BORSA
BIST 100 14.251,29 %1,22
Altın 6.022,87 ₺/gr %1,93
Bitcoin $64.087 %1,31
Dolar 47,18 ₺ %0,15
Euro 54,16 ₺ %0,13
Sterlin 63,84 ₺ %0,22
Gümüş 84,14 ₺/gr %3,77
Ethereum $1.871,27 %2,68
İsviçre Frangı 58,37 ₺ %0,22
Kanada Doları 33,61 ₺ %0,15
Avustralya Doları 33,02 ₺ %0,03
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,53 ₺ %0,00
BAE Dirhemi 12,85 ₺ %0,15
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,72
Çin Yuanı 6,97 ₺ %0,08
İSTANBUL 25°C 6.022,87 ₺/gr 47,18 ₺ 54,16 ₺
Anasayfa GÜNCEL Öcalanlı pasta için 5er yıl hapisleri istendi
Posta

Öcalanlı pasta için 5er yıl hapisleri istendi

İmralı Cezaevinde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası çeken Abdullah Öcalanın doğum gününde üzerinde resmi bulunan bir pasta hazırlatıp kutlama yaptıkları öne sür

· 4 dk okuma · 25 okunma
0Yorumlar
Öcalanlı pasta için 5er yıl hapisleri istendi

İmralı Cezaevinde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası çeken Abdullah Öcalanın doğum gününde üzerinde resmi bulunan bir pasta hazırlatıp kutlama yaptıkları öne sürülen 1i üniversite öğrencisi, 2si pastane çalışanına, Örgüte bilerek, isteyerek, yardım etmek, silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan dava açılmıştı.

Sanık üniversite öğrencisi Zana Zirekin avukatı İnan Yılmaz, zorlama olsa bile bunun suçu ve suçluyu övme suçuna gireceğini, bunun da her gün siyasetçiler tarafından yapılan eylem olduğunu söyledi.

Tuncelide, 4 Nisan 2015 tarihinde Abdullah Öcalanın 66ncı doğum günü nedeniyle bir pastanede üzerinde örgüt elebaşının resmi bulunan bir pastayı hazırlayarak kutlaması yaptıkları öne sürülen üiversite öğrencisi Zana Zirek, pastane çalışanları Engin Ay ile Sinan Tekin hakkında dava açıldı.

Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianamede, 3 sanığın Örgüte bilerek, isteyerek, yardım etme, silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 5er yıl hapis cezası ile cezalandırılmaları istendi. İddianamede, 4 Nisanın Öcalanın doğum günü olması nedeniyle yaklaşık 50 kişilik bir grubun toplandığı, grup bir süre halay çektikten sonra, PKKyı simgeleyen üzerinde sarı, kırmızı ve yeşil renkler bulunan ve üst kısmında Öcalan resmi bulunan doğum günü pastasını keserek, kutlama yaptıkları belirtildi. Bu kutlama için örgüte müzahir sitelerde, çağrı yapıldığının tespit edildiği belirtilen iddianamede, şöyle denildi:

Yapılan soruşturma kapsamında, bahsi geçen pastanın il merkezinde bulunan bir pastanede yapıldığı, pasta siparişini şüpheli Sinan Tekinin aldığı, yapanın ise, aynı iş yerinde çalışan şüpheli Engin Ay olduğu, diğer şüpheli Zana Zirekin ise gruptan para toplayarak, bahsi geçen işyerinden pastayı aldığı, grubun bulunduğu yere götürdüğü, pastanın konulacağı masayı getirdiğini tespit edildi.

SİPARİŞİ KABUL ETMEK ZORUNDA KALDIM

Savcılıkta ifade veren Sinan Tekin, pastanede çalıştığını, işyeri sahibi olmadığı zaman, sorumlu olduğunu, bu pastanın siparişini aldığını kabul ederek, 3 Nisan 2015 günü biri bayan 3 şahıs üzerinde Öcalanın resmi bulunduğu bir pasta yapılmasını istedi. Kabul etmedim. Ertesi gün tekrar pastaneye geldiler ve bu olaydan dolayı zarar görmeyeceğimizi, sadece doğum günü kutlaması yapacaklarını, belirtmeleri üzerine, işyerine zarar gelmesin diye siparişi kabul ettim. Daha önce kepenk kapatmadığımız için işyerimiz ifşa olmuştu, bu sebeple siparişi kabul edip, yapması için ustasına verdim dedi.

