BORSA
BIST 100 14.734,50 %0,63
Altın 6.205,50 ₺/gr %1,30
Bitcoin $64.074 %0,20
Dolar 46,48 ₺ %0,02
Euro 53,36 ₺ %0,15
Sterlin 61,60 ₺ %0,32
Gümüş 96,80 ₺/gr %1,39
Ethereum $1.726,22 %0,32
İsviçre Frangı 57,62 ₺ %0,30
Kanada Doları 32,80 ₺ %0,23
Avustralya Doları 32,59 ₺ %0,08
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,38 ₺ %0,01
BAE Dirhemi 12,66 ₺ %0,02
Rus Rublesi 0,63 ₺ %0,01
Çin Yuanı 6,85 ₺ %0,11
İSTANBUL 29°C 6.205,50 ₺/gr 46,48 ₺ 53,36 ₺
Anasayfa GÜNCEL OKTAY:Türkiye\de belgeye değil, bilgiye dayalı bir iş anl...
fatihaktuel

OKTAY:Türkiye\de belgeye değil, bilgiye dayalı bir iş anlayışına geçiyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Verimlilik ve Teknoloji Fuarı’nda önemli açıklamalar yaptı. Oktay açıklamasında “En geç bir yıl içerisinde artık Türkiye\de belgeye değil, bilgiye dayalı bir iş anl

· 3 dk okuma · 49 okunma
0Yorumlar
OKTAY:Türkiye\de belgeye değil, bilgiye dayalı bir iş anlayışına geçiyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Verimlilik ve Teknoloji Fuarı\nda önemli açıklamalar yaptı. Oktay açıklamasında “En geç bir yıl içerisinde artık Türkiye\de belgeye değil, bilgiye dayalı bir iş anlayışına geçiyoruz. Kamunun kendisinin herhangi bir hizmeti kamudan alıyor olması için kapı kapı dolaşma süresini bitirmekte kararlıyız. Kamuda olan hiçbir belgeyi vatandaştan istememekte kararlıyız” dedi.

Fuat Oktay\ın açıklamalarından satırbaşları:

İthal edilen teknoloji bir süre sonra geçerliliğini kaybettiğinde bu alanda rekabet imkanını da kaybetmektedir. Kritik sektörlerdeki ihtiyaçları, sadece başka ülkelerden tedarik edersek o teknolojiye erişememe veya yine ihtiyacımız olduğu anda o sistemi kullanamama riskiyle karşı karşıya kalabiliriz. Bunun örneklerini geçmişte ve bugün yaşıyoruz. Gelecekte yaşamamak için gerek ARGE\ye gerekse teknolojinin üretimine odaklanmayı sürdürmekte kararlıyız.

Savunma Sanayii alanında askerimizin kullanacağı piyade tüfeğini üretemeyen Türkiye\den, milli helikopterini, İHA\sını SİHA\sını üreten ve insanlı insansız milli savaş uçağını geliştirmek için gecesini gündüzüne katan bir Türkiye\ye geldik. Savunma Sanayii\nde yerlilik oranımızı yüzde 65\lere kadar çıkarttık.

Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı\nın 2017 raporuna göre; Türkiye yerli patent başvuruları sıralamasında dünyada 13\üncü sırada yer almaktadır. Ancak üzerine basarak yinelemek istiyorum. Bu seviyeyi de yeterli görmüyoruz. Sanayi üretiminde yerlilik ve millilik oranını daha yukarılara çıkartmamız gerektiğinin bilincindeyiz.

Türkiye\de üretimini yapan firmalar bizim için yerli firmalardır. Çalışmalarımıza durmaksızın devam ediyoruz. Durmak yok, yola devam.

Üretimde yeni teknolojilerin kullanılması maliyeti düşürmekte ve kaliteyi artırmaktadır. Teknolojinin verimlilik için olmazsa olmaz bir unsur olduğu ancak tek başına da yeterli olmayacağının altını çizerek ifade etmek istiyorum.

