BORSA
BIST 100 12.070,17 %0,40
Altın 6.617,21 ₺/gr %0,27
Bitcoin $82.239 %0,88
Dolar 49,54 ₺ %0,11
Euro 55,61 ₺ %0,13
Sterlin 65,78 ₺ %0,05
Gümüş 91,11 ₺/gr %0,29
Ethereum $2.438,39 %0,96
İsviçre Frangı 59,85 ₺ %0,01
Kanada Doları 34,90 ₺ %0,04
Avustralya Doları 34,29 ₺ %0,12
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 13,20 ₺ %0,22
BAE Dirhemi 13,49 ₺ %0,12
Rus Rublesi 0,59 ₺ %0,22
Çin Yuanı 7,40 ₺ %0,09
İSTANBUL 14°C 6.617,21 ₺/gr 49,54 ₺ 55,61 ₺
Anasayfa GÜNCEL \OPERASYONLARIMIZ SURİYE\NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE MÜDAHALE ...
fatihaktuel

\OPERASYONLARIMIZ SURİYE\NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE MÜDAHALE DEĞİL\

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı G20 Zirvesi\nde basın toplantısı düzenledi. Dünyaya çağrıda bulunan Erdoğan, \FETÖ denen terör örgütünün Türkiye dışında 170 ülkede daha faaliyet yürüten bir şebeke old

· 5 dk okuma · 95 okunma
0Yorumlar
\OPERASYONLARIMIZ SURİYE\NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE MÜDAHALE DEĞİL\

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi için bulunduğu Çin\in Hangcou kentinde basın açıklaması yaptı.

FETÖ ile ilgili olarak dünyaya çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, \FETÖ denen terör örgütünün Türkiye dışında 170 ülkede daha faaliyet yürüten bir şebeke olduğu unutulmamalıdır\ dedi.

Erdoğan, \DAİŞ\i, PKK\yı, PYD, YPG\yi, FETÖ\yü ayrı tutan anlayışı hep birlikte reddetmeli, tüm terör örgütlerine karşı ilkeli bir mücadeleyi derhal başlatmalıyız. Biz, ne pahasına olursa olsun terörizmle mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdürmekte kararlıyız\ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan\ın konuşmasından satır başları:

Terörizm ve mülteci sorunu Antalya G20 zirvesinde gündeme getirdiğimiz bir konuydu. Üstünden geçen bir sene bizim ısrarımızın ne kadar haklı olduğunu ortaya çıkarmıştır. Mülteciler konusunda iyi bir sınav verilemedi. Türkiye bu konunun en önde gelen muhataplarından biridir.

Bizim şu ana kadar yaptığımız harcama 12 milyar doların üzerindedir. Antalya zirvesinde tüm liderlere Suriye\de bir güvenli bölge oluşturulması ile mülteci sorununu çözebileceğimizi ısrarla söyledik. Bu zirvede de bütün dostlarımıza bu konuyu açtık. 

Mülteci sorununda karşı maalesef iyi bir sınav verilemedi. Hala da verilemiyor. Bu zirvede tüm dostlarımıza güvenli bölge konusunu anlattık.

Batı ülkelerinin sığınmacı sorununda takındıkları güvenlikçi, hatta ırkçı tavır insanlık adına utanç vericidir. Katil Esed\in görevinde kalmasını savunmak bize göre utanç vericidir.

Türkiye, Suriye\den de Irak\tan da gelenlere din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın ev sahipliği yapmaya devam edecektir.

Milletimle gurur duyuyorum. Uçaklardan, tanklardan korkmadı. Darbe girişimini püskürttü. 4-5 günlük bir tatil için bir yerde iken. 15 Temmuz\da teröristler milletimizin vergileriyle alınmış F16\larla tanklarla milletimizi öldürmeye kalktı. Oradan Cep telefonu ile tv kanallarından halkıma seslendim. Kendilerini Meydanlara çağırdım. Havalimanlarına çağırdım.

DÜNYAYA TERÖR ÖRGÜTLERİYLE İLGİLİ ÇAĞRI

FETÖ denen terör örgütünün Türkiye dışında 170 ülkede daha faaliyet yürüten bir şebeke olduğu unutulmamalıdır.

DAİŞ\i, PKK\yı, PYD, YPG\yi, FETÖ\yü ayrı tutan anlayışı hep birlikte reddetmeli, tüm terör örgütlerine karşı ilkeli bir mücadeleyi derhal başlatmalıyız. Biz, ne pahasına olursa olsun terörizmle mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdürmekte kararlıyız.

