BORSA
BIST 100 13.687,86 %0,63
Altın 6.135,30 ₺/gr %0,03
Bitcoin $63.664 %0,78
Dolar 47,40 ₺ %0,04
Euro 54,04 ₺ %0,05
Sterlin 63,04 ₺ %0,06
Gümüş 87,70 ₺/gr %0,72
Ethereum $1.904,81 %1,63
İsviçre Frangı 57,92 ₺ %0,14
Kanada Doları 33,62 ₺ %0,11
Avustralya Doları 32,93 ₺ %0,34
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,05
BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04
Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,01
İSTANBUL 23°C 6.135,30 ₺/gr 47,40 ₺ 54,04 ₺
Anasayfa GÜNCEL PKK Afrinde Cinderesi i boşaltıyor
fatihaktuel

PKK Afrinde Cinderesi i boşaltıyor

PKK, Afrin merkezinden bile daha önemli gördüğü Cinderesi’ni gözden çıkardı. Beldeyi boşaltan Kandil kadrosu, ABD’nin uydu sistemleriyle karargh kurduğu Meydanki’ye çekildi. Teröristler Cinderesi’nin

· 3 dk okuma · 53 okunma
0Yorumlar
PKK Afrinde Cinderesi
i boşaltıyor

TSK ve ÖSO karşısında büyük bozgun yaşayan terçör örgütü PKK, Afrinde en çok önem verdiği cepheyi boşaltıyor. PKK, ilçe güneybatısındaki Cinderesi i gözden çıkardı. PKKlılar ve örgüte destek için gelen yabancı teröristlerin toplandığı beldeye son günlerde yoğunlaşan hava operasyonlarında bütün geçiş güzergahları bombalarla vuruldu, cephanelik ve saklanma alanları da tahrip edildi. Burada tutunamayacağını anlayan PKK, Cinderesi deki tüm Kandil kadrosunu ve tim sorumlulularını daha kuzeye nakletti. Teröristler Cinderesi in her sokağını ise bombalarla tuzakladı. Milli insansız hava araçlarının 24 saat takip ettiği beldede şimdi yalnızca keskin nişancılar ve antitank silahıyla saldıracak PKKlılar kaldı. Resmi rakamlara göre 14 bin kişilik nüfusu barındıran Cinderesi de şu an 3-4 bin dolayında kişi bulunuyor. Onların da çoğunluğu yaşlı ve hasta. PKKlıların birkaç bin dolayında sivili beraberinde götürdüğü belirtiliyor.

PENTAGON MEYDANKİDE PKK İÇİN KARARGÂH KURDU

Cinderesi de Mehmetçiğe saldırması için keskin nişancılar ve tanksavar kullanıcıları bırakan PKK, çok sayıda bombalı tuzaklama da yaptı. Her sokakta birçok mayınlı tuzağın bulunduğu belirtiliyor. PKK ın Afrinden bile daha önemli gördüğü Cinderesi i boşaltması, aslında daha büyük bir tahkimatın ilk safhası. Zira Afrindeki Kandil kadrosu şimdi Meydanki ve çevresine toplanmış durumda. Sahadan alınan bilgilere göre, Cinderesi dekiler de dahil olmak üzere tüm komuta kademesi Meydanki Barajı ın etrafına konuşlandı. PKKya silah-istihbarat-lojistik-eğitim gibi her türlü desteği veren ABD ise Meydankiye karargâh kurdu. Yeni Şafakın haberine göre, özel iletişim cihazları ve uydu bağlantı sistemleri kuran Pentagon ekibi, baraj çevresindeki su tünellerini bile ‘direniş için tahkim etti.

Öte yandan PKK, Cinderesi den kuzeye çekilirken dağlık arazide de bir hat oluşturdu. Örgütün, Mehmetçiği yavaşlatmak üzere tuzaklar kurarak az sayıda teröristi Kefer Safra-Zındıkyan-

BELDEYE GİRİŞ HAZIRLIĞIRamadiye hattına yerleştirdiği belirtiliyor. Reyhanlı sınırından başlayarak Cinderesi i güneyden kuşatan güvenlik güçleri ise Deyr Ballut ve Muhammediyeden sonra Divan Favkaniyi de ele geçirdi, hatta Celemeye kadar ilerledi. TSK ve ÖSO güçleri şu anda beldeye girmek üzere hazırlık yapıyor. Önümüzdeki günlerde Cinderesi in Bülbülden sonra Afrinde alınan ikinci belde olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

HER NOKTASI TAKİPTE

Sivil giyimli teröristlerin araç üstüne yerleştirdikleri 108 mmlik topla Cinderesi sokaklarından güvenlik güçlerine saldırma anları geçtiğimiz günlerde milli insansız hava aracının kameralarına yansımış ve PKKlılar beldedeki karargâhlarında imha edilmişti. Mehmetçik ve ÖSO un operasyona hazırlandığı Cinderesi e yönelik bombardıman Zeytin Dalı Harekâtı ın 28. gününde de sürdü. Kırıkhan, Hassa ve Reyhanlı ilçelerinin sınıra yakın bölgelerindeki birlikler, terör noktalarını obüs ve top atışlarıyla vurdu. Belde merkezinden yer yer dumanların yükseldiği görüldü.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

MEB yönetmeliği değişti

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan "Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve...

15 saat önce

Ankara'da su kaynaklı salgın alarmı

 özellikle Altındağ ve Mamak ilçelerindeki su kesintilerinin ardından binlerce kişinin mide...

16 saat önce

Uğur Mumcu suikasti dosyası raftan iniyor

Türkiye tarihinin en karanlık dönemlerinden biri olan 1990'lı yıllardaki faili meçhul...

16 saat önce

WhatsApp'ta ekran görüntüsü paylaşanlara 3 yıla kadar...

Yargıtay, WhatsApp'taki özel yazışmaların izinsiz paylaşılmasına dair milyonlarca kullanıcıyı...

16 saat önce

Ahbap soruşturmasında flaş gelişme

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı'ğınca yürütülen Ahbap Derneği'ne yönelik soruşturma kapsamında,...

6 gün önce

Ankara'da Eğitim Helikopteri Düştü. 1Pilot şehit düştü

Ankara 'nın Sincan ilçesi Temelli mevkiinde, bir şirkete ait eğitim helikopteri henüz...

6 gün önce

Zorunlu Trafik Sigortası Primleri Açıklandı

Temmuz 2026 döneminde geçerli olacak zorunlu trafik sigortası primlerini açıkladı. Primler yüzde...

26 gün önce

Münfesih terör örgütü PKK

Terörsüz Türkiye süreciyle ilgili Meclis'te görüşülecek yasaya son hali veriliyor. Haberler.com...

26 gün önce

NATO Zirvesi Öncesi Olağanüstü Güvenlik Tedbirleri...

Ankara, 36'ncı NATO Liderler Zirvesi öncesinde geniş güvenlik önlemleriyle alarma geçti. Zirve...

29 gün önce

Tamar Tanrıyar gözaltına alındı

"Cumhurbaşkanına Hakaret" ve "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlarından hakkında...

29 gün önce

18 milyon öğrenci için tatil e girdi

LGS VE YKS SONUÇLARI NE ZAMAN?

1 ay önce

Suç örgütlerine 81 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Gürlek: Operasyonların, organize suç örgütlerine karşı yürütülen tavizsiz mücadelenin bir...

1 ay önce