Nizip te kaza 16 kişi hayatını kaybetti
Gaziantep Nizip'te kaza bölgesine giden ambulans, itfaiye ve canlı yayın aracına otobüs çarptı. Gelen son dakika bilgisine göre; kaza sonucu 16 vatandaşımız hayatını kaybetti.
KAZA YERİNE GELEN AMBULANS, İTFAİYE VE CANLI YAYIN ARACINA OTOBÜS ÇARPTI
Kaza, saat 11.30 sıralarında Gaziantep- Nizip Otoyolu’nda meydana geldi. Bir otomobilin dere yatağına uçtuğu ihbarı üzerine bölgeye polis, ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi.
Ekipler, kazazedelere müdahale etmek için araçlarını otoyola durdurdu. Bu sırada bir yolcu otobüsü, ambulans, itfaiye ve İHA’nın canlı yayın aracına çarpıp devrildi.
Bunun üzerine bölgeye çok sayıda takviye sağlık ekibi yönlendirdi. Yaralılar, ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı.
BAKAN SOYLU: BAŞIMIZ SAĞOLSUN
Gaziantep'teki kazayla ilgili "Başımız sağ olsun" sözleriyle taziyelerini ileten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bilgilendirmelerde bulundu.
Bakan Soylu, "Gaziantep Nizip Otoyolunda kazaya müdale eden 112 Sağlık, İtfaiye ve Polis ekiplerine çarpan otobüsün yan yatması sonucu ilk belirlemelere göre; 2 Sağlık Görevlisi, 2 İHA Muhabiri, 3 İtfaiyeci, 8 yolcu olmak üzere toplam 15 vatandaşımız hayatını kaybetti.
Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Valimiz, Emniyet Müdürümüz kaza yerindeler. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah rahmet eylesin, yaralılarımıza acil şifalar nasip eylesin." dedi.
BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, olayın ardından şu açıklamalarda bulundu:
Gaziantep Nizip’te art arda iki trafik kazası yaşandı. Otoyolda yaşanan kazaya müdahale eden 112 Acil Ekipleri ile İtfaiye ve Polis ekiplerine çarpan otobüsün yan yatması sonucu 3 Sağlık Görevlisi, 3 İtfaiyeci, 2 Basın Mensubu olmak üzere toplam 16 kişi hayatını kaybetti.
8’i ağır, 22 yaralı var. Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırılmıştır, tedavileri devam ediyor. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet; yakınlarına, sağlık camiasına, itfaiye teşkilatına, basın camiasına başsağlığı diliyorum.
VALİ GÜL: 16 VATANDAŞIMIZ VEFAT ETTİ
Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep- Nizip Otoyolu'nda meydana gelen kazada, 15 kişinin yaşamını yitirdiğini, 22 kişinin de yaralandığını açıkladı. Gül, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “TAG Otoyolu Gaziantep- Nizip Arası 20. km’de otobüs, kurtarma ekibi ve ambulansın karıştığı kazada ilk belirlemelere göre; 3 itfaiye personeli, 2 sağlık personeli, 2 gazeteci olmak üzere toplam 16 vatandaşımız vefat etmiş, 22 vatandaşımız yaralanmıştır” dedi.
BAŞKAN ŞAHİN'DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kazayla ilgili bir açıklamada bulundu. Şahin, "Gaziantep-Nizip arası otoyolda ambulans, otobüs ve kurtarma ekibinin yer aldığı kazada ilk belirlemelere göre; 3 itfaiye personelimiz, 2 sağlık personelimiz, 2 basın mensubumuz olmak üzere 16 vatandaşımız vefat etmiş, 22 vatandaşımız yaralanmıştır. Milletimizin başı sağ olsun." dedi.
