Okullarda yeni dönem
Okullarda yeni dönem
Okullarda yeni dönem başladı. Neler oldu? Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki saldırıların ardından okullarda güvenlik önlemleri artırılırken, öğle arası çıkış yasağı, sıkı aramalar ve metal dedektör gibi uygulamalar hayata geçirildi.
Türkiye, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta yaşanan okul saldırılarının ardından güvenlik konusunu yeniden gündemine aldı. Artan endişeler sonrası birçok okul, sosyal medya hesapları ve WhatsApp grupları üzerinden velileri bilgilendirerek yeni kurallarını duyurdu.
ÜNİFORMA VE RANDEVU SİSTEMİ GELDİ
İlkokuldan liseye kadar birçok okulu kapsayan düzenlemelerle birlikte bazı okullarda üniforma zorunluluğu yeniden gündeme geldi. Veliler için randevu sistemi aktif hale getirilirken, öğrencilerin okula giriş-çıkış saatleri de yakından takip edilecek. Öğrencilerin geç kalması ya da erken çıkması durumunda velilere anlık bilgilendirme yapılacak.
ÖĞLE ARASINDA OKULDAN ÇIKIŞ YASAKLANDI
Bazı okullar, öğrencilerin velinin izni olmadan okuldan çıkamayacağını duyurdu. Velilerin ise okul içerisinde serbest şekilde dolaşmasına izin verilmeyecek, yalnızca belirlenen “Veli Bekleme Alanı” kullanılabilecek. Tam gün eğitim veren bazı okullar ise öğle arasında okuldan çıkışı tamamen yasakladı.
ARAMALAR ARTACAK, DİSİPLİN SERTLEŞİYOR
Okullarda güvenlik aramaları sıklaştırılırken, suç unsuru taşıyan öğrenciler hakkında anında disiplin işlemi uygulanacağı belirtildi. Rahatsızlanan ya da izin almak isteyen öğrencilerin velileri okula gelmeden çıkış yapamayacağı vurgulandı.
METAL DEDEKTÖR DÖNEMİ BAŞLIYOR
Bazı okulların girişlere metal dedektör sistemi kurmaya hazırlandığı öğrenildi. Ayrıca çanta, kıyafet ve dijital cihaz kontrolleri daha titiz yapılacak. Kurallara uymayan öğrencilerin velilerine bildirim yapılacak ve gerekli durumlarda yasal süreç başlatılacak.
ZİYARETÇİ KISITLAMASI VE EKRAN UYARISI
İlkokul ve ortaokullarda zorunlu durumlar dışında ziyaretçi kabul edilmeyecek. Okul yönetimleri ayrıca velilere dijital cihazlar konusunda da uyarılarda bulundu. Açıklamalarda, “Ekranlar üzerinden tehlike evimizin içine kadar geldiği için evlat nöbeti tutmamız gerekiyor” ifadelerine yer verildi.
Okullar, ailelerin çocuklarını şiddet içerikli haberlerden uzak tutması ve dijital içeriklere karşı daha dikkatli olması gerektiğini de vurguladı.
Okullar , Güvenlik , Disiplin , Dedektör
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Okullarda yeni güvenlik genelgesi !
Okullarda yeni güvenlik genelgesi yayınlandı.
istanbul Daokulun ilk günü Ders Saati Uygulaması
Bakan Tekin, İstanbul'da okullarda pazartesi günü 10.00-15.00 saatleri arasında eğitim...
İstanbulda Pazartesi Okullar 10:00 15:00 arası ders yapacak
Okullarda yeni dönem 9 Eylül'de tüm sınıflar için başlıyor. İstanbul'da pazartesi günü trafik...
GÜNCEL Haberleri
Tümü12 Dev Adam, Dünya Kupasında
A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2027 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2. Tur J Grubu’ndaki...
Alo 193 Ortak Hasar İhbar Merkezi faaliyete başladı.
Yeni sistemle kaza sonrası hasar ihbarları tek numara üzerinden yapılabilecek, vatandaşları...
Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları bugün başladı.
Mevcut kaydı bulunan ve arazi bilgilerinde değişiklik olmayan çiftçiler işlemlerini e-Devlet...
135 Alo Adalet” hattı bugün itibarıyla hizmete girdi.
İlk etapta Ankara Batı, İzmir ve Kayseri adliyelerinde uygulanacak sistemle, 5 yılı aşan dava ve...
Dürzilere çağrı: Krizin çözümü için çalışalım
Kendini fesheden SDG/YPG'nin yöneticilerinden Mahmud Habib, Suriye hükümeti ile ülkenin...
DASK ta yeni değişiklik
Kamu Denetçiliği Kurumu’nun (KDK) tavsiye kararı üzerine zorunlu deprem sigortasında (DASK) ev...
AİHM, Osman Kavala kararını açıkladı
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi, Gezi Davası hükümlüsü Osman Kavala...
Kırmızı bültenle aranan isimler Türkiye'ye getirildi.
İçişleri Bakanlığı, kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan 16 ve ulusal seviyede aranan...
Cem Küçük soruşturmasında 3 yakalama kararı!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Cem Küçük soruşturması kapsamında, İsmail Çanak,...
Kuriş soruşturmasında 3. dalga
Alihan Kuriş Suç Örgütü’ne yönelik yürütülen 3. dalga operasyon kapsamında 54 şüpheli hakkında...
Netanyahu Hakkında Kırmızı Bülten Talep Edildi!
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan Küresel Sumud...
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’un açıklamasıyla...
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 2026-YKS yükseköğretim programları merkezi yerleştirme...




