Mehmet Cereni işkencede öldürüp intihar etti süsü verdik
Kahramanmaraşta 12 Eylülden sonra üç gencin işkencede öldürülmesine ilişkin takipsizlik verilen soruşturmadan, itirafçı polis Sedat Canerin 1986 yılında savcılığa verdiği ifade tutanağı çıktı. Kendisi
Kahramanmaraşta 12 Eylülden sonra üç gencin işkencede öldürülmesine ilişkin takipsizlik verilen soruşturmadan, itirafçı polis Sedat Canerin 1986 yılında savcılığa verdiği ifade tutanağı çıktı. Kendisi Cennet Değirmencinin işkencede öldürülmesine karıştığı için ceza alan Caner, ifadesinde; Kahramanmaraşta Mehmet Ceren, Şükrü Bağ ve adını bilmediği bir kişinin, Gaziantepte Değirmencinin öldüğü işkenceyi anlattı.
Radikalden İsmail Saymazın haberine göre; Ayrıca Ankarada bir milli boksöre elektrik verildiğini, İskenderunda öz kayın biraderinin fosoptik çukuru işkencesinin uygulandığını itiraf etti. Caner, polislerin soruşturma komisyonunun önünde şüphelilere işkence yaptığını; Filistin askısı, kasap askısı, ameliyat masası, çarmıha germek, sandalye falakası, kaplumbağa hücresi adı verilen işkence türlerini anlattı. Caner ayrıca doktorların da kendileriyle işbirliği yaptığını belirtti.
12 Eylülden sonra Kahramanmaraşta Ali Ekber Yürek, Mehmet Ceren, Fehim Özarslan ve Cennet Değirmencinin işkencede öldürülmesine ve birçok yurttaşın işkence görmesine ilişkin 2010 yılında soruşturma başlatılmıştı. Afşinde başlayıp Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığında devam edilen soruşturmada geçen yıl takipsizlik kararı verilmişti. Yürek ve Ceren aileleri, avukat Hüseyin Aygün aracılığıyla Anayasa Mahkemesine başvuru için harekete geçince soruşturma dosyasının bir örneği kendilerine ulaşmıştı. Dosyanın açılmasıyla, dönemin Nokta dergisine işkence itirafında bulunduktan sonra gözaltına alınan polis Sedat Canerin 2 Şubat 1986da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığında alınan ifadesi 30 yıl sonra gün ışığına çıktı. Caner, Savcı M. Hayri Tayhana verdiği ifadede, Kahmaramaraş Sıkıyönetim Komutan Yardımcılığına bağlı görev yaptığı 1980-1983 yılları arasında Kahramanmaraşta Mehmet Ceren, Şükrü Bağ ve adını bilmediğini bir kişi ile Gaziantepte Cennet Değirmencinin işkencede öldürülmesine ilişkin bilgi verdi. Ayrıca Kahramanmaraşta sol örgütlerle bağlantılı diye bir kısım polislerin, İskenderunda kendi kayın biraderinin, Ankarada ise soyguna adı karıştığı için bir bir boksörün işkenceden geçirildiğini belirtti. Caner, hem işkenceli sorguyu, hem de işkence türlerini de anlattı.
;
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bahçeli : Sabrımızı Zorlamayın
Netanyahu’nun "Türkiye’ye mesaj verdik" şeklindeki açıklamaları, Türk siyasetinde sert...
ROKETSAN mühendisinin babası: Oğlum İnfaz Edildi
İsparta'da evinde ölü olarak bulunan ve "sodyum nitrat içerek" intihar ettiği öne sürülen 25...
Delil Aysal'a ağırlaştırılmış müebbet hapis
İzmir'de, taksici Oğuz Erge'yi 3 kurşunla öldüren Delil Aysal'ın yargılandığı davada karar çıktı....
GÜNCEL Haberleri
TümüNetanyahu Hakkında Kırmızı Bülten Talep Edildi!
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan Küresel Sumud...
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’un açıklamasıyla...
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 2026-YKS yükseköğretim programları merkezi yerleştirme...
Yeni kurul resmen faaliyete geçti
Cumhurbaşkanı Yardımcısı başkanlığındaki kurulun 24 Ağustos’ta yapması planlanan ilk...
Yalova'da Eğitim Uçağı Düştü
Kaza sonrası MSB'den yapılan açıklamada, "Hava Kuvvetlerimize ait bir adet F-16 uçağımız, eğitim...
12. Yargı Paketi Resmi Gazete'de yayımlandı
Yürülüğe giren kanunla birlikte dolandırıcılık suçlarına yönelik cezalarda indirime gidilmesini...
Muğlada yangın tehlike sınırına dayandı
Seydikemer ilçesi Bayır Mahallesi yakınlarında tarım arazisinde başlayan yangın, bölgede...
İşte Üsküdar Belediyesi operasyonunun detayları
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunca yürütülen geniş çaplı...
MEB yönetmeliği değişti
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan "Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve...
Ankara'da su kaynaklı salgın alarmı
özellikle Altındağ ve Mamak ilçelerindeki su kesintilerinin ardından binlerce kişinin mide...
Uğur Mumcu suikasti dosyası raftan iniyor
Türkiye tarihinin en karanlık dönemlerinden biri olan 1990'lı yıllardaki faili meçhul...
WhatsApp'ta ekran görüntüsü paylaşanlara 3 yıla kadar...
Yargıtay, WhatsApp'taki özel yazışmaların izinsiz paylaşılmasına dair milyonlarca kullanıcıyı...
Ahbap soruşturmasında flaş gelişme
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı'ğınca yürütülen Ahbap Derneği'ne yönelik soruşturma kapsamında,...




