BORSA
BIST 100 10.759,56 %3,64
Altın 6.222,90 ₺/gr %3,56
Bitcoin $77.510 %0,03
Dolar 49,96 ₺ %0,07
Euro 55,81 ₺ %0,26
Sterlin 67,01 ₺ %0,11
Gümüş 78,92 ₺/gr %5,74
Ethereum $2.248,54 %1,01
İsviçre Frangı 60,59 ₺ %0,02
Kanada Doları 35,75 ₺ %0,17
Avustralya Doları 35,14 ₺ %0,12
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 13,31 ₺ %0,22
BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,08
Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,09
Çin Yuanı 7,51 ₺ %0,13
İSTANBUL 15°C 6.222,90 ₺/gr 49,96 ₺ 55,81 ₺
Anasayfa GÜNCEL Michel: Çin ile karşılıklı, sorumlu ve adil bir ilişki k...
fatihaktuel

Michel: Çin ile karşılıklı, sorumlu ve adil bir ilişki kurmak istiyoruz

AB Konseyi Başkanı Michel, AB-Çin liderler toplantısının ardından yaptığı açıklamada, \'Avrupa\'nın oyun alanı değil oyuncu olması gerekiyor. Çin ile karşılıklı, sorumlu ve adil bir ilişki kurmak isti

· 4 dk okuma · 89 okunma
0Yorumlar
 Michel: Çin ile karşılıklı, sorumlu ve adil bir ilişki kurmak istiyoruz

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, Avrupa\'nın oyun alanı değil oyuncu olması gerektiğini belirterek, \"Çin ile karşılıklı, sorumlu ve adil bir ilişki kurmak istiyoruz.\" dedi.

Michel, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB Dönem Başkanı Almanya\'nın Başbakanı Angela Merkel ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping\'in katılımıyla video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen AB-Çin liderler toplantısının ardından basına açıklamalarda bulundu

Toplantıda iklim değişikliği, ekonomi, ticaret, uluslararası ilişkiler, insan hakları, Kovid-19 gibi başlıkları ele aldıklarını anlatan Charles Michel, Çin\'le ilişkileri dengeli biçimde sürdürmek istediklerini ve iş birliği alanlarını belirlemek üzere çalışmaları sürdüreceklerini belirtti.

Michel, \"Avrupa\'nın oyun alanı değil oyuncu olması gerekiyor. Çin ile karşılıklı, sorumlu ve adil bir ilişki kurmak istiyoruz.\" diye konuştu.

Çin ile daha adil ve dengeli bir ticari ilişki kurmak istediklerini anlatan AB Konseyi Başkanı Michel, AB ve Çin arasında yapılan coğrafi işaretler anlaşmasının doğru yönde bir adım olduğunu ifade etti.

Michel, \"Hong Kong\'un ulusal güvenliği, AB ve üye ülkeleri kaygılandırmaya devam ediyor. Hong Kong\'daki demokratik sesler duyulmalı. Çin\'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi ve Tibet\'teki azınlıklara, insan hakları savunucuları ile gazetecilere davranışı konusundaki kaygılarımızı ilettik.\" değerlendirmesinde bulundu.

Saf değiliz

Çin\'le karşılıklı çıkarlara dayalı adil bir ilişki kurmak istediklerini belirten Charles Michel, \"Saf değiliz. Çin\'deki ekonomik, politik ve sosyal modelin AB\'den çok farklı olduğunu biliyoruz.\" şeklinde konuştu.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de \"Açık, dürüst, yapıcı ve yoğun görüşmeler yaptık.\" dedi.

İnsan hakları, iklim değişimi, dijitalleşme ve ticaret konularını kapsayan geniş alanları ele aldıklarını aktaran Von der Leyen, \"Yatırım anlaşmasında, kamuya ait işletmelerin davranışı, zorla teknoloji transferi ve kamu desteklemelerinde şeffaflık gibi 3 ana konuda uzlaşı sağladık. Bunlar önemli ama halen piyasa erişimi ve sürdürülebilir kalkınma gibi anlaşmamız gereken diğer alanlarda ele almamız gerekli pek çok konu bulunuyor.\" diye konuştu.

Ursula von der Leyen, yatırım anlaşması müzakerelerini tamamlamak için Çin\'in AB tarafını ikna etmesi gerektiğini söyledi.

Avrupa şirketlerine erişim çağrısı

Avrupa piyasalarının Çin firmalarına açık olduğunu anımsatan Von der Leyen, Çin piyasalarının da Avrupa şirketlerine erişim sağlaması gerektiğini vurguladı. 

Kovid-19\'un başlangıç noktasını anlamanın önemine işaret eden Ursula von der Leyen, Dünya Sağlık Örgütünün salgınla ilgili incelemesine destek olunması gerektiğini belirtti.

Mütekabiliyet ve adil rekabet

Almanya Başbakanı Merkel ise Çin-AB yatırım anlaşmasının gerçekleşmesi için çalıştıklarını belirterek, \"Çin ile iş birliği, mütekabiliyet ve adil rekabet gibi belirli ilkelere dayanmalı.\" şeklinde konuştu.

Çin\'in ekonomik olarak geçmişe göre çok daha güçlü olduğuna işaret eden Merkel, zirvede Hong Kong ve azınlıkların sorunlarını da ele aldıklarını, Çin ile insan hakları konusunda diyaloğun devam edeceğini de ifade etti.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

Maden ocağındaki patlamaya ilişkin 3 gözaltı

Kilimli ilçesinde 3 işçinin hayatını kaybettiği, 5 işçinin yaralandığı maden ocağındaki...

7 gün önce

Altınbaş Holding e Fon Operasyonu

Fon soruşturması kapsamında Altınbaş Holding sahibi Nusret Altınbaş hakkında yakalama kararı...

10 gün önce

Vali Gül'den sele ilişkin açıklama .Sel felaketinin...

İstanbul Valisi Davut Gül sele ilişkin açıklamalarda bulundu. Vali Gül, İstanbul'da 6,...

12 gün önce

Süleymancılar Soruşturmasında Yeni Operasyon

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü”...

12 gün önce

Emir Sarıgül Teslim Oldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü kara para aklama soruşturmasında operasyonlar...

12 gün önce

Çukurova Belediyesine Operasyon

Adana'da jandarma ekipleri, Çukurova Belediyesi'ne yönelik operasyon başlattı.

12 gün önce

Sel felaketinde Can kaybı sayısı 8 oldu

Kocaeli'de dere sularına kapılan araçta kaybolan iki kişinin ve İstanbul'da aranan bir kişinin...

12 gün önce

Yargıda rüşvet soruşturması

2022-2024 yılları arasında İstanbul’daki çeşitli adliyelerde görülen bazı dava ve soruşturmalara...

26 gün önce

Gürlek'ten Şık'a Suç duyurusu ve Tazminat istemi davası

Bakan Gürlek'in avukatı tarafından yapılan açıklamada, Şık'ın iddiaları kesin bir dille...

1 ay önce

Betül Sayan Kaya ve Eşi Etkin Pişmanlık için 2.2 milyar...

Fon soruşturmasındaki iddialar üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden...

1 ay önce

Antalya'da fuhuş ve uyuşturucu operasyonu.

Antalya'nın Serik ilçesinde uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında aralarında turizmci ve...

1 ay önce

Tüm Hakemler İfadeye Çağrılıyor.

Hakem sınavları, görevlendirmeler ve klasmanlara ilişkin çarpıcı yazışmaların ortaya çıktığı...

1 ay önce