibiydi
Güncel Haberleri ›
Mahir Ünal: Fethullah darbecinin önünde kuzu gibiydi haberi
AK Parti Grup Başkanvekili Ünal, 28 Şubat döneminde Fethullah, askerin ve darbecinin önünde kuzu gibiydi. Hatta askerlere Bütün kurumlarımın anahtarını size verebilirim diyordu dedi.
AA

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "28 Şubat döneminde Fetullah, askerin ve darbecinin önünde kuzu gibiydi. Hatta askerlere 'Bütün kurumlarımın anahtarını size verebilirim' diyordu. Darbeci askerin önünde süklüm büklüm olanlar bugün milletin iradesiyle seçilmiş hükümetle neden savaşıyorlar sizce" dedi.

Afşin Öğretmenevi'nde muhtarlarla bir araya gelen Ünal, AK Parti iktidarında yaşanan önemli gelişmeleri anlatan büyük fotoğrafa iyi bakılması gerektiğini söyledi. 

AK Parti'nin kurucusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, her muhtarla ayrı ayrı görüşeceğini belirterek, "Muhtar dahi olamaz" diyenlere inat, bu ülkede muhtarların ne kadar kıymetli ve önemli insanlar olduğunu ortaya koyduğunu ifade eden Ünal, muhtarların da bunun bilincinde olduğunu kaydetti.

Türk, Kürt, Alevi ve Sünni gibi ayrımcılıklara karşı olduklarını dile getiren Ünal, AK Parti'nin iktidara gelmesinden bu yana her bir bireye sahip çıktını belirtti.

"Türk milleti için ne yaptılar"

MHP'nin Türk, HDP'nin ise Kürt milliyetçiliği yaptığını, CHP'nin de "Cumhuriyetin sahibiyim" dediğine dikkati çeken Ünal, "Bu milletin sahibe ihtiyacı yok. Bu milletin sahibi tarih boyunca Cenab-ı Allah olmuştur. Ben 'milliyetçiyiz' diye geçinenlere soruyorum. Türk milleti için ne yaptılar? Milliyetçilik o milleti sevmekle ve aşık olmakla alakalıdır. 13 yıldır bunu biz yapıyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin gelişimine ve büyümesine engel olmak isteyenlere karşı AK Parti'ye desteğin devam etmesini isteyen Ünal, şöyle devam etti:

"Bu ülkede egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. CHP'nin ve MHP'nin 'Milletten onay almayan hiç kimse millet adına bir yetkiyi kullanamaz, demesi gerekmiyor mu?'  Ama CHP ve MHP bu Pensilvanya'dakine hiç laf söylediğini duydunuz mu? Buna 'Yahu sen bu egemenlik hakkını kimin adına kullanıyorsun. Bu gazetelerine emir veriyorsun bu devletin içerisine sızdırdığın savcıya hakime  emir veriyorsun, hangi hakla hangi yetkiyle veriyorsun' demiyor. 28 Şubat döneminde Fetullah, askerin ve darbecinin önünde kuzu gibiydi. Hatta askerlere "Bütün kurumlarımın anahtarını size verebilirim" diyordu. Darbeci askerin önünde süklüm büklüm olanlar bugün milletin iradesiyle seçilen hükumetle neden savaşıyorlar sizce."

"Uluslararası başkentlerin gazeteleri ile aynı dili konuşuyorlar"

Eski Türkiye'nin kapılarını tekrar açmak isteyenlerin, uluslararası başkentlerin gazeteleri ile aynı dili konuştuğunu vurgulayan Ünal, onların Türkiye'ye neden düşman olduğunu anladığını fakat içeridekilerin niye düşman olduğunu vatandaşın vicdanına bıraktığını kaydetti.

Ünal, Abdullah Öcalan'ın derdest edilip Türkiye'ye tesliminin ardından, MHP'nin terörü bitirme imkanı varken neden bitirmediğini açıklamasını istedi. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

Dürzilere çağrı: Krizin çözümü için çalışalım

Kendini fesheden SDG/YPG'nin yöneticilerinden Mahmud Habib, Suriye hükümeti ile ülkenin...

13 saat önce

DASK ta yeni değişiklik

Kamu Denetçiliği Kurumu’nun (KDK) tavsiye kararı üzerine zorunlu deprem sigortasında (DASK) ev...

14 saat önce

AİHM, Osman Kavala kararını açıkladı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi, Gezi Davası hükümlüsü Osman Kavala...

1 gün önce

Kırmızı bültenle aranan isimler Türkiye'ye getirildi.

İçişleri Bakanlığı, kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan 16 ve ulusal seviyede aranan...

1 gün önce

Cem Küçük soruşturmasında 3 yakalama kararı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Cem Küçük soruşturması kapsamında, İsmail Çanak,...

1 gün önce

Kuriş soruşturmasında 3. dalga

Alihan Kuriş Suç Örgütü’ne yönelik yürütülen 3. dalga operasyon kapsamında 54 şüpheli hakkında...

1 gün önce

Netanyahu Hakkında Kırmızı Bülten Talep Edildi!

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan Küresel Sumud...

5 gün önce

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’un açıklamasıyla...

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 2026-YKS yükseköğretim programları merkezi yerleştirme...

8 gün önce

Yeni kurul resmen faaliyete geçti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı başkanlığındaki kurulun 24 Ağustos’ta yapması planlanan ilk...

8 gün önce

Yalova'da Eğitim Uçağı Düştü

Kaza sonrası MSB'den yapılan açıklamada, "Hava Kuvvetlerimize ait bir adet F-16 uçağımız, eğitim...

14 gün önce

12. Yargı Paketi Resmi Gazete'de yayımlandı

Yürülüğe giren kanunla birlikte dolandırıcılık suçlarına yönelik cezalarda indirime gidilmesini...

26 gün önce

Muğlada yangın tehlike sınırına dayandı

Seydikemer  ilçesi Bayır Mahallesi yakınlarında tarım arazisinde başlayan yangın, bölgede...

28 gün önce