Pastanede çalışan ve pastayı yapan Engin Ay ise ifadesinde, yaklaşık 1 ay pastanede çalıştığını, işletme sahipleri tarafından kendisine Abdullah Öcalanın resminin bulunduğu bir kağıt verilerek, doğum günü pastasının yapmasını istediklerini anlattı. Ay, pastayı tek başına yaptığını, bunun suç oluşturduğunu bilmediğini ve suç işleme kastı bulunmadığını söyledi. Üniversite öğrencisi Zana Zirek de,  DÖDER isimli öğrenci derneğine gidip geldiğini, olay günü tanımadığı 4-5 kadının yanına gelerek, arkadaşlarının doğum günü için pasta yaptırdıklarını, ancak pastanın ağır olduğunu bu sebeple kendisinden yardım istediklerini, kendisinin de yardım etmek amacıyla pastaneden pastayı aldığını kabul ettiğini söyledi.

İddianamede, yapılan soruşturma kapsamında şüphelilerin Terör örgütünün hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım ettikleri anlaşıldığından şüphelilerin cezalandırılmaları istenildi.

SİYASETÇİLER BU EYLEMİ HER GÜN YAPIYOR, SUÇ DEĞİLDİR

Tunceli Ağır Ceza Mahkemesinde yarın devam edecek olan yargılamada sanıklardan Zana Zirekin avukatı İnan Yılmaz, yapılan eylemin bir suç teşkil etmediğini, zorlama olsa bile bunun suçu ve suçluyu övme suçuna girebileceğini ifade ederek, Sayın Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan başta olmak üzere siyasetçiler her gün Abdullah Öcalan ile ilgili açıklamalar yapmaktadır. Bu suç değildir, suç olarak görülmesi hukuk adına utanç vericidir diye konuştu.

Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, (DHA)



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

Zorunlu Trafik Sigortası Primleri Açıklandı

Temmuz 2026 döneminde geçerli olacak zorunlu trafik sigortası primlerini açıkladı. Primler yüzde...

14 gün önce

Münfesih terör örgütü PKK

Terörsüz Türkiye süreciyle ilgili Meclis'te görüşülecek yasaya son hali veriliyor. Haberler.com...

14 gün önce

NATO Zirvesi Öncesi Olağanüstü Güvenlik Tedbirleri...

Ankara, 36'ncı NATO Liderler Zirvesi öncesinde geniş güvenlik önlemleriyle alarma geçti. Zirve...

17 gün önce

Tamar Tanrıyar gözaltına alındı

"Cumhurbaşkanına Hakaret" ve "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlarından hakkında...

17 gün önce

18 milyon öğrenci için tatil e girdi

LGS VE YKS SONUÇLARI NE ZAMAN?

20 gün önce

Suç örgütlerine 81 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Gürlek: Operasyonların, organize suç örgütlerine karşı yürütülen tavizsiz mücadelenin bir...

20 gün önce

A Mili Takımımız Şampiyonaya 3 Puanla Veda Etti

LOS ANGELES (AA) - 2026 Dünya Kupası D Grubu üçüncü ve son maçında ABD'yi 3-2 mağlup etti ve...

20 gün önce

Türkiye'nin Fay Haritası Değişti

Deprem bilimci Ramazan Demirtaş, güncellenen diri fay haritasına ilişkin, "485 fay 700'e çıktı...

22 gün önce

Emeklilik için yüksek maaş yolu resmen açıldı

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, farklı sigorta statülerinde (SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı) hizmeti...

22 gün önce

Türkiye’ye göç yüzde yirmi beş arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu , 2025 yılı uluslararası göç istatistiklerini açıkladı. Verilere göre,...

22 gün önce

Adalar Belediyesi ne rüşvet soruşturması operasyonu

 İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonlarda Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat dahil 41...

28 gün önce

MİLLİ TARİH PLATFORMU’NDAN ANLAMLI SEZON FİNALİ

Milli Tarih Platformu, her ay geleneksel olarak düzenlediği konferans serisinin dönem finalini,...

28 gün önce