BORSA
BIST 100 13.458,10 %1,24
Altın 6.175,37 ₺/gr %1,31
Bitcoin $62.904 %2,77
Dolar 47,56 ₺ %0,18
Euro 54,86 ₺ %0,06
Sterlin 64,23 ₺ %0,41
Gümüş 87,99 ₺/gr %2,27
Ethereum $1.859,64 %3,02
İsviçre Frangı 58,92 ₺ %0,11
Kanada Doları 33,95 ₺ %0,20
Avustralya Doları 33,41 ₺ %0,12
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01
Suudi Riyali 12,66 ₺ %0,25
BAE Dirhemi 12,95 ₺ %0,18
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,44
Çin Yuanı 7,04 ₺ %0,10
İSTANBUL 25°C 6.175,37 ₺/gr 47,56 ₺ 54,86 ₺
Anasayfa GÜNCEL Mehmet Görmez, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
fatihaktuel

Mehmet Görmez, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Dinin siyasete dahil edilmesi üzerine konuşan Görmez, “Şu anda ahlaki üstünlük noktasında sorunlar yaşıyoruz” dedi.

· 3 dk okuma · 37 okunma
0Yorumlar
Mehmet Görmez, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Açıkdeniz” adlı dergiye dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Mehmet Görmez, “Şu anda ahlaki üstünlük noktasında sorunlar yaşıyoruz” değerlendirmesinde bulundu. Dinin siyasete dahil edilmesi üzerine konuşan Göremez açıklamasının devamında, “Dinin siyasileşmesi, dinin salt politik bir mekanizmaya dönüşmesi ne kadar büyük bir hata ise, siyasetin dinileşmesi, siyasetin din gibi takdim edilmesi de o kadar büyük bir tehlikedir” ifadelerini kullandı. 

Görmez’in açıklamaları şöyle:

"Dijitalleşmeyle birlikte davetin dilinde ve üslubunda bizatihi dijital dünyanın kavramları egemen olmaya başladı: imaj, reklam ve propaganda. Ancak imaj, reklam ve propaganda irşad, davet ve tebliğin aracı olarak kullanılamaz.

Biz şu bedenin sünnetlerini çok seviyoruz da, kalbin sünnetlerini, dilin, aklın, ruhun sünnetlerini ihmal ediyoruz. Öyle olduğu için de, kullandığımız din dilini bir türlü rahmetle buluşturamıyoruz. Güç ve iktidar sahibi olmak, bizatihi ümmeti inşa etmenin önüne geçti. Bu da beraberinde gündelik politik ve ideolojik bir şey doğurdu. Bu söylemin kendisi dinin sırtında yüke dönüştü aslında. Ve bu sefer o gücü kaybetmemek bir gayeye dönüştü. Bunun için de en ağır, en hoyrat dil kullanılmaya başlandı.

KUTUPLAŞMA

Dinin siyasileşmesi, dinin salt politik bir mekanizmaya dönüşmesi ne kadar büyük bir hata ise, siyasetin dinileşmesi, siyasetin din gibi takdim edilmesi de o kadar büyük bir tehlikedir. Bu iki büyük tehlike şu anda dinin sırtındaki iki büyük yüktür. Bu hepimizin dilini de, kalbini de, ilişkilerimizi de etkiliyor. Bütün kutuplaşmaları da bu doğuruyor. 

Pek çok yangında, ölen insanların çoğu acemi itfaiyecilerin hatalarıyla ölürler. Eğer itfaiyeci acemi ise insanları tahliye etmeden önce suyu oraya basar ve insanların dumandan ölmesine yol açar. Aslında acemi olduğu halde kendisine usta itfaiyeci rolü biçip bu ateşleri söndürmek isteyen pek çok âlimimiz, mütefekkirimiz, aydınımız var. Bu nedenle biz dumanda boğuluyoruz. Bir adama dindar dendiği zaman aklımıza ilk gelecek şey, âdildir, emindir, ahlaklıdır, dürüsttür olmalı. İslam ümmeti teknolojiyi kaybetmekle üstünlüğünü kaybetmez. Ama ahlakî üstünlüğümüzü kaybettiğimiz zaman biz kaybederiz. Şu anda ahlakî üstünlük noktasında sorunlar yaşıyoruz.”

Mehmet görmez,Din,Siyaset



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

12. Yargı Paketi Resmi Gazete'de yayımlandı

Yürülüğe giren kanunla birlikte dolandırıcılık suçlarına yönelik cezalarda indirime gidilmesini...

14 saat önce

Muğlada yangın tehlike sınırına dayandı

Seydikemer  ilçesi Bayır Mahallesi yakınlarında tarım arazisinde başlayan yangın, bölgede...

2 gün önce

İşte Üsküdar Belediyesi operasyonunun detayları

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunca yürütülen geniş çaplı...

2 gün önce

MEB yönetmeliği değişti

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan "Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve...

3 gün önce

Ankara'da su kaynaklı salgın alarmı

 özellikle Altındağ ve Mamak ilçelerindeki su kesintilerinin ardından binlerce kişinin mide...

3 gün önce

Uğur Mumcu suikasti dosyası raftan iniyor

Türkiye tarihinin en karanlık dönemlerinden biri olan 1990'lı yıllardaki faili meçhul...

3 gün önce

WhatsApp'ta ekran görüntüsü paylaşanlara 3 yıla kadar...

Yargıtay, WhatsApp'taki özel yazışmaların izinsiz paylaşılmasına dair milyonlarca kullanıcıyı...

3 gün önce

Ahbap soruşturmasında flaş gelişme

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı'ğınca yürütülen Ahbap Derneği'ne yönelik soruşturma kapsamında,...

9 gün önce

Ankara'da Eğitim Helikopteri Düştü. 1Pilot şehit düştü

Ankara 'nın Sincan ilçesi Temelli mevkiinde, bir şirkete ait eğitim helikopteri henüz...

9 gün önce

Zorunlu Trafik Sigortası Primleri Açıklandı

Temmuz 2026 döneminde geçerli olacak zorunlu trafik sigortası primlerini açıkladı. Primler yüzde...

29 gün önce

Münfesih terör örgütü PKK

Terörsüz Türkiye süreciyle ilgili Meclis'te görüşülecek yasaya son hali veriliyor. Haberler.com...

29 gün önce

NATO Zirvesi Öncesi Olağanüstü Güvenlik Tedbirleri...

Ankara, 36'ncı NATO Liderler Zirvesi öncesinde geniş güvenlik önlemleriyle alarma geçti. Zirve...

1 ay önce