BORSA
BIST 100 14.321,19 %1,53
Altın 6.225,55 ₺/gr %0,12
Bitcoin $64.198 %0,07
Dolar 47,04 ₺ %0,20
Euro 53,72 ₺ %0,12
Sterlin 63,05 ₺ %0,04
Gümüş 90,48 ₺/gr %0,03
Ethereum $1.820,62 %0,13
İsviçre Frangı 58,27 ₺ %0,06
Kanada Doları 33,21 ₺ %0,24
Avustralya Doları 32,72 ₺ %0,38
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,53 ₺ %0,22
BAE Dirhemi 12,82 ₺ %0,25
Rus Rublesi 0,61 ₺ %1,04
Çin Yuanı 6,94 ₺ %0,46
İSTANBUL 25°C 6.225,55 ₺/gr 47,04 ₺ 53,72 ₺
Anasayfa GÜNCEL Meterolojiden 10 İl için uyar
fatihaktuel

Meterolojiden 10 İl için uyar

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son tahminlere göre, bugün ülkenin büyük bölümünde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanağın kuvvetli olması bekleniyor. Meteoroloji'den yapılan son değer

· 4 dk okuma · 40 okunma
0Yorumlar
Meterolojiden 10 İl için uyar

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son tahminlere göre, bugün ülkenin büyük bölümünde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanağın kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, bugün Türkiye'nin büyük bir bölümünde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanağın, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu Bölgesi ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

MGM tarafından, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, İzmir, Kayseri, Kırşehir, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Samsun, Sivas, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Yozgat, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Şırnak için sarı kodlu uyarı yapılırken, Hatay, Adana, Osmaniye, K.Maraş ve Mersin için turuncu kod verildi. 

 

 

Ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

RİZE VALİLİĞİNDEN SEL UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden gelen uyarı karşısında Rize Valiliği sosyal medya hesabından uyarıda bulundu.

Sağanak yağışın beklendiği Rize'de Meteoroloji Genel Müdürlüğünden gelen uyarının ardından Rize Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Meteorolojiden alınan son bilgilere göre, ilimiz için sarı uyarı verilmiş olup; ilimizde 13 Haziran 2022 Pazartesi günü sabah saatlerinden itibaren görülmesi tahmin edilen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması ve akşam saatlerine kadar devam etmesi beklendiğinden yaşanılabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, rüzgar vb.) karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

 

 

HATAY İÇİN ŞİDDETLİ YAĞIŞ UYARISI

Hatay'da gök gürültülü sağanak yağışların gece saatlerinden sonra etkisini artırarak aralıklarla yerel olarak kuvvetli, batı kıyılarında ise yer yer şiddetli olacağı uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Hatay çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağışların gece saatlerinden sonra etkisini artırarak pazartesi günü akşam saatlerine kadar aralıklarla yerel olarak kuvvetli, batı kıyılarında yerel olarak çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

AFAD'DAN UYARI GELDİ

Meteoroloji'nin ardından bir uyarı da AFAD'dan geldi. Bugün öğle saatlerinden sonra, Adana, Osmaniye, Hatay çevreleri ile Kahramanmaraş'ın güneybatısı ve Mersin'in iç kesimlerinde şiddetli yağış bekleniyor.

AFAD tarafından, vatandaşlara ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, fırtına ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları uyarısı yapıldı.

DOĞU ANADOLU’DA RÜZGAR VE FIRTINA

Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda (Van’ın güney ve doğusu, Şırnak ve Hakkari) güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

Zorunlu Trafik Sigortası Primleri Açıklandı

Temmuz 2026 döneminde geçerli olacak zorunlu trafik sigortası primlerini açıkladı. Primler yüzde...

10 gün önce

Münfesih terör örgütü PKK

Terörsüz Türkiye süreciyle ilgili Meclis'te görüşülecek yasaya son hali veriliyor. Haberler.com...

10 gün önce

NATO Zirvesi Öncesi Olağanüstü Güvenlik Tedbirleri...

Ankara, 36'ncı NATO Liderler Zirvesi öncesinde geniş güvenlik önlemleriyle alarma geçti. Zirve...

13 gün önce

Tamar Tanrıyar gözaltına alındı

"Cumhurbaşkanına Hakaret" ve "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlarından hakkında...

13 gün önce

18 milyon öğrenci için tatil e girdi

LGS VE YKS SONUÇLARI NE ZAMAN?

16 gün önce

Suç örgütlerine 81 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Gürlek: Operasyonların, organize suç örgütlerine karşı yürütülen tavizsiz mücadelenin bir...

16 gün önce

A Mili Takımımız Şampiyonaya 3 Puanla Veda Etti

LOS ANGELES (AA) - 2026 Dünya Kupası D Grubu üçüncü ve son maçında ABD'yi 3-2 mağlup etti ve...

16 gün önce

Türkiye'nin Fay Haritası Değişti

Deprem bilimci Ramazan Demirtaş, güncellenen diri fay haritasına ilişkin, "485 fay 700'e çıktı...

18 gün önce

Emeklilik için yüksek maaş yolu resmen açıldı

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, farklı sigorta statülerinde (SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı) hizmeti...

18 gün önce

Türkiye’ye göç yüzde yirmi beş arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu , 2025 yılı uluslararası göç istatistiklerini açıkladı. Verilere göre,...

18 gün önce

Adalar Belediyesi ne rüşvet soruşturması operasyonu

 İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonlarda Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat dahil 41...

23 gün önce

MİLLİ TARİH PLATFORMU’NDAN ANLAMLI SEZON FİNALİ

Milli Tarih Platformu, her ay geleneksel olarak düzenlediği konferans serisinin dönem finalini,...

24 gün önce