Paralel gazeteciye Erdoğana hakaretten dava
Güncel Haberleri Paralel gazeteciye Erdoğana hakaretten dava haberi Cumhurbaşkanı Erdoğana Twitter üzerinden hakaret eden Samanyolu spikeri Asım Yıldırım hakkında dava açıldı. Samanyolu Televiz
Cumhurbaşkanı Erdoğana Twitter üzerinden hakaret eden Samanyolu spikeri Asım Yıldırım hakkında dava açıldı.
Samanyolu Televizyonu spikeri Asım Yıldırım hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana Twitter üzerinden hakaret ettiği iddiasıyla 8 yılakadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Anadolu Cumhuriyet Savcısı Sıddık Çinko tarafından hazırlanan iddianamede, Asım Yıldırım isimli Twitter kullanıcısının 13-21 Aralık 2014 e Cumhurbaşkanı a hakaret içerikli paylaşımlar yaptığının ihbar edilmesi üzerine soruşturma başlatıldığı belirtildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğanın müşteki olarak yer aldığı iddianamede, beyanı alınan Yıldırımın, Twitterdaki şikayete konu kullanıcının kendisi olduğunu kabul ettiği aktarıldı.
İddianamede, Yıldırımın, söz konusu hesaptan yapılan paylaşımların da kendisi tarafından yapıldığını belirttiği kaydedilerek, ancak Cumhurbaşkanı a yönelik bir tweeti dışında başka tweeti bulunmadığını, söz konusu paylaşımda da suç unsuru olmadığını söylediği anlatıldı.
Türk Ceza Kanunu un Mağdurun belirlenmesi başlıklı 126. maddesine de yer verilen iddianamede, söz konusu maddede Mağdurun ismi açıkça belirtilmemiş veya isnat üstü kapalı geçiştirilmiş olsa bile, eğer niteliğinde ve mağdurun şahsına yönelik bulunduğunda duraksanmayacak bir durum varsa, hem ismi belirtilmiş ve hem de hakaret açıklanmış sayılır şeklinde ifadelerin bulunduğu aktarıldı.
İddianamede şu ifadelere yer verildi: Şüpheli Yıldırım beyanında, soruşturmaya konu tweetleri Cumhurbaşkanı a yönelik sarf etmediğini belirtmiş ise de ifadesindeki dolaylı anlatımları kamuoyuna yansıyan Hidayet Karaca isimli şahıs hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, bu kişinin fotoğrafını sosyal paylaşım sitesinde kendi profil resmi yaparak, bu kapsamdaki işlem ve eylemlerin Cumhurbaşkanı dan kaynaklandığını yansıtır şekilde, Cumhurbaşkanı a yönelik paylaşılmış tweetler niteliğinde olduğu anlaşılmıştır.
Asım Yıldırımın TCK ın 299. maddesindeki Cumhurbaşkanı a hakaret suçunu işlediği savunulan iddianamede, şüphelinin 1 yıl 4 aydan 8 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.
Suçun zincirleme suç kapsamında da değerlendirilmesi ve cezanın 4 e 1den 4 e 3 oranına kadar artırılması da istenilen iddianame, gönderildiği mahkemece kabul edildi.
Yıldırımın yargılanmasına ileriki günlerde başlanacak.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Erdoğana hakaret davası dünya haberi
Eski kraliçenin Erdoğanı hedef alan Ustanın Şiiri isimli mizahi şiiri paylaştığı...
Fenerbahçede 12. Aziz Yıldırım dönemi
Spor Haberleri Fenerbahçede 12. Aziz Yıldırım dönemi haberi Fenerbahçede 5504 oy alan Aziz...
Samanyolu TÜRKSATtan çıkarıldı
Türksatın sözleşme yenilememesi üzerine, Samanyolu TV, Mehtap...
GÜNCEL Haberleri
TümüAhbap soruşturmasında flaş gelişme
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı'ğınca yürütülen Ahbap Derneği'ne yönelik soruşturma kapsamında,...
Ankara'da Eğitim Helikopteri Düştü. 1Pilot şehit düştü
Ankara 'nın Sincan ilçesi Temelli mevkiinde, bir şirkete ait eğitim helikopteri henüz...
Zorunlu Trafik Sigortası Primleri Açıklandı
Temmuz 2026 döneminde geçerli olacak zorunlu trafik sigortası primlerini açıkladı. Primler yüzde...
Münfesih terör örgütü PKK
Terörsüz Türkiye süreciyle ilgili Meclis'te görüşülecek yasaya son hali veriliyor. Haberler.com...
NATO Zirvesi Öncesi Olağanüstü Güvenlik Tedbirleri...
Ankara, 36'ncı NATO Liderler Zirvesi öncesinde geniş güvenlik önlemleriyle alarma geçti. Zirve...
Tamar Tanrıyar gözaltına alındı
"Cumhurbaşkanına Hakaret" ve "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlarından hakkında...
18 milyon öğrenci için tatil e girdi
LGS VE YKS SONUÇLARI NE ZAMAN?
Suç örgütlerine 81 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON
Gürlek: Operasyonların, organize suç örgütlerine karşı yürütülen tavizsiz mücadelenin bir...
A Mili Takımımız Şampiyonaya 3 Puanla Veda Etti
LOS ANGELES (AA) - 2026 Dünya Kupası D Grubu üçüncü ve son maçında ABD'yi 3-2 mağlup etti ve...
Türkiye'nin Fay Haritası Değişti
Deprem bilimci Ramazan Demirtaş, güncellenen diri fay haritasına ilişkin, "485 fay 700'e çıktı...
Emeklilik için yüksek maaş yolu resmen açıldı
Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, farklı sigorta statülerinde (SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı) hizmeti...
Türkiye’ye göç yüzde yirmi beş arttı.
Türkiye İstatistik Kurumu , 2025 yılı uluslararası göç istatistiklerini açıkladı. Verilere göre,...




