BORSA
BIST 100 14.251,29 %1,22
Altın 6.022,87 ₺/gr %1,93
Bitcoin $64.087 %1,31
Dolar 47,18 ₺ %0,15
Euro 54,16 ₺ %0,13
Sterlin 63,84 ₺ %0,22
Gümüş 84,14 ₺/gr %3,77
Ethereum $1.871,27 %2,68
İsviçre Frangı 58,37 ₺ %0,22
Kanada Doları 33,61 ₺ %0,15
Avustralya Doları 33,02 ₺ %0,03
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,53 ₺ %0,00
BAE Dirhemi 12,85 ₺ %0,15
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,72
Çin Yuanı 6,97 ₺ %0,08
İSTANBUL 24°C 6.022,87 ₺/gr 47,18 ₺ 54,16 ₺
Anasayfa GÜNCEL \OPERASYONLARIMIZ SURİYE\NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE MÜDAHALE ...
fatihaktuel

\OPERASYONLARIMIZ SURİYE\NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE MÜDAHALE DEĞİL\

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı G20 Zirvesi\nde basın toplantısı düzenledi. Dünyaya çağrıda bulunan Erdoğan, \FETÖ denen terör örgütünün Türkiye dışında 170 ülkede daha faaliyet yürüten bir şebeke old

· 5 dk okuma · 54 okunma
0Yorumlar
\OPERASYONLARIMIZ SURİYE\NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE MÜDAHALE DEĞİL\

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi için bulunduğu Çin\in Hangcou kentinde basın açıklaması yaptı.

FETÖ ile ilgili olarak dünyaya çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, \FETÖ denen terör örgütünün Türkiye dışında 170 ülkede daha faaliyet yürüten bir şebeke olduğu unutulmamalıdır\ dedi.

Erdoğan, \DAİŞ\i, PKK\yı, PYD, YPG\yi, FETÖ\yü ayrı tutan anlayışı hep birlikte reddetmeli, tüm terör örgütlerine karşı ilkeli bir mücadeleyi derhal başlatmalıyız. Biz, ne pahasına olursa olsun terörizmle mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdürmekte kararlıyız\ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan\ın konuşmasından satır başları:

Terörizm ve mülteci sorunu Antalya G20 zirvesinde gündeme getirdiğimiz bir konuydu. Üstünden geçen bir sene bizim ısrarımızın ne kadar haklı olduğunu ortaya çıkarmıştır. Mülteciler konusunda iyi bir sınav verilemedi. Türkiye bu konunun en önde gelen muhataplarından biridir.

Bizim şu ana kadar yaptığımız harcama 12 milyar doların üzerindedir. Antalya zirvesinde tüm liderlere Suriye\de bir güvenli bölge oluşturulması ile mülteci sorununu çözebileceğimizi ısrarla söyledik. Bu zirvede de bütün dostlarımıza bu konuyu açtık. 

Mülteci sorununda karşı maalesef iyi bir sınav verilemedi. Hala da verilemiyor. Bu zirvede tüm dostlarımıza güvenli bölge konusunu anlattık.

Batı ülkelerinin sığınmacı sorununda takındıkları güvenlikçi, hatta ırkçı tavır insanlık adına utanç vericidir. Katil Esed\in görevinde kalmasını savunmak bize göre utanç vericidir.

Türkiye, Suriye\den de Irak\tan da gelenlere din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın ev sahipliği yapmaya devam edecektir.

Milletimle gurur duyuyorum. Uçaklardan, tanklardan korkmadı. Darbe girişimini püskürttü. 4-5 günlük bir tatil için bir yerde iken. 15 Temmuz\da teröristler milletimizin vergileriyle alınmış F16\larla tanklarla milletimizi öldürmeye kalktı. Oradan Cep telefonu ile tv kanallarından halkıma seslendim. Kendilerini Meydanlara çağırdım. Havalimanlarına çağırdım.

DÜNYAYA TERÖR ÖRGÜTLERİYLE İLGİLİ ÇAĞRI

FETÖ denen terör örgütünün Türkiye dışında 170 ülkede daha faaliyet yürüten bir şebeke olduğu unutulmamalıdır.

DAİŞ\i, PKK\yı, PYD, YPG\yi, FETÖ\yü ayrı tutan anlayışı hep birlikte reddetmeli, tüm terör örgütlerine karşı ilkeli bir mücadeleyi derhal başlatmalıyız. Biz, ne pahasına olursa olsun terörizmle mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdürmekte kararlıyız.