Bu açıdan verimliliği teknolojik ilerlemeyle özdeşleştiremeyiz. Verimlilik sosyal hayatta da dahil olmak üzere, toplumun her alanında da geçerlidir. İki günü eşit olan zarardadır diyen bir peygamberin ümmeti olarak, hem günlük hayatımızda hem de yapmakta olduğumuz işlerde zamanımızı ne kadar verimli değerlendirdiğimizi gözden geçiriyoruz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün itibariyle görüntü ve gürültü kirliliğinin önüne geçecek dijital çerçeveye duyarlı bir seçim kampanyası yöntemi uygulanacağını açıklamıştır. Açıklanan dijital seçim kampanyası, çevreye ve insana saygının da somut bir örneği olacaktır. Ümit ediyoruz ki bu dalga dalga yayılsın.

KAMUDA OLAN HİÇ BİR BELGEYİ VATANDAŞTAN İSTENMEYECEK

E-devlet üzerinden vatandaşlarımıza sunulan hizmetleri verimli hale getirmek ve özel sektörü de sisteme entegre etmeye dönük dijital dönüşüm çalışmaları hızla devam etmektedir. Dijital dönüşüm ofisiyle bu çalışmalar daha hızlanarak devam edecektir. Elimizdeki imkanları en verimli şekilde kazanıma dönüştürme gayreti içindeyiz.

En geç bir yıl içerisinde artık Türkiye\de belgeye değil, bilgiye dayalı bir iş anlayışına geçiyoruz. Kamunun kendisinin herhangi bir hizmeti kamudan alıyor olması için kapı kapı dolaşma süresini bitirmekte kararlıyız. Kamuda olan hiçbir belgeyi vatandaştan istememekte kararlıyız.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

Adalar Belediyesi ne rüşvet soruşturması operasyonu

 İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonlarda Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat dahil 41...

2 gün önce

MİLLİ TARİH PLATFORMU’NDAN ANLAMLI SEZON FİNALİ

Milli Tarih Platformu, her ay geleneksel olarak düzenlediği konferans serisinin dönem finalini,...

3 gün önce

Denizli'de şok uyuşturucu operasyonu.

DENİZLİ'de yapılan uyuşturucu operasyonundan gelen son dakika gözaltı haberleri şaşırttı....

4 gün önce

Seferihisar belediyesine 2. dalga operasyon!

İzmir Seferihisar Belediyesi'ne yönelik 6 milyon TL'lik rüşvet soruşturmasının ikinci...

4 gün önce

Akın Gürlek ten Yaptırım Listesi Açıklamalarına Sert Mesaj

Gürlek :Bu metinler üzerinden Türkiye Cumhuriyeti’nin yargı kurumlarını hedef almak, milli...

8 gün önce

Doksan Firari Türkiye ye İade Edildi.

İçişleri Bakanlığı'nın yürüttüğü çalışmalar neticesinde, 90 firari Türkiye'ye iade edildi....

8 gün önce

MEB LGS -2026 Cevap Anahtarını Yayınladı..

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen 2026 LGS merkezi sınavı sona erdi. MEB'in...

8 gün önce

Binlerce savcı ve hakimin görev yeri değişti

 HSK'nın 2026 yılı Adli ve İdari Yargı Ana Kararnamesi ile büyük bir değişiklik yaşandı.  Bu...

8 gün önce

Muhsin Yazıcıoğlu Dosyası yeniden açılıyor !!

"Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazasının ardındaki gerçekler yeniden gündeme geliyor!...

9 gün önce

Uyuşturucu operasyonunda 3 kişiye tutuklama

Uyuşturucu operasyonunda 3 kişi tutuklanırken, birçok ünlü isim adli kontrol şartıyla serbest...

9 gün önce

Ünlülere uyuşturucu yeni operasyonu

Ünlülere yönelik yürütülen uyuşturucu ve fuhuş soruşturmasında yeni bir operasyon dalgası...

10 gün önce

Karadeniz'de heyelan alarmı.Evler boşaltılıyor

Karadeniz'de etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle Giresun'da heyelan alarmı verildi. Ne oldu:...

12 gün önce