Mehmet Cereni işkencede öldürüp intihar etti süsü verdik
Kahramanmaraşta 12 Eylülden sonra üç gencin işkencede öldürülmesine ilişkin takipsizlik verilen soruşturmadan, itirafçı polis Sedat Canerin 1986 yılında savcılığa verdiği ifade tutanağı çıktı. Kendisi
Kahramanmaraşta 12 Eylülden sonra üç gencin işkencede öldürülmesine ilişkin takipsizlik verilen soruşturmadan, itirafçı polis Sedat Canerin 1986 yılında savcılığa verdiği ifade tutanağı çıktı. Kendisi Cennet Değirmencinin işkencede öldürülmesine karıştığı için ceza alan Caner, ifadesinde; Kahramanmaraşta Mehmet Ceren, Şükrü Bağ ve adını bilmediği bir kişinin, Gaziantepte Değirmencinin öldüğü işkenceyi anlattı.
Radikalden İsmail Saymazın haberine göre; Ayrıca Ankarada bir milli boksöre elektrik verildiğini, İskenderunda öz kayın biraderinin fosoptik çukuru işkencesinin uygulandığını itiraf etti. Caner, polislerin soruşturma komisyonunun önünde şüphelilere işkence yaptığını; Filistin askısı, kasap askısı, ameliyat masası, çarmıha germek, sandalye falakası, kaplumbağa hücresi adı verilen işkence türlerini anlattı. Caner ayrıca doktorların da kendileriyle işbirliği yaptığını belirtti.
12 Eylülden sonra Kahramanmaraşta Ali Ekber Yürek, Mehmet Ceren, Fehim Özarslan ve Cennet Değirmencinin işkencede öldürülmesine ve birçok yurttaşın işkence görmesine ilişkin 2010 yılında soruşturma başlatılmıştı. Afşinde başlayıp Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığında devam edilen soruşturmada geçen yıl takipsizlik kararı verilmişti. Yürek ve Ceren aileleri, avukat Hüseyin Aygün aracılığıyla Anayasa Mahkemesine başvuru için harekete geçince soruşturma dosyasının bir örneği kendilerine ulaşmıştı. Dosyanın açılmasıyla, dönemin Nokta dergisine işkence itirafında bulunduktan sonra gözaltına alınan polis Sedat Canerin 2 Şubat 1986da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığında alınan ifadesi 30 yıl sonra gün ışığına çıktı. Caner, Savcı M. Hayri Tayhana verdiği ifadede, Kahmaramaraş Sıkıyönetim Komutan Yardımcılığına bağlı görev yaptığı 1980-1983 yılları arasında Kahramanmaraşta Mehmet Ceren, Şükrü Bağ ve adını bilmediğini bir kişi ile Gaziantepte Cennet Değirmencinin işkencede öldürülmesine ilişkin bilgi verdi. Ayrıca Kahramanmaraşta sol örgütlerle bağlantılı diye bir kısım polislerin, İskenderunda kendi kayın biraderinin, Ankarada ise soyguna adı karıştığı için bir bir boksörün işkenceden geçirildiğini belirtti. Caner, hem işkenceli sorguyu, hem de işkence türlerini de anlattı.
;
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bahçeli : Sabrımızı Zorlamayın
Netanyahu’nun "Türkiye’ye mesaj verdik" şeklindeki açıklamaları, Türk siyasetinde sert...
ROKETSAN mühendisinin babası: Oğlum İnfaz Edildi
İsparta'da evinde ölü olarak bulunan ve "sodyum nitrat içerek" intihar ettiği öne sürülen 25...
Delil Aysal'a ağırlaştırılmış müebbet hapis
İzmir'de, taksici Oğuz Erge'yi 3 kurşunla öldüren Delil Aysal'ın yargılandığı davada karar çıktı....
GÜNCEL Haberleri
TümüYargıda rüşvet soruşturması
2022-2024 yılları arasında İstanbul’daki çeşitli adliyelerde görülen bazı dava ve soruşturmalara...
Gürlek'ten Şık'a Suç duyurusu ve Tazminat istemi davası
Bakan Gürlek'in avukatı tarafından yapılan açıklamada, Şık'ın iddiaları kesin bir dille...
Betül Sayan Kaya ve Eşi Etkin Pişmanlık için 2.2 milyar...
Fon soruşturmasındaki iddialar üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden...
Antalya'da fuhuş ve uyuşturucu operasyonu.
Antalya'nın Serik ilçesinde uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında aralarında turizmci ve...
Tüm Hakemler İfadeye Çağrılıyor.
Hakem sınavları, görevlendirmeler ve klasmanlara ilişkin çarpıcı yazışmaların ortaya çıktığı...
Enver Altaylı İfadesinde Savcıyı Tehdit Etmiş.
Suçlamaları ve dijital delilleri reddeden Altaylı'nın, ifade sırasında Cumhuriyet Başsavcı...
Okul Saldırganının İfadeleri Kan Donduran Cinsten. İşte O...
Okul saldırısının faili 15 yaşındaki H.O.'nun ifadesinde, geçmişteki küresel katliamlardan ve...
Manisa'da okula silahlı saldırı
Manisa'da okula silahlı saldırı! 2'si ağır 11 öğrenci yaralandı, 4 kişi gözaltında
22 ilde C31K çetesine operasyonu!.
Ankara merkezli 22 ilde 'C31K' isimli yeni nesil dijital suç örgütüne düzenlenen eş zamanlı...
okullarda uyum haftası başladı.
2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul 1 ve ortaokul 5'inci sınıf...
AHBAP a 5. Dalga Operasyon
Ahbap Derneği adına toplanan bağışların şüphelilerin hesaplarına aktarıldığı" iddiasına ilişkin...
Otoyol ve Köprüler 30 yıllığına özelleştiriliyor
Cumhurbaşkanı kararıyla 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ile otoyol ve çevre...




