Molotoflu saldırıda MİTe takipsizlik kararı!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunun takipsizlik kararında Avukat Hüseyin Boğatekinin, 20 Ocakta bir gazeteye verdiği mülakatta bu olayın faillerinin MİT elema
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunun takipsizlik kararında Avukat Hüseyin Boğatekinin, 20 Ocakta bir gazeteye verdiği mülakatta bu olayın faillerinin MİT elemanı olduğunu ifade eden eski İçişleri Bakanı Şahin ve diğer kişiler hakkında 23 Ocakta şikayetçi olduğu hatırlatıldı. Olayla ilgili yargılanan sanıklar Salman Akpınar ve Hamit Aksana verilen mahkumiyet kararlarının kesinleştiği aktarılan kararda, Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan 5 kişi hakkındaki kararların da Yargıtayda inceleme aşamasında olduğu belirtildi.
Kararda, Kesinleşmiş mahkumiyet kararı ile ilgili yargılamanın iadesi hükümlerince başvuru hakkının bulunduğu, yine Yargıtay aşamasında olan dosyayla ilgili savunmada iddiaların ileri sürülebileceği, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahinin iddialarının soyut, tahmine dayalı, somut bilgi ve belge içermeyen ifadelerden ibaret olduğu görüldüğünden kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi denildi.
NELER YAŞANMIŞTI?
Küçükçekmecede, 8 Kasım 2009da, Söğütlüçeşme-Zeytinburnu seferini yapan İETT otobüsüne molotofkokteylli saldırı düzenlenmiş, yüzü, eli ve bacaklarında yanıklar oluşan 17 yaşındaki lise son sınıf öğrencisi Serap Eser, hastanede hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, terör örgütü PKKnın gençlik yapılanması içinde yer aldığı belirlenen Salman Akpınar ve Hamit Aksan Devletin birliğini bozmak ve ülke topraklarından bir kısmını devlet idaresinden ayırma amacına yönelik olarak vahamet arz eden eylemi gerçekleştirdikleri gerekçesiyle ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.
Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi de 18 Nisan 2013te dosyaları ayrılan 5 sanığı, 24 yıl ikişer ay hapis cezasına mahkum etmiş ve ayrılan dava dosyaları Yargıtaya gönderilmişti. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, 25 Mart 2013te, sanıklar Salman Akpınar ve Hamit Aksana verilen hapis cezalarını onarken bu 2 sanıkla ilgili otobüsü kullanan şoför Recep Keskine karşı da kasten öldürmeye teşebbüs suçundan her zaman dava açılmasının mümkün görüleceğini belirtmiş, bunun üzerine Bakırköy 10. Ağır Ceza Mahkemesinde yeni bir yargılama başlatılmıştı.
AA
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
MİTe ait TIRların durdurulmasıyla ilgili 7 kişi tutuklandı
Güncel Haberleri MİTe ait TIRların durdurulmasıyla ilgili 7 kişi tutuklandı haberi Adana ve...
Ergenekonda Çevik Bire takipsizlik
Politika Haberleri Ergenekonda Çevik Bire takipsizlik haberi Emekli Orgeneral Çevik Bire...
Vanda okul ve kız pansiyonuna molotoflu saldırı
Edinilen bilgiye göre, saat 21.30 sıralarında terör yandaşı bir grup Namık Kemal İlköğretim Okulu...
GÜNCEL Haberleri
TümüYargıda rüşvet soruşturması
2022-2024 yılları arasında İstanbul’daki çeşitli adliyelerde görülen bazı dava ve soruşturmalara...
Gürlek'ten Şık'a Suç duyurusu ve Tazminat istemi davası
Bakan Gürlek'in avukatı tarafından yapılan açıklamada, Şık'ın iddiaları kesin bir dille...
Betül Sayan Kaya ve Eşi Etkin Pişmanlık için 2.2 milyar...
Fon soruşturmasındaki iddialar üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden...
Antalya'da fuhuş ve uyuşturucu operasyonu.
Antalya'nın Serik ilçesinde uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında aralarında turizmci ve...
Tüm Hakemler İfadeye Çağrılıyor.
Hakem sınavları, görevlendirmeler ve klasmanlara ilişkin çarpıcı yazışmaların ortaya çıktığı...
Enver Altaylı İfadesinde Savcıyı Tehdit Etmiş.
Suçlamaları ve dijital delilleri reddeden Altaylı'nın, ifade sırasında Cumhuriyet Başsavcı...
Okul Saldırganının İfadeleri Kan Donduran Cinsten. İşte O...
Okul saldırısının faili 15 yaşındaki H.O.'nun ifadesinde, geçmişteki küresel katliamlardan ve...
Manisa'da okula silahlı saldırı
Manisa'da okula silahlı saldırı! 2'si ağır 11 öğrenci yaralandı, 4 kişi gözaltında
22 ilde C31K çetesine operasyonu!.
Ankara merkezli 22 ilde 'C31K' isimli yeni nesil dijital suç örgütüne düzenlenen eş zamanlı...
okullarda uyum haftası başladı.
2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul 1 ve ortaokul 5'inci sınıf...
AHBAP a 5. Dalga Operasyon
Ahbap Derneği adına toplanan bağışların şüphelilerin hesaplarına aktarıldığı" iddiasına ilişkin...
Otoyol ve Köprüler 30 yıllığına özelleştiriliyor
Cumhurbaşkanı kararıyla 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ile otoyol ve çevre...




