Nebati den Enflasyon Açıklaması
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Enflasyonu kalıcı olarak düşürmek ve fiyat istikrarını sağlamak için kararlı adımlar atmaktayız.
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Bursa Ticaret ve Sanayi Odasında İş Dünyası ile İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşuyor
Bakan Nureddin Nebati'nin konuşmasından satır başları:
Son haftalarda birçok uluslararası kuruluş büyüme rakamlarını düşürüyor. ABD’de son 40 yıl AB’de son 35 yılın en çok enflasyon rakamlarını gördük. Son haftalarda birçok uluslararası kuruluş büyüme rakamlarını düşürüyor. ABD’de son 40 yıl AB’de son 35 yılın en çok enflasyon rakamlarını gördük.
İHRACAT MART AYINDA YÜZDE 22 ARTTI
Salgın döneminde dünyada ihracatta 225 milyar doları aşan tarihi bir rakama ulaştık. Mart ayında da geçtiğimiz yıla oranla yüzde 22 oranında arttı. Bizler küresel düzeyde yaşanan Emtia sıkıntısını en aza indirmek için çalışmalar yaptık. Tarım desteklerini 29 milyar liraya çıkardık. Enerji emtia fiyatlarındaki kötü günlerin geride kalması için umudumuz var. İhracatçılarımız yönelik tedbirler almaya devam ettik.
ENFLASYON İÇİN KARARLI ADIMLAR ATIYORUZ
Dünya ekonomilerinin son dönemdeki en büyük sorunu artan enflasyon. Dünya karşı karşıya kaldığı enflasyonla mücadele etmek zorunda. Bizler Mart ayında yüze 61.1 seviyesine yükselen enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atmaktayız.
KKM 695 MİLYAR LİRAYA ULAŞTI
Kur korumalı mevduat hesabı ile döviz kurunda stabilizasyon sağlandı. Enflasyon üzerindeki kur baskısını kaldırdık, bankacılık sistemimiz kuvvetlendi. Kur korumalı mevduat hesabında 596 milyar lira olan bakiye, 1 Nisan itibarıyla 695 milyar Türk Lirasına ulaşmış durumda.
İhtiyaç olan temel problem giderilmiş oldu. Kur ve faiz sarmalından çıktık. Bu ülkedeki hiçbir girişimci enflasyonun üzerinde bir faizle işlem yapmıyor.
Yıl sonunda enflasyonun makul seviyelerde olmasını sağlayacağız. Döviz Kuru ve faizin üstesinden geldik. Yazın tarım ürünlerindeki artışla, Turizm gelirlerimiz beklentilerin üstesinde gelecek.
20 Aralık’ta döviz şuralara kadar gidecek diyenler vardı. Piyasa artık faiz oranlarının nerelerde olması gerektiğini görüyor. Enflasyonla ilgili yapılması gerekenleri yapacağız. Gıdada KDV oranlarını yüzde 1’e düşürdük. Fahiş Fiyat uygulayan işletmeleri yakinen takip ediyoruz. Enflasyon davranışlarda bir bozukluğa yol açmıştır. 40 bini yakın işletme saha denetimine tutulmuştur.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Enflasyon Rakamları Açıklandı.
Piyasaların merakla beklediği enflasyon rakamları belli oldu. Enflasyon ağustos ayında yüzde...
TÜİK, Aralık 2025 enflasyon rakamlarını açıkladı
TÜİK verilerine göre enflasyon aralıkta, aylık yüzde 0,89 artarak yıllık 30,89 oldu. Enflasyon...
ENAG Kasım 2025 enflasyon rakamlarını açıkladı
Bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu ENAG, Kasım ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. ENAG'ın...
GÜNCEL Haberleri
TümüMaden ocağındaki patlamaya ilişkin 3 gözaltı
Kilimli ilçesinde 3 işçinin hayatını kaybettiği, 5 işçinin yaralandığı maden ocağındaki...
Altınbaş Holding e Fon Operasyonu
Fon soruşturması kapsamında Altınbaş Holding sahibi Nusret Altınbaş hakkında yakalama kararı...
Vali Gül'den sele ilişkin açıklama .Sel felaketinin...
İstanbul Valisi Davut Gül sele ilişkin açıklamalarda bulundu. Vali Gül, İstanbul'da 6,...
Süleymancılar Soruşturmasında Yeni Operasyon
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü”...
Emir Sarıgül Teslim Oldu.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü kara para aklama soruşturmasında operasyonlar...
Çukurova Belediyesine Operasyon
Adana'da jandarma ekipleri, Çukurova Belediyesi'ne yönelik operasyon başlattı.
Sel felaketinde Can kaybı sayısı 8 oldu
Kocaeli'de dere sularına kapılan araçta kaybolan iki kişinin ve İstanbul'da aranan bir kişinin...
Yargıda rüşvet soruşturması
2022-2024 yılları arasında İstanbul’daki çeşitli adliyelerde görülen bazı dava ve soruşturmalara...
Gürlek'ten Şık'a Suç duyurusu ve Tazminat istemi davası
Bakan Gürlek'in avukatı tarafından yapılan açıklamada, Şık'ın iddiaları kesin bir dille...
Betül Sayan Kaya ve Eşi Etkin Pişmanlık için 2.2 milyar...
Fon soruşturmasındaki iddialar üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden...
Antalya'da fuhuş ve uyuşturucu operasyonu.
Antalya'nın Serik ilçesinde uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında aralarında turizmci ve...
Tüm Hakemler İfadeye Çağrılıyor.
Hakem sınavları, görevlendirmeler ve klasmanlara ilişkin çarpıcı yazışmaların ortaya çıktığı...




