BORSA
BIST 100 14.641,56 %0,45
Altın 6.908,74 ₺/gr %3,01
Bitcoin $79.015 %1,09
Dolar 48,25 ₺ %0,18
Euro 55,96 ₺ %0,49
Sterlin 65,42 ₺ %0,31
Gümüş 102,97 ₺/gr %4,01
Ethereum $2.509,99 %2,37
İsviçre Frangı 59,64 ₺ %0,45
Kanada Doları 34,70 ₺ %0,18
Avustralya Doları 34,57 ₺ %0,23
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,85 ₺ %0,39
BAE Dirhemi 13,14 ₺ %0,19
Rus Rublesi 0,56 ₺ %0,40
Çin Yuanı 7,17 ₺ %0,01
İSTANBUL 24°C 6.908,74 ₺/gr 48,25 ₺ 55,96 ₺
Anasayfa GÜNCEL Şenay komutan Bingöle atandı
fatihaktuel

Şenay komutan Bingöle atandı

Erzurumun Tekman İlçesi Kaymakamı olarak şu an görev yapan Lütfullah Ün, iki yıl önce Ordunun Mesudiye İlçe Kaymakamı iken Kadına Karşı Şiddet ve Çocuk İstismarcılığının Önlenmesi projesi hazırlayarak

· 4 dk okuma · 51 okunma
0Yorumlar
Şenay komutan Bingöle atandı

Erzurumun Tekman İlçesi Kaymakamı olarak şu an görev yapan Lütfullah Ün, iki yıl önce Ordunun Mesudiye İlçe Kaymakamı iken Kadına Karşı Şiddet ve Çocuk İstismarcılığının Önlenmesi projesi hazırlayarak koordinatörlüğüne geçen ay Bingöle tayini çıkan Türkiyenin ilk ve tek kadın karakol komutanı olan Mesudiye Çavdar Karakol Komutanı Jandarma Astsubay Üstçavuş Şenay Haydarı atadı.

Kendisi gibi astsubayla evli 1 çocuk annesi Şenay Haydar, Lütfullah Ünün hakim olan eşi Filare Şahin Ün ile birlikte kapı kapı dolaşarak kadına şiddeti bitirmek için büyük çaba harcadı. Çalışmaları ilçe halkından da büyük destek gören Astsubay Haydar, proje öncesinde 1 yılda 12 kadına yönelik şiddet olayının meydana geldiği ilçede son bir buçuk yılda şiddeti sıfırladı. İlçeye huzur getiren Astsubay  Şenay Haydar, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sivil Toplum Örgütleri tarafından da desteklenerek projesi örnek alınıp ülke geneline yayıldı. İki yıl görev yaptığı Mesudiye ilçesindeki başarılı çalışmalarından dolayı Mesudiye Belediye Meclisi kararıyla Astsubay Haydara Fahri Hemşehrilik Beratı verildi.

KADINA YÖNELİK ŞİDDETTE ŞİKAYET OLMADI

Şenay Haydar komutanın Mesudiyede görev yaptığı süre boyunca bir ilki gerçekleştirdiğini, kadına şiddeti sıfırladığını belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, Bunu yaparken de kendisinin onlardan biri olması, hemcinsleriyle yakın iletişim kurması, ailelerin içine girebilmesi işini çok kolaylaştırdı. İnsanları ceza tehdidiyle değil de eğitimle, sorunlarla bire bir ilgilenmekle daha başarılı neticeler alınabileceğini ispatlamış oldu. Kendisinin hem jandarma aynı zamanda kadın oluşu kadınlarla rahat dertleşmesine yol açtı. Böylece hanımlarına şiddet uygulayan ve uygulamak isteyen erkekler karakol komutanı kadın diye pozitif ayrım yapar düşüncesiyle, belki de biraz da çekindikleri için komutanımız burada görev yaptığı sürece o bölgede kadına yönelik şiddette hiçbir şikayet karakola veya adliyeye intikal etmedi dedi.