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Nizip Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, kazayla ile ilgili soruşturma başlattığını duyurdu. Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı mesajlarını ileten Bozdağ, sürücülerin daha dikkatli olması gerektiğini söyledi. Bozdağ, "Konu bütün yönleriyle araştırılacaktır. Ancak bu giden canlarımızı geri getiriyor. Temennimiz bir daha böyle bir kazanın olmaması yönünde. Ayrıca İhlas Haber Ajansı ve basın camiasına da başsağlığı diliyorum. İtfaiyecilerimiz ve sağlık çalışanlarımıza da başsağlığı diliyorum." dedi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Gaziantep-Nizip yolunda yaşanan kazaya müdahale ederken görevleri başında hayatlarını kaybeden sağlık ve itfaiye personelimiz ile gazeteci kardeşlerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. '
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Gaziantep-Nizip otoyolunda gerçekleşen elim kazada kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Başımız sağolsun…
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: Gaziantep-Nizip Otoyolu’nda yaşanan elim kazada görevi başında hayatını kaybeden fedakar sağlık çalışanlarımıza, itfaiyecilerimize, gazetecilerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun.
İletişim Başkanı Fahrettin Altun: Milletimizin başı sağolsun. Bu elim kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine sabırlar diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar temenni ediyorum.
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu: Gaziantep’te yaşanan elim trafik kazasında hayatını kaybedenlere Cenab-ı Allah’tan rahmet; ailelerine ve yakınlarına sabırlar diliyor, yaralılarımıza acil şifalar niyaz ediyorum.
Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED): Gaziantep'te İhlas Haber Ajansı (İHA) canlı yayın aracına yolcu otobüsünün çarpması sonucu iki gazeteci arkadaşımızın hayatını kaybettiğini derin bir üzüntü ile öğrendik. Kazada hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Konyada Zincirleme Kaza
Konya'da TIR, kamyon ve yolcu otobüsünün karıştığı zincirleme trafik kazasında ortalık kan gölüne...
Van da Zincirleme Kaza
Van-Erciş kara yolunun iki ayrı noktasında meydana zincirleme trafik kazalarında ilk...
Deniz Arman hayatını kaybetti
Türk basınının önde gelen gazetecilerinden haber spikeri Deniz Arman, 64 yaşında hayatını kaybetti.
GÜNCEL Haberleri
TümüMaden ocağındaki patlamaya ilişkin 3 gözaltı
Kilimli ilçesinde 3 işçinin hayatını kaybettiği, 5 işçinin yaralandığı maden ocağındaki...
Altınbaş Holding e Fon Operasyonu
Fon soruşturması kapsamında Altınbaş Holding sahibi Nusret Altınbaş hakkında yakalama kararı...
Vali Gül'den sele ilişkin açıklama .Sel felaketinin...
İstanbul Valisi Davut Gül sele ilişkin açıklamalarda bulundu. Vali Gül, İstanbul'da 6,...
Süleymancılar Soruşturmasında Yeni Operasyon
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü”...
Emir Sarıgül Teslim Oldu.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü kara para aklama soruşturmasında operasyonlar...
Çukurova Belediyesine Operasyon
Adana'da jandarma ekipleri, Çukurova Belediyesi'ne yönelik operasyon başlattı.
Sel felaketinde Can kaybı sayısı 8 oldu
Kocaeli'de dere sularına kapılan araçta kaybolan iki kişinin ve İstanbul'da aranan bir kişinin...
Yargıda rüşvet soruşturması
2022-2024 yılları arasında İstanbul’daki çeşitli adliyelerde görülen bazı dava ve soruşturmalara...
Gürlek'ten Şık'a Suç duyurusu ve Tazminat istemi davası
Bakan Gürlek'in avukatı tarafından yapılan açıklamada, Şık'ın iddiaları kesin bir dille...
Betül Sayan Kaya ve Eşi Etkin Pişmanlık için 2.2 milyar...
Fon soruşturmasındaki iddialar üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden...
Antalya'da fuhuş ve uyuşturucu operasyonu.
Antalya'nın Serik ilçesinde uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında aralarında turizmci ve...
Tüm Hakemler İfadeye Çağrılıyor.
Hakem sınavları, görevlendirmeler ve klasmanlara ilişkin çarpıcı yazışmaların ortaya çıktığı...