Gerek Cumhurbaşkanı olarak şahsım, gerekse hükümetimiz bu konuda kararlıdır. Türkiye\nin Cerablus Operasyonu bu konudaki kararlılığının ifadesidir. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ülkemizde ilan edilen Olağanüstü Hal sadece, FETÖ yapılanmasıyla daha etkin ve süratle mücadele etme, bu doğrultuda gereken yeniden yapılanma çalışmalarını yürütme amacına yöneliktir.

\OPERASYONLARIMIZ SURİYE\NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE MÜDAHALE DEĞİL\

Koalisyon güçleri ile işbirliği içindeyiz. Rusya ile özellikle Halep bölgesinde bir işbirliğini gerçekleştiriyoruz. Amacımız Kurban Bayramı öncesi bölgede bu ateşkesi sağlamak suretiyle bölgenin bombalardan arındırılması. Kurban Bayramı öncesi ateşkesi sağlamakla Halep halkının bombalardan kurtulmasını temenni ediyorum.

Suriye\nin kuzeyindeki operasyonlarımız Türkiye\nin Suriye toprak bütünlüğüne bir müdahalesi değil. Suriye\ye Cerablus\un halkı olan ılımlı muhaliflerle girdik. Oraya şu anda Cerablus\un kendi insanı yerleşti.

G-20 GÖRÜŞMELERİ

Biz G20 platformunun küresel sorunların çözülmesi konusunda daha etkin olmasını istiyoruz. Nimetlerin büyük bir bölümünü kendinde toplayan ülkelerin, külfet paylaşımında sorumluluktan kaçması kabul edilemez. Adalet temelinde bir anlayışla yaklaşmak mecburiyetindeyiz.Çin tarafıyla tam bir mutabakat içindeyiz.

Çinli dostlarımızla terörizmle mücadele başta olmak üzere birçok konuda ortak inisiyatif geliştirme konusunda görüşbirliği içinde olduğumuzu gördük. İpek Yolu\nun geliştirilmesi konusunda ve enerji alanında da yeni ve önemli bir işbirliklerinin altyapısını oluşturuyoruz.

3\ü enerji ve 1\i tarım alanında 4 anlaşmanın imzalanmasına refakat ettik. ABD Başkanı Sayın Obama, Rusya Devlet Başkanı Sayın Putin\le, Almanya Başbakanı Sayın Merkel\le, AB Konseyi Başkanı Sayın Tusk ve Sayın Junker\le ikili görüşmeler yaptık, Renzi, Merkel ve Hollande ile dörtlü zirve gerçekleştirdik. Bu görüşmelerin hepimiz için faydalı geçtiğine inanıyorum.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

Yargıda rüşvet soruşturması

2022-2024 yılları arasında İstanbul’daki çeşitli adliyelerde görülen bazı dava ve soruşturmalara...

10 gün önce

Gürlek'ten Şık'a Suç duyurusu ve Tazminat istemi davası

Bakan Gürlek'in avukatı tarafından yapılan açıklamada, Şık'ın iddiaları kesin bir dille...

16 gün önce

Betül Sayan Kaya ve Eşi Etkin Pişmanlık için 2.2 milyar...

Fon soruşturmasındaki iddialar üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden...

16 gün önce

Antalya'da fuhuş ve uyuşturucu operasyonu.

Antalya'nın Serik ilçesinde uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında aralarında turizmci ve...

16 gün önce

Tüm Hakemler İfadeye Çağrılıyor.

Hakem sınavları, görevlendirmeler ve klasmanlara ilişkin çarpıcı yazışmaların ortaya çıktığı...

16 gün önce

Enver Altaylı İfadesinde Savcıyı Tehdit Etmiş.

Suçlamaları ve dijital delilleri reddeden Altaylı'nın, ifade sırasında Cumhuriyet Başsavcı...

22 gün önce

Okul Saldırganının İfadeleri Kan Donduran Cinsten. İşte O...

Okul saldırısının faili 15 yaşındaki H.O.'nun ifadesinde, geçmişteki küresel katliamlardan ve...

22 gün önce

Manisa'da okula silahlı saldırı

Manisa'da okula silahlı saldırı! 2'si ağır 11 öğrenci yaralandı, 4 kişi gözaltında

23 gün önce

22 ilde C31K çetesine operasyonu!.

Ankara merkezli 22 ilde 'C31K' isimli yeni nesil dijital suç örgütüne düzenlenen eş zamanlı...

1 ay önce

okullarda uyum haftası başladı.

2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul 1 ve ortaokul 5'inci sınıf...

1 ay önce

AHBAP a 5. Dalga Operasyon

Ahbap Derneği adına toplanan bağışların şüphelilerin hesaplarına aktarıldığı" iddiasına ilişkin...

1 ay önce

Otoyol ve Köprüler 30 yıllığına özelleştiriliyor

Cumhurbaşkanı kararıyla 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ile otoyol ve çevre...

1 ay önce