ŞENAY KOMUTAN GİTTİ BU PROJE BİTTİ DENEMEZ

Şenay Komutanın şark görevi nedeniyle Mesudiyeden Bingöle tayini çıktığını, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için burada da aynı projeyi devam ettireceğini belirten kaydeden Balkanlıoğlu, Çocuklara tacize kadar varan birçok sorunlar yaşanabiliyor. Bölgemizde bu miktar fazla olmamakla beraber maalesef bulunuyor. Bunların dahi önlenmesine, önüne geçilmesine, kalmamasına dönük çok başarılı çalışmalar yaptı. Ancak Şenay komutan da süresi dolunca buradan Bingöle tayin oldu. Benzeri ve daha başarılı projeleri, çalışmaları orada da yürütür ki ben de Bingöl Valiliği yapmıştım. Oranın buradan daha fazla ihtiyacı olduğuna inanıyorum. Şenay komutan gitti bu proje bitti denemez. Kadına şiddet asla tasvip edilemez. Döverek, ağzını burnunu kırarak hatta öldürerek hiçbir sorun çözülemeyeceği gibi hem dışarıda hem içeride itibarımızı sarsan son derece olumsuz davranışlardır. Bunların önüne geçmek için Valilik olarak güvenlik güçlerimizi, Aile Sosyal Politikalar uzmanlarımızı, Sosyal Yardımlaşma Vakıflarımızı ve Milli Eğitim camiamızı uyarmış bulunuyoruz. Bu konuda projelerimiz devam edecektir diye konuştu.

Vali İrfan Balkanlıoğlu Mesudiyede olduğu gibi il genelinde kadına şiddeti sıfıra indirmek için eğitim yoluyla da çeşitli önlemler almaya gayret ettiklerini, Astsubay Şenay Haydarın projesini devam ettireceklerini de sözlerine ekledi. Şenay komutanıın Bingöle tayinin çıkmasının ardından geçen hafta ilçeden ayrıldığı belirtildi.

DHA

 

 

 




Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

Dürzilere çağrı: Krizin çözümü için çalışalım

Kendini fesheden SDG/YPG'nin yöneticilerinden Mahmud Habib, Suriye hükümeti ile ülkenin...

4 gün önce

DASK ta yeni değişiklik

Kamu Denetçiliği Kurumu’nun (KDK) tavsiye kararı üzerine zorunlu deprem sigortasında (DASK) ev...

4 gün önce

AİHM, Osman Kavala kararını açıkladı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi, Gezi Davası hükümlüsü Osman Kavala...

5 gün önce

Kırmızı bültenle aranan isimler Türkiye'ye getirildi.

İçişleri Bakanlığı, kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan 16 ve ulusal seviyede aranan...

5 gün önce

Cem Küçük soruşturmasında 3 yakalama kararı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Cem Küçük soruşturması kapsamında, İsmail Çanak,...

5 gün önce

Kuriş soruşturmasında 3. dalga

Alihan Kuriş Suç Örgütü’ne yönelik yürütülen 3. dalga operasyon kapsamında 54 şüpheli hakkında...

5 gün önce

Netanyahu Hakkında Kırmızı Bülten Talep Edildi!

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Gazze’ye insani yardım ulaştırmak amacıyla yola çıkan Küresel Sumud...

9 gün önce

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’un açıklamasıyla...

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 2026-YKS yükseköğretim programları merkezi yerleştirme...

12 gün önce

Yeni kurul resmen faaliyete geçti

Cumhurbaşkanı Yardımcısı başkanlığındaki kurulun 24 Ağustos’ta yapması planlanan ilk...

12 gün önce

Yalova'da Eğitim Uçağı Düştü

Kaza sonrası MSB'den yapılan açıklamada, "Hava Kuvvetlerimize ait bir adet F-16 uçağımız, eğitim...

18 gün önce

12. Yargı Paketi Resmi Gazete'de yayımlandı

Yürülüğe giren kanunla birlikte dolandırıcılık suçlarına yönelik cezalarda indirime gidilmesini...

1 ay önce

Muğlada yangın tehlike sınırına dayandı

Seydikemer  ilçesi Bayır Mahallesi yakınlarında tarım arazisinde başlayan yangın, bölgede...

1 ay önce