MİT Suriyede 9 teröristi daha yakaladı
Zeytin Dalı Harekatı da 2 askerimizi şehit eden 9 terörist Suriyede MİT tarafından yakalandı.
Hatay Valisi Erdal Ata, Zeytin Dalı Harekatı sırasında Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ve Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı ın şehit edilmesi ve akabinde Usta ın naaşının kaçırılması olayına karışan 9 teröristin Afrinin Raco beldesinde yakalanıp Türkiyeye getirildiğini bildirdi.
Ata, valilik binasında yaptığı basın açıklamasında, 3 Eylül 2018de Suriye in Afrin kenti Raco beldesinde MİT, jandarma istihbarat ve terörle mücadele birimleri tarafından yakalanan Suriye uyruklu M.C in, YPG/PKK terör örgütü üyesi olduğunun tespit edildiğini söyledi.
Teröristin 2014 yılından itibaren Afrin bölgesinde terör örgütünün sözde asayiş yapılanması içinde görev aldığını, Zeytin Dalı Harekatı öncesi ve sonrasında istihbarat toplama faaliyetlerinde bulunduğunu itiraf ettiğini anlatan Vali Ata, şöyle konuştu:
Afrin bölgesinde icra edilen Zeytin Dalı Harekatı ın 4üncü günü olan 23 Ocak 2018 tarihinde, Ömeruşağı köyü bölgesindeki operasyonda görevli Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ve Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı ın şehit edilmesi ve akabinde üsteğmenimizin naaşının kaçırılması olayına karışan terör örgütü üyelerinin isimlerini vermiştir. Bu itiraf neticesinde gözaltına alınan 3 kişinin de verdiği ifadeler doğrultusunda olaya karışan diğer 5 terörist ile birlikte olayla ilişkisi olduğu tespit edilen 9 PKK/KCK-PYD/YPG örgütü mensubu, Afrinin Raco beldesinde yakalanmıştır.
Erdal Ata, 9 teröristin İçişleri Bakanlığı, Hatay Valiliği, MİT ve adli makamlarca yapılan koordinasyon neticesinde yargılanmak üzere Suriye in Afrin kentinde görev yapan MİT ve jandarma birimlerinin yürüttüğü başarılı operasyonla Hataya getirildiğini kaydetti.
Ata, teröristlerin İl Jandarma Komutanlığındaki sorgularının ardından adli makamlara teslim edileceğini belirtti.
Bir gazetecinin MİTin son zamanlarda gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarıyla ilgili yorumlarını sorması üzerine ise Vali Ata, MİTin 2 gün önce yaptığını biliyorsunuz, başarılı bir operasyonla Reyhanlıdaki patlamada doğrudan doğruya görev alan bir terörist yakalandı ve ülkemize getirildi. Bunun yanında Afrin bölgesinde de gerek MİT, gerekse jandarma istihbaratımız ve emniyet istihbarat birimlerimiz çok başarılı operasyonlara imza atıyorlar. Belki bunların hepsi basınla, kamuoyunla paylaşılmıyor ama orada gerçekten emniyet ve asayişin sağlanması için canla başla çalışıyorlar. Birçok olayı meydana gelmeden arkadaşlarımızın fedakarca çalışması sonrasında önlemiş oluyoruz. yanıtını verdi.
Ata, hem MİT e görev yapan hem de jandarma ve emniyette fedakarca çalışan ekipleri kutladığını dile getirdi.
Reyhanlı saldırısının faili Yusuf Nazikin yakalanmasının ardından gözaltılarının devam edip etmeyeceği konusundaki bir soruya ise Erdal Ata, Muhtemelen olaya karışan başka isimlerin olduğunu da biliyoruz. İnşallah onların da gereğini yapacağız. şeklinde cevap verdi.
Toplantıda Vali Ataya, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin de eşlik etti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Hüsamettin Cindoruk vefat etti
Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Hüsamettin Cindoruk, kim tarafından ve nasıl tedavi...
İran'ın Dondurulmuş varlıklar serbest bırakılacak
İran'ın dondurulmuş varlıklarının serbest bırakılması şartı ABD tarafından kabul edildi.
Kuzey Marmara Otoyolunda Kaza
Kuzey Marmara Otoyolu'nda bugün saat 15.00 sıralarında Arnavutköy'de etkili olan şiddetli dolu...
GÜNCEL Haberleri
TümüHüsamettin Cindoruk vefat etti
Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Hüsamettin Cindoruk, kim tarafından ve nasıl tedavi...
İran'ın Dondurulmuş varlıklar serbest bırakılacak
İran'ın dondurulmuş varlıklarının serbest bırakılması şartı ABD tarafından kabul edildi.
Kuzey Marmara Otoyolunda Kaza
Kuzey Marmara Otoyolu'nda bugün saat 15.00 sıralarında Arnavutköy'de etkili olan şiddetli dolu...
Akaryakıta İndirimden Sonra Dev Zam
Akaryakıt fiyatlarına yakın zamanda gelen indirimi takiben, yeni bir zam haberi gündeme geldi.
34 ilde IŞİD operasyonu
8 Nisan Çarşamba günü sosyal medya hesabında bir paylaşım yapan Adalet Bakanı Akın Gürlek ise...
Ümit Erkol Gözaltına Alındı.
CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, İzmir'deki kooperatif soruşturması kapsamında Ankara'da...
Bornova Belediye Başkanı gözaltına alındı.
"Rüşvet, yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma" suçlarından tutuklanan eski Uşak Belediye Başkanı...
İran'da peş peşe patlamalar
Dünya çapında ateşkesin bozulacağı yönündeki kanı doğru çıktı. Bu öğlen saatlerinde İran'a ait...
BBC: Trump’a Ateşkesin Faturası Ağır Olacak
ABD Başkanı Donald Trump’ın İran ile son anda duyurduğu iki haftalık ateşkes, piyasalara nefes...
Özdil Sözcü'den istifa ettiğini doğruladı!
Özdil, veda videosunda "bağımsız gazetecilik" vurgusu yaparken, siyasi baskılara ve parti...
İstanbul'da İsrail Konsolosluğu önünde çatışma
Beşiktaş'ta İsrail Konsolosluğu'nun da bulunduğu binanın önünde silah sesleri duyuldu. Çıkan...
Üsküdar Belediyesine Operasyon
Üsküdar Belediyesinde yapı ve iskan ruhsatı işlemlerinde usulsüzlük yapılarak rüşvet suçu...




