BORSA
BIST 100 11.721,72 %2,89
Altın 6.639,92 ₺/gr %0,07
Bitcoin $81.362 %1,25
Dolar 49,52 ₺ %0,10
Euro 55,68 ₺ %0,05
Sterlin 66,07 ₺ %0,37
Gümüş 91,30 ₺/gr %0,08
Ethereum $2.431,41 %0,36
İsviçre Frangı 60,09 ₺ %0,41
Kanada Doları 34,99 ₺ %0,30
Avustralya Doları 34,43 ₺ %0,53
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 13,20 ₺ %0,21
BAE Dirhemi 13,49 ₺ %0,11
Rus Rublesi 0,59 ₺ %0,49
Çin Yuanı 7,41 ₺ %0,16
İSTANBUL 14°C 6.639,92 ₺/gr 49,52 ₺ 55,68 ₺
Anasayfa GÜNCEL Özgecanın katil zanlısı için flaş karar
sahin

Özgecanın katil zanlısı için flaş karar

Güncel Haberleri › Özgecanın katil zanlısı için flaş karar haberi Mersin Barosu Özgecan Aslanın katil zanlısına avukat atadı. İHA Mersin Barosu, Tarsus ilçesinde vahşice katledilen Özgecan Aslan

· 3 dk okuma · 89 okunma
0Yorumlar
Özgecanın katil zanlısı için flaş karar
Güncel Haberleri ›
Özgecanın katil zanlısı için flaş karar haberi

Mersin Barosu Özgecan Aslanın katil zanlısına avukat atadı.

İHA
Mersin Barosu, Tarsus ilçesinde vahşice katledilen Özgecan Aslanın katil zanlısı Suphi Altındökenin talebi üzerine avukat görevlendirdi. Altındöken, hiçbir avukatın avukatlığının yapmak istememesi üzerine, ailesi aracılığıyla Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesine başvurarak Mersin Barosundan avukat tayin edilmesini istemişti.  
 
  Tarsusta 11 Şubat 2015 tarihinde ortadan kaybolan ve iki gün sonra vahşice öldürülerek yakılmış halde cesedi bulunan üniversite öğrencisi Özgecan Aslanın katil zanlıları minibüs şoförü Suphi Altındöken (26), babası Necmettin Altındöken (50) ile arkadaşı Fatih Gökçe (25), yarın Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesinde başlayacak ilk duruşmayla hakim karşısına çıkacak. 
 
  Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanacak olan 3 sanığa karşı Aslan ailesinin yanında yer alan bine yakın avukat ‘Özgecan için savunma yapacak. Fatih Gökçe ve Necmettin Altındöken birer avukat bulurken, hiçbir avukat baş zanlı Suphi Altındökenin avukatlığını yapmak istemedi. Cinayetin hemen ardından Mersin Barosundan yapılan açıklamada da baroya kayıtlı hiçbir avukatın zanlıların avukatlığını yapmak istemediği kamuoyuna duyurulmuştu.
  Ancak, olaydan kısa süre sonra Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Mersin Barosundan baş zanlı Suphi Altındökene avukat tayin edilmesini istedi. Bu talebin ardından Altındökenin ailesi de 5 Mayıs 2015 tarihinde Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesine dilekçe vererek, Mersin Barosundan yeniden avukat istedi. Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Mersin Barosuna bu talebi yazıyla bildirdi.
 
  BARO BAŞKANI ANTMEN, ‘HAK İHLALİ OLUR DEMİŞTİ
 
  İHA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Mersin Barosu Yönetim Kurulu, bu talep üzerine Ceza Muhakemeleri Kanunu ve Avukatlık Kanunu çerçevesinde Suphi Altındökene bir avukat tayin etti. Mersin Barosu, avukatın kimliği hakkında bilgi vermedi. Baro Başkanı Alpay Antmen, İHA muhabirine 9 Mayıs 2015 tarihinde yaptığı açıklamada, “Ceza Muhakemeleri Kanununa göre, suçun ağırlığı nedeniyle mutlaka bu kişinin bir avukatla temsil edilmesi gerekiyor. Bu, adil yargılanma ve savunma hakkı için olmazsa olmaz bir koşul. Mersin Barosundan hiç kimsenin bu zanlının avukatlığını yapmak istemediğini daha önce söylemiştik. Ama onun da avukatsız yargılanması bir hak ihlali olacak. Bunu da biliyoruz. Avukatlık Kanununa göre, Baro Başkanı ya da Baro Yönetim Kurulunun bu konuda görev yapacak bir avukat tayin etmesi gerekiyor. En kısa sürede Mersin Barosu Yönetim Kurulu bu konuda yasanın emrettiği şekilde gereğini yapacak” demişti.


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

Yargıda rüşvet soruşturması

2022-2024 yılları arasında İstanbul’daki çeşitli adliyelerde görülen bazı dava ve soruşturmalara...

11 gün önce

Gürlek'ten Şık'a Suç duyurusu ve Tazminat istemi davası

Bakan Gürlek'in avukatı tarafından yapılan açıklamada, Şık'ın iddiaları kesin bir dille...

17 gün önce

Betül Sayan Kaya ve Eşi Etkin Pişmanlık için 2.2 milyar...

Fon soruşturmasındaki iddialar üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden...

17 gün önce

Antalya'da fuhuş ve uyuşturucu operasyonu.

Antalya'nın Serik ilçesinde uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında aralarında turizmci ve...

17 gün önce

Tüm Hakemler İfadeye Çağrılıyor.

Hakem sınavları, görevlendirmeler ve klasmanlara ilişkin çarpıcı yazışmaların ortaya çıktığı...

17 gün önce

Enver Altaylı İfadesinde Savcıyı Tehdit Etmiş.

Suçlamaları ve dijital delilleri reddeden Altaylı'nın, ifade sırasında Cumhuriyet Başsavcı...

23 gün önce

Okul Saldırganının İfadeleri Kan Donduran Cinsten. İşte O...

Okul saldırısının faili 15 yaşındaki H.O.'nun ifadesinde, geçmişteki küresel katliamlardan ve...

23 gün önce

Manisa'da okula silahlı saldırı

Manisa'da okula silahlı saldırı! 2'si ağır 11 öğrenci yaralandı, 4 kişi gözaltında

24 gün önce

22 ilde C31K çetesine operasyonu!.

Ankara merkezli 22 ilde 'C31K' isimli yeni nesil dijital suç örgütüne düzenlenen eş zamanlı...

1 ay önce

okullarda uyum haftası başladı.

2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul 1 ve ortaokul 5'inci sınıf...

1 ay önce

AHBAP a 5. Dalga Operasyon

Ahbap Derneği adına toplanan bağışların şüphelilerin hesaplarına aktarıldığı" iddiasına ilişkin...

1 ay önce

Otoyol ve Köprüler 30 yıllığına özelleştiriliyor

Cumhurbaşkanı kararıyla 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ile otoyol ve çevre...

1 ay önce