BORSA
BIST 100 14.641,56 %0,45
Altın 6.908,74 ₺/gr %3,01
Bitcoin $77.668 %2,05
Dolar 48,25 ₺ %0,18
Euro 55,96 ₺ %0,49
Sterlin 65,42 ₺ %0,31
Gümüş 102,97 ₺/gr %4,01
Ethereum $2.435,82 %2,16
İsviçre Frangı 59,64 ₺ %0,45
Kanada Doları 34,70 ₺ %0,18
Avustralya Doları 34,57 ₺ %0,23
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,85 ₺ %0,39
BAE Dirhemi 13,14 ₺ %0,19
Rus Rublesi 0,56 ₺ %0,40
Çin Yuanı 7,17 ₺ %0,01
İSTANBUL 22°C 6.908,74 ₺/gr 48,25 ₺ 55,96 ₺
Anasayfa GÜNCEL Paralel hakimler medyatik koğuşta
sahin

Paralel hakimler medyatik koğuşta

Güncel Haberleri › Paralel hakimler medyatik koğuşta haberi FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla tutuklanan hakimler Metin Özçelik ile Mustafa Başer Silivri Cezaevinde, Ergenekon davasında defalarca tahl

· 3 dk okuma · 47 okunma
0Yorumlar
Paralel hakimler medyatik koğuşta
Güncel Haberleri ›
Paralel hakimler medyatik koğuşta haberi

FETÖ üyesi oldukları iddiasıyla tutuklanan hakimler Metin Özçelik ile Mustafa Başer Silivri Cezaevinde, Ergenekon davasında defalarca tahliye taleplerini reddettikleri gazeteciler Mustafa Balbay ve Tuncay Özkandan boşalan koğuşa konuldu.

Helin Şahin

25 Nisanda tarihe geçecek hukuksuzlara imza atarak, Silivrideki tüm paralel yapı tutuklularını topluca tahliye etme teşebbüsünde bulunan 2 paralelci hakim, Silivri Cezaevinin en medyatik koğuşunda kalıyorlar. Metin Özçelik ile Mustafa Başer Silivri 1 Nolu cezaevinde gazeteciler Mustafa Balbay ve Tuncay Özkanın 4 yıl boyunca birlikte kaldıkları koğuşa konuldu. Paralelci iki hakimin Ergenekon davası sürecinde defalarca tahliye taleplerini reddettikleri gazetecilerin koğuşuna düşmesi,”kaderin bir cilvesi” olarak yorumlandı. Balbay ve Özkanın Avukatı Hüseyin Ersöz, tutuklanan hakimlerden Metin Özçelikin, Ergenekon davasında birçok ismi tutuklayan kişi olduğunu hatırlattı.Ersöz şöyle konuştu; O dönem bizim yaptığımız çeşitli reddi hakim taleplerini kabul etmeyen heyetlerin çoğunda Metin Özçelik de vardı. Mustafa Başer ise Tucay Özkan ve Mustafa Balbay hakkında tahliye taleplerini red eden hakimdir. Kendisi o dönem 14. Ağır Ceza Mahkemesindeydi. Dolayısıyla bizim davaya bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesinin hakimlerini red taleplerimizi kabul etmeyen heyetteydi. Nerden nereye dedirten bir durum ile karşı karşıyayız.”

 

Balbay ve Özkan çıktı paralel hakimler girdi

Gazeteci Tuncay Özkan ve Mustafa Balbayın kaldığı koğuşa konan Paralel Hakimlere isnad edilen suçlamada, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasına kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek” ve “Silahlı terör örgütü üyesi olmak” ifadeleri yeraldı.

