Şehit Uzman Çavuş Çetinkayaın amcası tabuta kurşun bıraktı
Nusaybinde devam eden operasyonlar kapsamında PKKlılar tarafından bir binaya dün sabah düzenlenen roketatarlı saldırı sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mevlüt Ç
Nusaybinde devam eden operasyonlar kapsamında PKKlılar tarafından bir binaya dün sabah düzenlenen roketatarlı saldırı sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mevlüt Çetinkayanın cenazesi 70inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında düzenlenen törenin ardından Türk Hava Kuvvetlerine ait Türk Yıldızları uçağıyla dün akşam saatlerinde memleketi Kahramanmaraşa getirildi.
Burdan Afşin İlçesine bağlı Tanır Mahallesine götürülen şehidin cenazesi baba evinde helallik alınırken kendi adını taşıyan dedesi Mevlüt Çetinkaya Oğlum ben senin düğününü beklerken tabutun geldi. Ben de senin yanına geleceğim diyerek gözyaşı döktü.
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Çetinkaya için bugün öğle saatlerinde Afşin İlçesine bağlı Tanır Mahallesindeki Merkez Camisinin bulunduğu Gaziler Caddesinde cenaze töreni düzenlendi.
Cenaze törenine şehidin babası Erdoğan, annesi Emine, kardeşleri, yakınları, Vali Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri İlker Çitil ile İmran Kılınç, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, Garnizon Komutanı Albay Uzay Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Kuşbaşoğlu, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.
BABASI ASKER PARKASIYLA KATILDI
Törene asker parkasıyla katılan ve ayakta durmakta güçlük çeken şehit babası Erdoğan Çetinkaya, oğlunun tabutunun başında bir süre dua etti.
Şehidin annesi Emine Çetinkaya ve kardeşleri ise tabuta sarılıp gözyaşı döktü.
ANNESİ: SANA DOYMADIM MEVLÜDÜM
Şehit annesi Emine Çetinkaya, askerlere sarılarak tabutun açılması için uzun süre yalvardı. Şehit annesinin isteğine karşılık bir komutan Açtık mı toparlayamayız şeklinde yanıt verdi.
Sinir krizi geçirerek Mevlüdüm seni böyle mi gönderdim kuzum? Oy öpeyim sana doyamam, hiç doyamam sana. Mevlüdüm vallaha doyamam. Sana doymadım Mevlüdüm.
Ne olur açın. Mevlüdüm anan öle. Sana doymadım oğlum. Açın da bakayım ne olur. Sana yalvarıyorum. Ne var bir kere göreyim. Kuzum böyle mi gelecektin? Sana böyle mi yapacaktım? Oy abisi bak kardeşin. Oy kaderime bak. Mevlüdüm doymadım kuzum, niye bu kadar tatlı oldun diyerek tabut başında ağıt yakan şehit annesi Emine Çetinkaya güçlükle sakinleştirildi.
AMCASI TABUTA KURŞUN BIRAKTI
Şehidin emekli bir Uzman Çavuş olan amcası Yılmaz Çetinkaya, namaz öncesinde geldiği yeğeninin tabutunun başına 1 tabanca kurşunu bıraktı. Amca Yılmaz Çetinkaya, tabutun üzerindeki kurşunu almak isteyen askerlere engel olarak Dursun dursun, defin olana kadar dursun. Defin sonrası o mermiyi geri istiyorum. Define kadar dursun dedi. Bunun üzerine kurşun namaz sonrasına kadar tabutun başında kaldı.
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mevlüt Çetinkayanın cenazesi, İl Müftü Vekili Davut Polat öğle vakti tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından mahalle mezarlığında gözyaşlarıyla toprağa verildi.
Çetinkaya ailesinin 2si kız 4 çocuğundan üçüncü çocuğu ve bekar olan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mevlüt Çetinkayanın Türk Silahlı Kuvvetlerinde 1 yıldır görev yaptığı öğrenildi.
Haberin Videosu Şehit uzman çavuşun amcası tabuta kurşun bıraktı startFlvPlayer_PostaV2(divFlvPlayer44074,44074,201604,44074-.jpg,1, 0,Şehit uzman çavuşun amcası tabuta kurşun bıraktı);
Mücahit YOLCU- Sıtkı GÖNEN / DHA
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 1 asker şehit oldu
Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde görev yapan Piyade Uzman Çavuş Mesut...
Pençe-Kilit operasyonunda 3 askerimiz şehit oldu
Pençe-Kilit Operasyonu'nda teröristlerin saldırısı sonucu Piyade Uzman Çavuş Murat Yıldırım,...
İmamoğlu na taşlı saldırıda bir uzman çavuş gözaltında
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitingindeki olaylara karıştığı...
GÜNCEL Haberleri
Tümü22 ilde C31K çetesine operasyonu!.
Ankara merkezli 22 ilde 'C31K' isimli yeni nesil dijital suç örgütüne düzenlenen eş zamanlı...
okullarda uyum haftası başladı.
2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul 1 ve ortaokul 5'inci sınıf...
AHBAP a 5. Dalga Operasyon
Ahbap Derneği adına toplanan bağışların şüphelilerin hesaplarına aktarıldığı" iddiasına ilişkin...
Otoyol ve Köprüler 30 yıllığına özelleştiriliyor
Cumhurbaşkanı kararıyla 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ile otoyol ve çevre...
Enflasyon Rakamları Açıklandı.
Piyasaların merakla beklediği enflasyon rakamları belli oldu. Enflasyon ağustos ayında yüzde...
12 Dev Adam, Dünya Kupasında
A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2027 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2. Tur J Grubu’ndaki...
Alo 193 Ortak Hasar İhbar Merkezi faaliyete başladı.
Yeni sistemle kaza sonrası hasar ihbarları tek numara üzerinden yapılabilecek, vatandaşları...
Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları bugün başladı.
Mevcut kaydı bulunan ve arazi bilgilerinde değişiklik olmayan çiftçiler işlemlerini e-Devlet...
135 Alo Adalet” hattı bugün itibarıyla hizmete girdi.
İlk etapta Ankara Batı, İzmir ve Kayseri adliyelerinde uygulanacak sistemle, 5 yılı aşan dava ve...
Dürzilere çağrı: Krizin çözümü için çalışalım
Kendini fesheden SDG/YPG'nin yöneticilerinden Mahmud Habib, Suriye hükümeti ile ülkenin...
DASK ta yeni değişiklik
Kamu Denetçiliği Kurumu’nun (KDK) tavsiye kararı üzerine zorunlu deprem sigortasında (DASK) ev...
AİHM, Osman Kavala kararını açıkladı
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi, Gezi Davası hükümlüsü Osman Kavala...




