BORSA
BIST 100 11.116,99 %0,92
Altın 6.384,76 ₺/gr %0,62
Bitcoin $80.370 %0,43
Dolar 49,77 ₺ %0,08
Euro 55,87 ₺ %0,14
Sterlin 66,68 ₺ %0,14
Gümüş 86,16 ₺/gr %1,20
Ethereum $2.332,41 %1,48
İsviçre Frangı 60,35 ₺ %0,40
Kanada Doları 35,53 ₺ %0,14
Avustralya Doları 35,03 ₺ %0,31
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 13,26 ₺ %0,11
BAE Dirhemi 13,56 ₺ %0,10
Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,26
Çin Yuanı 7,46 ₺ %0,13
İSTANBUL 19°C 6.384,76 ₺/gr 49,77 ₺ 55,87 ₺
Anasayfa GÜNCEL Önder Aytaç yurtdışına kaçtı
Star Gazetesi

Önder Aytaç yurtdışına kaçtı

Güncel Haberleri › Önder Aytaç yurtdışına kaçtı haberi Cumhurbaşkanına hakaret davasında tutuklama kararı çıkan, Paralel Yapının tetikçi kalemlerinden Önder Aytaçın

· 3 dk okuma · 92 okunma
0Yorumlar
Önder Aytaç yurtdışına kaçtı
Güncel Haberleri ›
Önder Aytaç yurtdışına kaçtı haberi
Cumhurbaşkanına hakaret davasında tutuklama kararı çıkan, Paralel Yapının tetikçi kalemlerinden Önder Aytaçın, yurtdışına kaçtığı anlaşıldı.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a hakaretten yargılandığı davaya gelmediği gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarılan eski polis Önder Aytaç'ın yurtdışına kaçtığı ortaya çıktı. 17 Kasım 2014'te İstanbul'dan yurtdışına kaçtığı saptanan Aytaç'ın yanı sıra Ankara merkezli 21 ilde düzenlenen "Usulsüz Dinleme" operasyonu kapsamında haklarında tutuklama kararı verilen 18 polisten 17'sinin de firar ettiği anlaşıldı. Şüphelilerin yakalama kararının Ulusal Yargı Ağı Projesi'ne (UYAP) geciktirilerek girildiği ve kaçmalarına fırsat tanındığı iddia edildi. 
 
EŞİ DÖNDÜ AMA... 
Sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hakkında yalan ve iftira ile hakaret suçu işlediği iddia edilen Aytaç'ın yakalanması için Edoğan'ın avukatı Burhanettin Sevencan mahkemeye talepte bulunmuştu. Bu talebi haklı bulan mahkeme önceki gün yakalama kararı çıkardı. Aytaç'ın yakalanması için Terörle Mücadele ekipleri, Ankara Dikmen Semti Akpınar Mahallesi'ndeki adresine gitti. Ancak Önder Aytaç'ın adresinde olmadığı ve taşındığı ortaya çıktı. İstihbarat ve TEM polisince yapılan araştırma sonucunda Paralel Yapı'nın kalemşörü Aytaç'ın eşiyle birlikte 17 Kasım 2014'te İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan yurtdışına çıkış yaptığı belirlendi. Eşi 16 Ocak 2015'te dönen Aytaç'ın, cep telefonundan da sinyal alınamadığı saptandı. Aytaç'ın İngiltere'de olduğu tahmin ediliyor. Önder Aytaç'ın yanı sıra, siyasetçi, bürokrat ve polisler de dahil 45 kişiyi "Usulsüz Dinleme" suçlamasıyla Ankara merkezli 21 ildeki operasyonla gözaltına alınan 53 şüpheliden 24'ü mahkemeye sevk edilmiş ancak serbest kalmıştı. Aralarında Paralel Yapılanma döneminde Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi'nin tepesinde bulunan Muharrem Durmaz, Hami Güney ve Zeki Güven'in de bulunduğu 18 kişi hakkında savcının itirazı sonucu tutuklanma kararı çıkarılmıştı. Ancak karar, UYAP sistemine "arıza bulunduğu" gerekçesiyle 24 saat sonra yüklendi. 
 
MAHKEMELER BAKMADI
Kararın sisteme işlenmesinden hemen sonra şüphelilerin adresine giden polis, kimseyi bulamadı. 17 şüpheli polis sırra kadem basarken, yalnızca Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 4. sınıf Emniyet Müdürü Barış Derik yakalandı. Eskişehir'deki savcılık şüphelinin operasyonun yürütüldüğü Ankara'ya gönderilmesini istedi. Ankara'ya getirilen şüpheli, hangi mahkemeye götürüldüyse işlemi yapılmadı. Şüpheli son olarak 3. Sulh Ceza Hakimliği'ne götürüldü. Burada da önce evrak eksikliği gerekçesiyle işlemleri geciktirildi, akşam 17.00 sıralarında da "Adli Kontrol Şartıyla" serbest bırakıldı. 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

Maden ocağındaki patlamaya ilişkin 3 gözaltı

Kilimli ilçesinde 3 işçinin hayatını kaybettiği, 5 işçinin yaralandığı maden ocağındaki...

1 gün önce

Altınbaş Holding e Fon Operasyonu

Fon soruşturması kapsamında Altınbaş Holding sahibi Nusret Altınbaş hakkında yakalama kararı...

4 gün önce

Vali Gül'den sele ilişkin açıklama .Sel felaketinin...

İstanbul Valisi Davut Gül sele ilişkin açıklamalarda bulundu. Vali Gül, İstanbul'da 6,...

6 gün önce

Süleymancılar Soruşturmasında Yeni Operasyon

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü”...

6 gün önce

Emir Sarıgül Teslim Oldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü kara para aklama soruşturmasında operasyonlar...

6 gün önce

Çukurova Belediyesine Operasyon

Adana'da jandarma ekipleri, Çukurova Belediyesi'ne yönelik operasyon başlattı.

6 gün önce

Sel felaketinde Can kaybı sayısı 8 oldu

Kocaeli'de dere sularına kapılan araçta kaybolan iki kişinin ve İstanbul'da aranan bir kişinin...

6 gün önce

Yargıda rüşvet soruşturması

2022-2024 yılları arasında İstanbul’daki çeşitli adliyelerde görülen bazı dava ve soruşturmalara...

20 gün önce

Gürlek'ten Şık'a Suç duyurusu ve Tazminat istemi davası

Bakan Gürlek'in avukatı tarafından yapılan açıklamada, Şık'ın iddiaları kesin bir dille...

26 gün önce

Betül Sayan Kaya ve Eşi Etkin Pişmanlık için 2.2 milyar...

Fon soruşturmasındaki iddialar üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden...

26 gün önce

Antalya'da fuhuş ve uyuşturucu operasyonu.

Antalya'nın Serik ilçesinde uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında aralarında turizmci ve...

26 gün önce

Tüm Hakemler İfadeye Çağrılıyor.

Hakem sınavları, görevlendirmeler ve klasmanlara ilişkin çarpıcı yazışmaların ortaya çıktığı...

26 gün önce