Şehitlerimiz, Diyarbakırda uğurlandı!
Cizrede önceki gün şehit olan 2 polis ve 1 asker daha toprağa verilmeden dün Diyarbakır Surdan yine acı haber geldi. Surda 50nci gününü dolduran operasyonlarda PKKlı teröristlerle çarpışan 5 askerimiz
Cizrede önceki gün şehit olan 2 polis ve 1 asker daha toprağa verilmeden dün Diyarbakır Surdan yine acı haber geldi. Surda 50nci gününü dolduran operasyonlarda PKKlı teröristlerle çarpışan 5 askerimiz şehit oldu...
Şehit askerlerimiz Teğmen Recep Erdoğan (25), Astsubay Nusret Atmaca (36), Uzman Erbaş Bekir Şimşek, Uzman Çavuş Hüseyin Şerbetçi (27), Uzman Çavuş Sercan Bulak (27) için bugün Diyarbakır Asker Hastanesinde uğurlama töreni düzenlendi.
Törene Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Adnan Taştan, askeri erkan ile şehitlerin silah arkadaşları ve yakınları katıldı.
5 şehidin yakınlarını kadın asker ve hemşireler teselli ederek tören alanına getirdi.
SERCANIM NEREDESİN YANIMA GEL
Şehit yakınlarının feryatları yürek dağlarken, 2 aylık Miray adında kız çocuğu olan şehit Uzman Onbaşı Sercan Bulakın eşi Meryem Bulak gözyaşı dökerek, O benim Sercannım olamaz. O beni bırakmaz. Kızını bırakmaz. Daha kızını görmedi. Kızımı babasız bıraktılar. Canlarımızı aldılar bizden. O benim hayatımdı, her şeyimdi. O daha kızını görmedi.
Televizyonlarda izliyordum. Daha dün iki aylık küçük bebek için ağlıyordum. Şimdi herkes benim bebeğime ağlayacak. Benim canımı aldılar benden. Ben nasıl dayanayım. Hangi acıya dayanayım. Onsuzluğa mı? Mirayın babasızlığına mı? Adını koydu gitti. Daha görmedi benim kızımı, görmedi. Daha o çok küçük, Allahım kızımıza bağışla dedim. Bana bağışlamasan da kızımıza bağışla dedim. Onu da çok gördün Allahım bize. Bir koklasaydı bir gelseydi, bir görseydi. Benim Sercannım olamaz. Siz güçlü olduğunuz için ben güçlüydüm diyordu. Canımı nasıl aldınız? Bizim canımız yandı. Benim kızım babasız kaldı. Baba kokusu nedir bilmiyor. Herkes çocuğunun elinde tutup gezerken benim kızım onlara bakacak. Benim babam yok diyecek. Sesiyle ayakta duruyordum. Kendisini göremiyorduk telefon ediyordu, geleceğim diyordu. Bari sesini duyuyorduk artık sesi de yok. Sercannım yiğidim. Sercannım neredesin yanıma gel dedi.
Şehit askerlerin cenazeleri ambulanslardan alınarak katafalklara konularak öz geçmişleri okundu. Öz geçmişlerin okunmasının ardından konuşan Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu, Türk milletinin her türlü felaket karşısında büyük bir sabır gösterdiğini belirterek, Vatan söz konusu olduğunda hiçbir fedakarlıktan çekinmemiş gerektiğinde bu uğurda yüz binlerce şehit vermiştir. Hukuku, insan temel hak ve özgürlüklerini eşitliği ve demokrasiyi dilinden düşürmeyen ancak devletin sunduğu tüm bu imkanlardan faydalanarak insanlığa, hukuka, demokrasi ve özgürlüğe tamamen aykırı ve ters en alçak cinayetleri işleyenler ve bu cinayetlere alkış tutanlar şunu asla unutmasınlar. Türkiye Cumhuriyeti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir dedi.
Okunan duaların ardından şehitlerin cenazeleri alınırken, yakınları şehit tabutlarına doğru koştu. Tabutların başlarında gözyaşları döken şehit yakınlarını askerler teselli ederek uzaklaştırdı. Şehitler daha sonra katafalktan alınarak ambulanslara konuldu. Şehit Teğmen Recep Erdoğanın cenazesi Gümüşhaneye, Astsubay Üstçavuş Nusrat Atmaca ile Uzman Çavuş Bekir Şimşekin cenazeleri Yozgata, Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Şerbetçinin cenazesi Hataya, Uzman Onbaşı Sercan Bulakın cenazesi de Ankara Şereflikoçhisara uğurlandı.
Törenden sonra şehit Astsubay Nusrat Atmacanın küçük kızı Ülkü Nisa Atmacanın elini öpmek için askerler peşinden gitti. Gözyaşı döken askerler minik Ülkünün elini öperek, Yalnız değilsin dedi.
DHA
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Şehitlerimizi Uğurladık
Katar'da helikopterin düşmesi sonucu şehit olan ASELSAN teknisyenleri son yolculuklarına uğurlandı
Pençe Kilit\'ten acı haber. Şehitlerimiz :(
Pençe Kilit operasyon bölgesinden acı haber geldi. Teröristlerle çıkan çatışmada 4 askerimiz...
Esed rejimi Türk askerlerine saldırdı. Şehitlerimiz Var
Milii Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İdlib'in kuzeyinde Suriye rejiminin topçu...
GÜNCEL Haberleri
TümüDürzilere çağrı: Krizin çözümü için çalışalım
Kendini fesheden SDG/YPG'nin yöneticilerinden Mahmud Habib, Suriye hükümeti ile ülkenin...
DASK ta yeni değişiklik
Kamu Denetçiliği Kurumu’nun (KDK) tavsiye kararı üzerine zorunlu deprem sigortasında (DASK) ev...
AİHM, Osman Kavala kararını açıkladı
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi, Gezi Davası hükümlüsü Osman Kavala...
Kırmızı bültenle aranan isimler Türkiye'ye getirildi.
İçişleri Bakanlığı, kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan 16 ve ulusal seviyede aranan...
Cem Küçük soruşturmasında 3 yakalama kararı!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Cem Küçük soruşturması kapsamında, İsmail Çanak,...
Kuriş soruşturmasında 3. dalga
Alihan Kuriş Suç Örgütü’ne yönelik yürütülen 3. dalga operasyon kapsamında 54 şüpheli hakkında...
Netanyahu Hakkında Kırmızı Bülten Talep Edildi!
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan Küresel Sumud...
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’un açıklamasıyla...
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 2026-YKS yükseköğretim programları merkezi yerleştirme...
Yeni kurul resmen faaliyete geçti
Cumhurbaşkanı Yardımcısı başkanlığındaki kurulun 24 Ağustos’ta yapması planlanan ilk...
Yalova'da Eğitim Uçağı Düştü
Kaza sonrası MSB'den yapılan açıklamada, "Hava Kuvvetlerimize ait bir adet F-16 uçağımız, eğitim...
12. Yargı Paketi Resmi Gazete'de yayımlandı
Yürülüğe giren kanunla birlikte dolandırıcılık suçlarına yönelik cezalarda indirime gidilmesini...
Muğlada yangın tehlike sınırına dayandı
Seydikemer ilçesi Bayır Mahallesi yakınlarında tarım arazisinde başlayan yangın, bölgede...




