BORSA
BIST 100 12.899,35 %0,09
Altın 6.637,13 ₺/gr %1,54
Bitcoin $83.719 %0,90
Dolar 48,98 ₺ %0,10
Euro 55,87 ₺ %0,12
Sterlin 64,95 ₺ %0,15
Gümüş 98,58 ₺/gr %2,58
Ethereum $2.657,44 %1,62
İsviçre Frangı 59,07 ₺ %0,03
Kanada Doları 34,62 ₺ %0,03
Avustralya Doları 34,39 ₺ %0,05
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 13,05 ₺ %0,10
BAE Dirhemi 13,34 ₺ %0,11
Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,17
Çin Yuanı 7,29 ₺ %0,19
İSTANBUL 19°C 6.637,13 ₺/gr 48,98 ₺ 55,87 ₺
Anasayfa GÜNCEL NATO Zirvesi Öncesi Olağanüstü Güvenlik Tedbirleri Artırı...
Memurlara 6 gün izin verildi, ekipler sahaya indi

NATO Zirvesi Öncesi Olağanüstü Güvenlik Tedbirleri Artırılıyor

Nato Zirvesi müddetince Memurlar İdari İzinli Sayılacak

Ankara, 36'ncı NATO Liderler Zirvesi öncesinde geniş güvenlik önlemleriyle alarma geçti. Zirve kapsamında 55 binden fazla emniyet personeli görev yapacak, çok sayıda yol trafiğe kapatılacak ve bazı metro istasyonlarında yolcu alımı durdurulacak. Ayrıca 9 ilçedeki kamu çalışanları, kritik görevler dışında 6-12 Temmuz tarihleri arasında idari izinli sayılacak.

· 4 dk okuma · FATİH / İSTANBUL · Fatih E. · 687 okunma
NATO Zirvesi Öncesi Olağanüstü Güvenlik Tedbirleri Artırılıyor

Ankara, 36'ncı NATO Liderler Zirvesi'ne ev sahipliği yapmaya hazırlanırken, başkentte geniş çaplı güvenlik tedbirleri uygulanmaya başlandı. Zirve kapsamında 55 binden fazla emniyet personeli görev alacak. Güvenlik önlemleri çerçevesinde Ankara'nın giriş ve çıkış noktalarındaki denetimler artırıldı.

BEŞTEPE VE LİDERLERİN KALACAĞI BÖLGELER KAPATILACAK

Zirve süresince Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin bulunduğu Beştepe ile liderlerin konaklayacağı otellerin çevresi ve bu bölgelere ulaşımı sağlayan yollar araç trafiğine kapalı olacak. Lider konvoylarının geçiş yapacağı güzergahlarda ise belirli saatlerde geçici trafik kısıtlamaları uygulanacak.

 

METRO VE ANKARAY'DA DÜZENLEME

Toplu ulaşımda da zirveye özel düzenlemeler yapıldı. Metro seferleri normal şekilde devam edecek ancak Söğütözü Metro İstasyonu zirve boyunca yolcu alımına kapalı olacak.

 

Ankaray hattında ise Bahçelievler İstasyonu geçici olarak hizmet vermeyecek. Alınan önlemlerin, zirvenin tamamlanmasının ve liderlerin Türkiye'den ayrılmasının ardından kaldırılması planlanıyor.

 

9 İLÇEDE KAMU ÇALIŞANLARI İDARİ İZİNLİ

Güvenlik tedbirleri kapsamında Altındağ, Çankaya, Etimesgut, Gölbaşı, Keçiören, Mamak, Pursaklar, Sincan ve Yenimahalle ilçelerinde görev yapan kamu çalışanları, kritik hizmetlerde görev yapanlar hariç olmak üzere 6-12 Temmuz tarihleri arasında idari izinli sayılacak.

 

BAŞKENTTE ÇOK SAYIDA YOL TRAFİĞE KAPANACAK

Ankara Valiliği, zirve süresince kapalı olacak yolları da duyurdu. Cumhurbaşkanlığı Bulvarı, Cumhurbaşkanlığı Caddesi, Alparslan Türkeş Caddesi, Beştepe Caddesi, Söğütözü Caddesi, Bahriye Üçok Caddesi, Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Caddesi'nin İsmail Karakaya Caddesi ile Söğütözü Caddesi arasındaki bölümü, Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi'nin Dumlupınar Bulvarı ile Çetin Emeç Bulvarı arasındaki kısmı ile Sakıp Sabancı Bulvarı'nın Beştepe Caddesi ile AŞTİ arasındaki bölümü tamamen araç trafiğine kapatılacak. Bu güzergahlarda araç parkına izin verilmeyecek, park halindeki araçlar kaldırılacak.

Liderlerin konaklayacağı bölgelerde ise 6 Temmuz saat 07.00'den 8 Temmuz saat 23.59'a kadar çok sayıda cadde ve sokak trafiğe kapalı olacak.

