BORSA
BIST 100 11.577,12 %1,87
Altın 6.596,64 ₺/gr %0,35
Bitcoin $84.642 %2,27
Dolar 49,64 ₺ %0,01
Euro 55,81 ₺ %0,02
Sterlin 66,55 ₺ %0,13
Gümüş 92,40 ₺/gr %0,06
Ethereum $2.491,45 %1,82
İsviçre Frangı 60,20 ₺ %0,01
Kanada Doları 35,33 ₺ %0,07
Avustralya Doları 34,88 ₺ %0,34
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 13,23 ₺ %0,00
BAE Dirhemi 13,51 ₺ %0,01
Rus Rublesi 0,61 ₺ %0,74
Çin Yuanı 7,44 ₺ %0,00
İSTANBUL 18°C 6.596,64 ₺/gr 49,64 ₺ 55,81 ₺
Anasayfa GÜNCEL Melikşah Üniversitesi operasyonunda gözaltına alınanlar s...
fatihaktuel

Melikşah Üniversitesi operasyonunda gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

Kayserideki soruşturmada gözaltına alınanlardan Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Boydak Holding CEOsu Memduh Boydak, Kayseri Ticaret Odası Meclis Başkanı

· 4 dk okuma · 92 okunma
0Yorumlar
Melikşah Üniversitesi operasyonunda gözaltına alınanlar serbest bırakıldı

Kayserideki soruşturmada gözaltına alınanlardan Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Boydak Holding CEOsu Memduh Boydak, Kayseri Ticaret Odası Meclis Başkanı işadamı Mehmet Filiz, işadamı Ahmet Türkmen, H.G, V.D, Ö.K. ve N.S adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Boydak, adliye çıkışında yaptığı açıklamada Üniversiteyi kurarken bir gün böyle bir davadan dolayı yargılanacağımız aklımıza gelmedi, ama pişman değilim. Onu da özellikle belirtmek isterim. Sözkonusu ifademde belirttiğim gibi bizim gayemiz, ülkemize, topluma, çevremize, doğduğumuz topraklara mümkün olduğunca destek olabilmek, yaşadığımız topluma değer katabilmek. Attığımız her adımda pusulamız, hukuki ve vicdani prensipler ve onlara yüzde yüz saygıdır. Aynı hassasiyeti beklemek de bizim hakkımızdır. diye konuştu.

Memduh Boydak, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

İki gündür gözaltında olduğum için önceki gün 5, dün de 2 şehidimiz olduğunu biliyorum. Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. İnşallah ülkemiz bu terör belasından bir an önce sıyrılmasını temenni ediyorum. Aslında bu sıkıntılar içerisinde böyle bir konuyla gündemde olmayı arzu etmezdim. Şimdi biliyorsunuz, 2 gündür buralardayız. Devam edegelen bir soruşturmadan dolayı buralardayız. 16 Eylül 2015 sabahı Melikşah Üniversitesiyle ilgili başlatılan soruşturma çerçevesinde ifademe başvurulmak üzere emniyete çağrıldım. Hukuka ve Türk adaletine olan saygımız ve inancımız, Mütevelli Heyet Başkanlığını yürüttüğüm üniversitemiz hakkındaki sorulara içtenlikle cevap verdim. Ülkemizin yetişmiş insan gücüne katkı sağlamak amacıyla 2008 yılında kurulan 2009 yılında da eğitime başlayan, yapılan insan kaynağı ve altyapı yatırımlarıyla kısa sürede saygın eğitim ve öğretim kurumları arasına katılan Melikşah Üniversitesinin gelişimi için katkıda bulunduk. İnşallah bundan sonra da katkıda bulunmaya çalışacağız.

AKLIMIZA GELMEDİ, PİŞMAN DEĞİLİM

Tabii bu üniversiteyi kurarken bir gün böyle bir davadan dolayı yargılanacağımız aklımıza gelmedi, ama pişman değilim. Onu da özellikle belirtmek isterim. Sözkonusu ifademde belirttiğim gibi bizim gayemiz, ülkemize, topluma, çevremize, doğduğumuz topraklara mümkün olduğunca destek olabilmek, yaşadığımız topluma değer katabilmek. Attığımız her adımda pusulamız, hukuki ve vicdani prensipler ve onlara yüzde yüz saygıdır. Aynı hassasiyeti beklemek de bizim hakkımızdır. Hukukun üstün olduğu bir Türkiye özlemi, hepimizin isteği olmalıdır. Bu bakış açısıyla şahsıma Melikşah Üniversitesiyle ilgili adli mercilerin yönelttiği tüm sorulara içtenlikle cevap verdiğimi bir kez daha vurgulamak isterim. Şu anda mahkemesi görülen arkadaşlarımızın da tutuksuz yargılanmak üzere salıverilmelerini temenni ediyorum.