Gerek Cumhurbaşkanı olarak şahsım, gerekse hükümetimiz bu konuda kararlıdır. Türkiye\nin Cerablus Operasyonu bu konudaki kararlılığının ifadesidir. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ülkemizde ilan edilen Olağanüstü Hal sadece, FETÖ yapılanmasıyla daha etkin ve süratle mücadele etme, bu doğrultuda gereken yeniden yapılanma çalışmalarını yürütme amacına yöneliktir.

\OPERASYONLARIMIZ SURİYE\NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE MÜDAHALE DEĞİL\

Koalisyon güçleri ile işbirliği içindeyiz. Rusya ile özellikle Halep bölgesinde bir işbirliğini gerçekleştiriyoruz. Amacımız Kurban Bayramı öncesi bölgede bu ateşkesi sağlamak suretiyle bölgenin bombalardan arındırılması. Kurban Bayramı öncesi ateşkesi sağlamakla Halep halkının bombalardan kurtulmasını temenni ediyorum.

Suriye\nin kuzeyindeki operasyonlarımız Türkiye\nin Suriye toprak bütünlüğüne bir müdahalesi değil. Suriye\ye Cerablus\un halkı olan ılımlı muhaliflerle girdik. Oraya şu anda Cerablus\un kendi insanı yerleşti.

G-20 GÖRÜŞMELERİ

Biz G20 platformunun küresel sorunların çözülmesi konusunda daha etkin olmasını istiyoruz. Nimetlerin büyük bir bölümünü kendinde toplayan ülkelerin, külfet paylaşımında sorumluluktan kaçması kabul edilemez. Adalet temelinde bir anlayışla yaklaşmak mecburiyetindeyiz.Çin tarafıyla tam bir mutabakat içindeyiz.

Çinli dostlarımızla terörizmle mücadele başta olmak üzere birçok konuda ortak inisiyatif geliştirme konusunda görüşbirliği içinde olduğumuzu gördük. İpek Yolu\nun geliştirilmesi konusunda ve enerji alanında da yeni ve önemli bir işbirliklerinin altyapısını oluşturuyoruz.

3\ü enerji ve 1\i tarım alanında 4 anlaşmanın imzalanmasına refakat ettik. ABD Başkanı Sayın Obama, Rusya Devlet Başkanı Sayın Putin\le, Almanya Başbakanı Sayın Merkel\le, AB Konseyi Başkanı Sayın Tusk ve Sayın Junker\le ikili görüşmeler yaptık, Renzi, Merkel ve Hollande ile dörtlü zirve gerçekleştirdik. Bu görüşmelerin hepimiz için faydalı geçtiğine inanıyorum.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

Zorunlu Trafik Sigortası Primleri Açıklandı

Temmuz 2026 döneminde geçerli olacak zorunlu trafik sigortası primlerini açıkladı. Primler yüzde...

14 gün önce

Münfesih terör örgütü PKK

Terörsüz Türkiye süreciyle ilgili Meclis'te görüşülecek yasaya son hali veriliyor. Haberler.com...

14 gün önce

NATO Zirvesi Öncesi Olağanüstü Güvenlik Tedbirleri...

Ankara, 36'ncı NATO Liderler Zirvesi öncesinde geniş güvenlik önlemleriyle alarma geçti. Zirve...

17 gün önce

Tamar Tanrıyar gözaltına alındı

"Cumhurbaşkanına Hakaret" ve "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlarından hakkında...

17 gün önce

18 milyon öğrenci için tatil e girdi

LGS VE YKS SONUÇLARI NE ZAMAN?

20 gün önce

Suç örgütlerine 81 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Gürlek: Operasyonların, organize suç örgütlerine karşı yürütülen tavizsiz mücadelenin bir...

20 gün önce

A Mili Takımımız Şampiyonaya 3 Puanla Veda Etti

LOS ANGELES (AA) - 2026 Dünya Kupası D Grubu üçüncü ve son maçında ABD'yi 3-2 mağlup etti ve...

20 gün önce

Türkiye'nin Fay Haritası Değişti

Deprem bilimci Ramazan Demirtaş, güncellenen diri fay haritasına ilişkin, "485 fay 700'e çıktı...

22 gün önce

Emeklilik için yüksek maaş yolu resmen açıldı

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, farklı sigorta statülerinde (SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı) hizmeti...

22 gün önce

Türkiye’ye göç yüzde yirmi beş arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu , 2025 yılı uluslararası göç istatistiklerini açıkladı. Verilere göre,...

22 gün önce

Adalar Belediyesi ne rüşvet soruşturması operasyonu

 İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonlarda Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat dahil 41...

27 gün önce

MİLLİ TARİH PLATFORMU’NDAN ANLAMLI SEZON FİNALİ

Milli Tarih Platformu, her ay geleneksel olarak düzenlediği konferans serisinin dönem finalini,...

28 gün önce