YENİMAHALLE'DE KAPALI OLACAK YOLLAR

Yenimahalle ilçesinde Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'ndeki 350 ve 286'ncı sokakların tamamı, Çamlıca Mahallesi'ndeki 147 ve 145'inci sokaklar ile Selçuk Ecza Deposu'nun Anadolu Bulvarı'na bakan giriş yolu, Macun Mahallesi'ndeki 171, 172 ve 173'üncü caddeler, Beştepe Mahallesi'ndeki Yaşam Caddesi, Adalet Sokak, 1, 3, 4 ve 5'inci sokaklar ile Nergiz Sokak araç trafiğine kapalı olacak.

 

ÇANKAYA'DA DA GENİŞ KAPSAMLI KISITLAMA

Çankaya ilçesinde ise Yıldızevler Mahallesi'ndeki Kişinev ve Jose Marti caddeleri ile 720 ve 721'inci sokaklar, Kavaklıdere Mahallesi'ndeki Tahran, Arjantin, İran, Polonya, Güniz ve diğer bağlantı caddeleri, Atatürk Bulvarı'nın belirli bölümleri, Kızılırmak Mahallesi'ndeki Ufuk Üniversitesi Caddesi ile 1443 ve 1452'nci sokaklar, Oğuzlar Mahallesi'ndeki 1377, 1380 ve 1381'inci sokaklar, Söğütözü Mahallesi'ndeki 2168, 2169 ve 2170'nci sokaklar ile Üniversiteler Mahallesi'nde ihtiyaç halinde Bilkent Kampüsü içerisindeki tüm yollar geçici olarak kapatılabilecek.

 

Bunun yanı sıra Ankara Çevre Yolu'nun belirli bölümleri, Özal Bulvarı, İsmet İnönü Bulvarı, Ankara Bulvarı, Anadolu Bulvarı, Atatürk Bulvarı'nın bazı kesimleri, Mevlana Bulvarı, Dumlupınar Bulvarı, 1071 Malazgirt Bulvarı, Türk Kızılayı Caddesi, Cinnah Caddesi, Çankaya Caddesi, Simon Bolivar Caddesi, Rabindranath Tagore Caddesi ve John F. Kennedy Caddesi gibi ana arterler de yalnızca lider konvoylarının geçişi sırasında geçici olarak araç trafiğine kapatılacak. Bu güzergahlarda da araç parkına izin verilmeyecek, park halindeki araçlar çekilecek.



GÜNCEL Haberleri

Tümü

Enver Altaylı İfadesinde Savcıyı Tehdit Etmiş.

Suçlamaları ve dijital delilleri reddeden Altaylı'nın, ifade sırasında Cumhuriyet Başsavcı...

4 gün önce

Okul Saldırganının İfadeleri Kan Donduran Cinsten. İşte O...

Okul saldırısının faili 15 yaşındaki H.O.'nun ifadesinde, geçmişteki küresel katliamlardan ve...

4 gün önce

Manisa'da okula silahlı saldırı

Manisa'da okula silahlı saldırı! 2'si ağır 11 öğrenci yaralandı, 4 kişi gözaltında

5 gün önce

22 ilde C31K çetesine operasyonu!.

Ankara merkezli 22 ilde 'C31K' isimli yeni nesil dijital suç örgütüne düzenlenen eş zamanlı...

16 gün önce

okullarda uyum haftası başladı.

2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul 1 ve ortaokul 5'inci sınıf...

20 gün önce

AHBAP a 5. Dalga Operasyon

Ahbap Derneği adına toplanan bağışların şüphelilerin hesaplarına aktarıldığı" iddiasına ilişkin...

20 gün önce

Otoyol ve Köprüler 30 yıllığına özelleştiriliyor

Cumhurbaşkanı kararıyla 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ile otoyol ve çevre...

22 gün önce

Enflasyon Rakamları Açıklandı.

Piyasaların merakla beklediği enflasyon rakamları belli oldu. Enflasyon ağustos ayında yüzde...

24 gün önce

12 Dev Adam, Dünya Kupasında

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2027 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2. Tur J Grubu’ndaki...

26 gün önce

Alo 193 Ortak Hasar İhbar Merkezi faaliyete başladı.

Yeni sistemle kaza sonrası hasar ihbarları tek numara üzerinden yapılabilecek, vatandaşları...

26 gün önce

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları bugün başladı.

Mevcut kaydı bulunan ve arazi bilgilerinde değişiklik olmayan çiftçiler işlemlerini e-Devlet...

26 gün önce

135 Alo Adalet” hattı bugün itibarıyla hizmete girdi.

İlk etapta Ankara Batı, İzmir ve Kayseri adliyelerinde uygulanacak sistemle, 5 yılı aşan dava ve...

26 gün önce