Öte yandan çeşitli sivil toplum kuruluşlarından, dostlarımızdan, iş camiasından, siyasi partilerimizin liderlerinden ağabeyim Mustafa Boydaka ve şirketimize birçok telefonlar aldık, birçok destek mesajları aldık. Onlara da bu davaya göstermiş oldukları yaklaşımdan dolayı müteşekkir olduğumu ifade etmek istiyorum.

Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Mehmet Filiz de, Bu insanlar, bırakın bir insanı tehdit etmeyi, bırakın bir insanın elinden arsalarını almayı, ceplerinden para vererek, başkalarının çocuklarının eğitimine katkı yapıyor bu insanlar. Yazıktır bu insanlara yapılanlar, zulümdür. Bu resmen zulümdür, yazıktır bu insanlara. Yapılmaması lazım. Bugün doğuda birçok insanımız şehit oluyor. Türkiye birbirine giriyor. İnsanlarımız birbirine düşman hale getiriliyor. Yapılmaması lazım. Yazık bu millete. Bir komedi oynanıyor arkadaşlar. Bir komedyanın, Kayseri ayağı oynandı bugün diye konuştu.

HEPSİ SERBEST

Kayseride yürütülen soruşturma kapsamında, tutuklanmaları talebi ile mahkemeye sevkedilen 4 kişi daha serbest bırakıldı. Savcılık ifadelerinin ardından tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen zanlılar H.G, V.D, Ö.K. ve N.S.nin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verildi.

DHA
 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

Altınbaş Holding e Fon Operasyonu

Fon soruşturması kapsamında Altınbaş Holding sahibi Nusret Altınbaş hakkında yakalama kararı...

12 saat önce

Vali Gül'den sele ilişkin açıklama .Sel felaketinin...

İstanbul Valisi Davut Gül sele ilişkin açıklamalarda bulundu. Vali Gül, İstanbul'da 6,...

2 gün önce

Süleymancılar Soruşturmasında Yeni Operasyon

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü”...

2 gün önce

Emir Sarıgül Teslim Oldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü kara para aklama soruşturmasında operasyonlar...

2 gün önce

Çukurova Belediyesine Operasyon

Adana'da jandarma ekipleri, Çukurova Belediyesi'ne yönelik operasyon başlattı.

2 gün önce

Sel felaketinde Can kaybı sayısı 8 oldu

Kocaeli'de dere sularına kapılan araçta kaybolan iki kişinin ve İstanbul'da aranan bir kişinin...

2 gün önce

Yargıda rüşvet soruşturması

2022-2024 yılları arasında İstanbul’daki çeşitli adliyelerde görülen bazı dava ve soruşturmalara...

16 gün önce

Gürlek'ten Şık'a Suç duyurusu ve Tazminat istemi davası

Bakan Gürlek'in avukatı tarafından yapılan açıklamada, Şık'ın iddiaları kesin bir dille...

22 gün önce

Betül Sayan Kaya ve Eşi Etkin Pişmanlık için 2.2 milyar...

Fon soruşturmasındaki iddialar üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden...

22 gün önce

Antalya'da fuhuş ve uyuşturucu operasyonu.

Antalya'nın Serik ilçesinde uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında aralarında turizmci ve...

22 gün önce

Tüm Hakemler İfadeye Çağrılıyor.

Hakem sınavları, görevlendirmeler ve klasmanlara ilişkin çarpıcı yazışmaların ortaya çıktığı...

22 gün önce

Enver Altaylı İfadesinde Savcıyı Tehdit Etmiş.

Suçlamaları ve dijital delilleri reddeden Altaylı'nın, ifade sırasında Cumhuriyet Başsavcı...

28 gün önce