Mevcut tehdit ve risklere karşı askeri alanda işbirliğimiz Genişlitelecek.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Türkiye ve İranın mevcut tehdit ve risklere karşı askeri alanda işbirliklerini geliştireceklerini söyledi.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Türkiye ve İranın mevcut tehdit ve risklere karşı askeri alanda işbirliklerini geliştireceklerini söyledi.
Başkent Tahrandaki İran Genelkurmay Karargahı da, İranlı mevkidaşı Muhammed Bakıri ile ikili ve heyetler arası görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Akar, Türkiye ve İran yüzyıllardır dost ve ortak değerlere sahip iki ülkedir. Bu ortak değerler doğrultusunda içerisinde bulunduğumuz mevcut tehdit ve risklere karşı işbirliğimizi geliştiriyoruz. dedi.
MÜTABAKATA VARDIK
Terörle mücadele ve sınır güvenliği konularına vurğu yapan Akar, Siyasi ve ekonomik ilişkilerimize ilaveten askeri ilişkilerimizi de geliştiriyoruz. Özellikle önümüzdeki günlerde terörle mücadele ve buna bağlı olarak sınır güvenliği konularında mutabakata varmış bulunuyoruz. açıklamasında bulundu.
İran Genelkurmay Başkanı Bakıri ise konuşmasında görüşmelerde iki ülke için tehdit oluşturan konuların ele alındığını, her iki ülkenin de Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) tarafından gerçekleştirilen gayrı meşru referanduma karşı ortak tavır geliştirdiklerini söyledi.
IRAK VE SURİYEDE BARIŞ VE GÜVENLİK
Bakıri, Irakın toprak bütünlüğü ve referandumun kabul edilmemesi konularında ortak görüşlere sahibiz. Irak ve Suriye ordusunun DEAŞla mücadelesi ve bu iki ülkenin bir an önce barış ve güvenliğe kavuşması konularında fikir alış verişinde bulunduk. dedi.
Terörizmle mücadele ve sınır güvenliğiyle ilgili görüşmeler gerçekleştirdiklerini dile getiren Bakıri, İki ülke ve İslam ülkeleri silahlı kuvvetlerinin işbirliklerini arttırmaları konusunu konuştuk. Myanmara yardım ve buna benzer sorunların İslam ülkeleri ve başka ülkelerde tekrarlanmaması için fikir alış verişinde bulunduk. ifadelerini kullandı.
İki ülke arasında askeri alandaki ilişkilerin geliştirileceğinin altını çizen Bakıri, Askeri eğitim, tatbikat ve tecrübe paylaşımı konusunda görüşmeler yaptık. Bu konular ve daha fazlası Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın İran ziyareti sırasında da görüşülecektir. şeklinde konuştu.
Akarın Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani ve Savunma Bakanı Emir Hatemi ile de bir araya gelmesi bekleniyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Isparta'da askeri helikopter düştü
Isparta'nın Keçiborlu ilçesinde askeri helikopter düştü. Isparta Valisi Abdullah Erin, eğitim...
Almanya'da darbeciler terör örgütüne üyelikten yargılanacak
Almanya'da darbe yapıp mevcut devlet düzenini değiştirmek için hareket eden ve mevcut Alman...
Kripto varlıklara vergi geliyor
Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, kripto varlıklarda vergi kaçırılmasına karşı bu alanda...
GÜNCEL Haberleri
TümüYargıda rüşvet soruşturması
2022-2024 yılları arasında İstanbul’daki çeşitli adliyelerde görülen bazı dava ve soruşturmalara...
Gürlek'ten Şık'a Suç duyurusu ve Tazminat istemi davası
Bakan Gürlek'in avukatı tarafından yapılan açıklamada, Şık'ın iddiaları kesin bir dille...
Betül Sayan Kaya ve Eşi Etkin Pişmanlık için 2.2 milyar...
Fon soruşturmasındaki iddialar üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden...
Antalya'da fuhuş ve uyuşturucu operasyonu.
Antalya'nın Serik ilçesinde uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında aralarında turizmci ve...
Tüm Hakemler İfadeye Çağrılıyor.
Hakem sınavları, görevlendirmeler ve klasmanlara ilişkin çarpıcı yazışmaların ortaya çıktığı...
Enver Altaylı İfadesinde Savcıyı Tehdit Etmiş.
Suçlamaları ve dijital delilleri reddeden Altaylı'nın, ifade sırasında Cumhuriyet Başsavcı...
Okul Saldırganının İfadeleri Kan Donduran Cinsten. İşte O...
Okul saldırısının faili 15 yaşındaki H.O.'nun ifadesinde, geçmişteki küresel katliamlardan ve...
Manisa'da okula silahlı saldırı
Manisa'da okula silahlı saldırı! 2'si ağır 11 öğrenci yaralandı, 4 kişi gözaltında
22 ilde C31K çetesine operasyonu!.
Ankara merkezli 22 ilde 'C31K' isimli yeni nesil dijital suç örgütüne düzenlenen eş zamanlı...
okullarda uyum haftası başladı.
2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul 1 ve ortaokul 5'inci sınıf...
AHBAP a 5. Dalga Operasyon
Ahbap Derneği adına toplanan bağışların şüphelilerin hesaplarına aktarıldığı" iddiasına ilişkin...
Otoyol ve Köprüler 30 yıllığına özelleştiriliyor
Cumhurbaşkanı kararıyla 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ile otoyol ve çevre...