Darbeci iki hakimin işbirliği belgelendi

Soruşturma çerçevesinde iki hakimin 25 Nisandaki darbe girişiminde yaptıkları işbirliği de  belgelendi. Metin Özçelikin şüpheli avukatlarının verdiği reddi hakim taleplerini içeren dilekçeleri katiplerden bile 5 gün sakladıktan sonra işbirliği içinde olduğu meslektaşı Mustafa Başerin nöbet gününe denk getirecek şekilde karar verdiği tesbit edildi. İki hakim hakkında verilen tutuklama kararında önemli ayrıntılar yer aldı. Tahliyenim verildiği gün adliyede yaşanan sürece dair tüm kamera kayıtları incelendi.

Kameralara yansıdı

 

Kayıtlarda hakim Başerin şüpheli avukatlarından aldığı kopya CD ve yaptığı görüşmelere dair ayrıntılar görüldü. Yine Başerin tahliye kararını verdikten sonra da şüpheli avukatlarını kalabalık bir grup şeklinde odasına aldığı ve sonrasında kararı teslim ettiği dikkat çekti. Başerin daha sonra kararı cezaevine fax çektirmek istediği ancak bunu katipler aracılığıyla yapamayınca çareyi adliyedeki polis karakoluna gitmekte bulduğu da kamera kayıtlarına yansıdı. Polislerin “Hakim bey bu kararı biz fax çekemeyiz, yetkimiz değil” dedikten sonra, Başerin odasına geri döndüğü ve sık sık telefonla görüşmeler yaptığı görüldü. 25 Nisan gecesi Silivri Cezaevinde ise başka türlü şeyler yaşandığı öğrenildi. 75 şüphelinin tahliyeye kesin gözüyle baktığı belirtildi. Günler öncesinbden şüphelilerle görüşen avukatların “Müjdeyi alacaksınız, az kaldı” deidkleri kaydedildi. Bunun üzerine 25 Nisan gecesi 75 şüpheli valizlerini hazırladı ve “Müjdeli haberi” beklemeye koyuldukları ifade edildi.

 



Yorumlar (1)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

Dürzilere çağrı: Krizin çözümü için çalışalım

Kendini fesheden SDG/YPG'nin yöneticilerinden Mahmud Habib, Suriye hükümeti ile ülkenin...

2 gün önce

DASK ta yeni değişiklik

Kamu Denetçiliği Kurumu’nun (KDK) tavsiye kararı üzerine zorunlu deprem sigortasında (DASK) ev...

2 gün önce

AİHM, Osman Kavala kararını açıkladı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi, Gezi Davası hükümlüsü Osman Kavala...

3 gün önce

Kırmızı bültenle aranan isimler Türkiye'ye getirildi.

İçişleri Bakanlığı, kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan 16 ve ulusal seviyede aranan...

3 gün önce

Cem Küçük soruşturmasında 3 yakalama kararı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Cem Küçük soruşturması kapsamında, İsmail Çanak,...

3 gün önce

Kuriş soruşturmasında 3. dalga

Alihan Kuriş Suç Örgütü’ne yönelik yürütülen 3. dalga operasyon kapsamında 54 şüpheli hakkında...

3 gün önce

Netanyahu Hakkında Kırmızı Bülten Talep Edildi!

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan Küresel Sumud...

7 gün önce

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’un açıklamasıyla...

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 2026-YKS yükseköğretim programları merkezi yerleştirme...

11 gün önce

Yeni kurul resmen faaliyete geçti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı başkanlığındaki kurulun 24 Ağustos’ta yapması planlanan ilk...

11 gün önce

Yalova'da Eğitim Uçağı Düştü

Kaza sonrası MSB'den yapılan açıklamada, "Hava Kuvvetlerimize ait bir adet F-16 uçağımız, eğitim...

16 gün önce

12. Yargı Paketi Resmi Gazete'de yayımlandı

Yürülüğe giren kanunla birlikte dolandırıcılık suçlarına yönelik cezalarda indirime gidilmesini...

29 gün önce

Muğlada yangın tehlike sınırına dayandı

Seydikemer  ilçesi Bayır Mahallesi yakınlarında tarım arazisinde başlayan yangın, bölgede...

1 ay önce