BORSA
BIST 100 14.641,56 %0,45
Altın 6.922,61 ₺/gr %0,20
Bitcoin $78.477 %0,33
Dolar 48,27 ₺ %0,03
Euro 56,05 ₺ %0,02
Sterlin 65,42 ₺ %0,31
Gümüş 103,33 ₺/gr %0,34
Ethereum $2.471,13 %0,76
İsviçre Frangı 59,66 ₺ %0,04
Kanada Doları 34,72 ₺ %0,05
Avustralya Doları 34,56 ₺ %0,03
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,86 ₺ %0,03
BAE Dirhemi 13,15 ₺ %0,04
Rus Rublesi 0,56 ₺ %0,00
Çin Yuanı 7,17 ₺ %0,02
İSTANBUL 23°C 6.922,61 ₺/gr 48,27 ₺ 56,05 ₺
Anasayfa GÜNCEL Şehit pilotlar gözyaşlarıyla uğurlandı
fatihaktuel

Şehit pilotlar gözyaşlarıyla uğurlandı

Dün sabah saatlerinde Eskişehir 1inci Ana Jet Üs Komutanlığından eğitim için havalanan F-4E 2020 askeri uçağının Konyada düşmesi sonucu pilotlar Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış ve Mustafa Deli

· 4 dk okuma · 58 okunma
0Yorumlar
Şehit pilotlar gözyaşlarıyla uğurlandı

Dün sabah saatlerinde Eskişehir 1inci Ana Jet Üs Komutanlığından eğitim için havalanan F-4E 2020 askeri uçağının Konyada düşmesi sonucu pilotlar Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış ve Mustafa Delikanlı şehit olmuştu.

Şehit pilotlar için Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığına bağlı 1inci Ana Jet Üs Komutanlığında düzenlenen törene, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, şehitlerin aileleri ve yakınları ile askeri erkan katıldı.

 

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Morgunda otopsileri tamamlanan Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış ve Mustafa Delikanlının Türk Bayrağına sarılı tabutlarının tören alanına gelmesi ile gözyaşları sel oldu. Cenazelere, askeri manganın omuzlarında yerlerine konulmasıyla koşan şehit yakınları, burada Türk Bayrağına sarılı tabutlara sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

TABUTUNU BIRAKAMADI

Şehit Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanışın İngilizce öğretmeni olan eşi Sena Tanış, önce eşinin fotoğrafına sarıldı, ardından tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Sena Tanış uzun sürere eşinin tabutunun yanından ayrılmadı. Tanışın anne ve babası ile şehit Mustafa Delikanlının yakınları da tabutların yanına gelip gözyaşı döktü.

Ayrıca törende, şehit ailelerinin ağıtları, yürekleri dağlarken, şehit pilotların öz geçmişleri okundu.

İKİ MUSTAFAMIZI VATAN SEMALARINDAN VATAN TOPRAĞINA UĞURLUYORUZ

Ardından konuşma yapan 1. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Kemal Akçınar, 1. Ana Jet Üssü Komutanlığının Hava Kuvvetlerinde ilk jet uçuşunun yapıldığı, Kıbrıs Barış Harekatında ve Terörle Mücadele Harekatında üstün başarılar gösteren, havacılıkta değişim ve dönüşümün öncülüğünü yapmış muharip bir hava üssü olduğunu söyledi.

 

Bugün barışta savaşan, memleket semalarında dosta güven düşmana korku salan, bu uğurda harbe hazırlık görevi icra ederken şehadet şerbeti içen iki kahraman kardeşimizin şehadet töreni için toplanmış bulunmaktayız. Bugün iki Mustafamızı vatan semalarından vatan toprağına uğurlamak için buradayız. Askerliğe adımımızı attığımız ilk günde her Türk genci gibi icabında vatan, Cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve hayatımızı feda eyleyeceğimize ant içerek bu yola çıktık. İki kahraman kardeşimiz olan Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış ve Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Delikanlının ettikleri yeminin gereği olarak yurt savunması için toprağa düşüp göğe yükseldikleri ana şahitlik etmekteyiz. Mertebelerin en yükseği olan şehitlik mertebesine ulaşan bu kardeşlerimize tanrıdan rahmet, kederli ailesine ve sevdiklerine başsağlığı, memleketimize ve silah arkadaşlarımıza sabır ve metanet diliyorum dedi.

 

Haberin Videosu   Şehit pilotlara veda startFlvPlayer_PostaV2(divFlvPlayer27976,27976,201503,27976-269084.jpg,1, 0,Şehit pilotlara veda);

 

Törende daha sonra İl Müftüsü Niyazi Ersoy tarafından şehit pilotlar için dua yapıldı. Duanın ardından şehit pilotların cenazeleri, alanda bekleyen CASA tipi uçaklara yeniden askeri manga omuzlarında taşındı. Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanışın cenazesi memleketi Ankaraya, Mustafa Delikanlının naaşı ise memleketi İstanbula gönderildi. Şehitlerin cenazelerine aileleri de eşlik etti.

İHA-DHA

 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

Dürzilere çağrı: Krizin çözümü için çalışalım

Kendini fesheden SDG/YPG'nin yöneticilerinden Mahmud Habib, Suriye hükümeti ile ülkenin...

4 gün önce

DASK ta yeni değişiklik

Kamu Denetçiliği Kurumu’nun (KDK) tavsiye kararı üzerine zorunlu deprem sigortasında (DASK) ev...

4 gün önce

AİHM, Osman Kavala kararını açıkladı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi, Gezi Davası hükümlüsü Osman Kavala...

5 gün önce

Kırmızı bültenle aranan isimler Türkiye'ye getirildi.

İçişleri Bakanlığı, kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan 16 ve ulusal seviyede aranan...

5 gün önce

Cem Küçük soruşturmasında 3 yakalama kararı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Cem Küçük soruşturması kapsamında, İsmail Çanak,...

5 gün önce

Kuriş soruşturmasında 3. dalga

Alihan Kuriş Suç Örgütü’ne yönelik yürütülen 3. dalga operasyon kapsamında 54 şüpheli hakkında...

5 gün önce

Netanyahu Hakkında Kırmızı Bülten Talep Edildi!

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan Küresel Sumud...

9 gün önce

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’un açıklamasıyla...

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 2026-YKS yükseköğretim programları merkezi yerleştirme...

12 gün önce

Yeni kurul resmen faaliyete geçti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı başkanlığındaki kurulun 24 Ağustos’ta yapması planlanan ilk...

12 gün önce

Yalova'da Eğitim Uçağı Düştü

Kaza sonrası MSB'den yapılan açıklamada, "Hava Kuvvetlerimize ait bir adet F-16 uçağımız, eğitim...

18 gün önce

12. Yargı Paketi Resmi Gazete'de yayımlandı

Yürülüğe giren kanunla birlikte dolandırıcılık suçlarına yönelik cezalarda indirime gidilmesini...

1 ay önce

Muğlada yangın tehlike sınırına dayandı

Seydikemer  ilçesi Bayır Mahallesi yakınlarında tarım arazisinde başlayan yangın, bölgede...

1 ay önce