Ses Yutucu Otoyollar GELİYOR
Otoyollara gürültü perdesi iniyor. Bakan Arslan, yollarda gürültü haritası hazırladıklarını belirterek “Ses yutucu asfaltlarla gürültüyü önleyeceğiz” dedi.
Kent merkezleri ve trafiğin yoğun olduğu bölgelerde araçlardan kaynaklı oluşan gürültü kirliliğini önlemek için karayollarına ses perdeleri örülecek. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yılda 3 milyondan fazla aracın geçtiği ana karayollarının belirlenerek gürültü durumuna ilişkin haritalar hazırlandığını ifade etti. Buna göre 8 bin 500 km karayolunda gürültü haritası hazırlanması gerektiğini vurgulayan Arslan, Amacımız gürültü seviyesini yönetmelik kriterlerine uyumlu hale getirmek. Bu güne kadar 629 km karayolunun gürültü haritaları tamamlandı. 150 km muhtelif yollarda da çalışmalarımız devam ediyor dedi. Bakan Arslan hayata geçirilecek gürültü perdesi projesi hakkında da açıklamalarda bulundu.
YOLLAR BÖLÜNDÜ
2002 yılı sonunda 6 bin 101 km olan bölünmüş yol uzunluğunu 2017de 26 bin 37 kmye çıkardıklarını belirten Arslan, bunların 9 bin 871 kmsinin bitümlü sıcak asfalt, 16 bin 166 kmsinin ise sathi kaplama olduğunu söyledi.
Bölünmüş yollarla birlikte yürütülen trafik güvenliği çalışmaları ile 2003-2017 yılları arasında bin 384 adet kaza kara noktası ve kaza potansiyeli yüksek kesimde iyileştirme çalışması yaptıklarını belirten Arslan, Kazaların yaklaşık yüzde 70inin meydana geldiği kavşakların trafik güvenliğini artırmak amacıyla ana koridorlarımız başta olmak üzere gerekli tüm düzenlemeleri yapıyoruz. Gelişmiş ülkelerde bulunan affeden yol uygulamalarını ülkemizde uygulamaya başladık dedi.
Arslan, hız yönetimi, yolların geometrik standartlarının düzenlenmesi, oto korkuluklarda enerji sönümleyici sistemlerinin uygulanması, acil kaçış rampalarının affeden yol sistemlerinin başlıca uygulama alanı olduğunu ifade etti.
8 BİN 500 KMNİN HARİTASI ÇIKARILACAK
8 bin 500 kilometre karayolunda gürültü haritası hazırlanması gerektiği bilgisini veren Arslan, Amacımız gürültü seviyesini yönetmelik kriterlerine uyumlu hale getirmek. Bu güne kadar 629 km karayolunun gürültü haritaları tamamlandı. 150 km için ise çalışmalarımız sürüyor dedi.
SES YUTUCU ASFALT YAPILACAK
Gürültü haritaları tamamlandıktan sonra belediyelerin koordinasyonunda eylem planı hazırlanacağını söyleyen Arslan, Ses bariyerleri, ses yutucu asfalt kaplamalar ve yalıtım sağlayan peyzaj uygulamaları yapılacak dedi.
3 MİLYON ARAÇ GEÇEN YOLLAR
Şu anda da vatandaşların konforu için gürültü perdeleri yaptıklarını kaydeden Arslan, Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi Yönetmeliği e göre yılda 3 milyondan fazla aracın geçtiği karayollarımızda gürültü durumuyla ilgili haritalar hazırlanıyor dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz
Ramazan Bayramı dolayısıyla Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki otoyollar ve köprülerden...
Kurban Bayramı'nda köprü ve otoyollar ücretsiz
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Adil Karaismailoğlu, Kurban Bayramı'nda köprü ve otoyolların ücretsiz...
Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik suikast duyumları geliyor!
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı...
GÜNCEL Haberleri
TümüMaden ocağındaki patlamaya ilişkin 3 gözaltı
Kilimli ilçesinde 3 işçinin hayatını kaybettiği, 5 işçinin yaralandığı maden ocağındaki...
Altınbaş Holding e Fon Operasyonu
Fon soruşturması kapsamında Altınbaş Holding sahibi Nusret Altınbaş hakkında yakalama kararı...
Vali Gül'den sele ilişkin açıklama .Sel felaketinin...
İstanbul Valisi Davut Gül sele ilişkin açıklamalarda bulundu. Vali Gül, İstanbul'da 6,...
Süleymancılar Soruşturmasında Yeni Operasyon
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü”...
Emir Sarıgül Teslim Oldu.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü kara para aklama soruşturmasında operasyonlar...
Çukurova Belediyesine Operasyon
Adana'da jandarma ekipleri, Çukurova Belediyesi'ne yönelik operasyon başlattı.
Sel felaketinde Can kaybı sayısı 8 oldu
Kocaeli'de dere sularına kapılan araçta kaybolan iki kişinin ve İstanbul'da aranan bir kişinin...
Yargıda rüşvet soruşturması
2022-2024 yılları arasında İstanbul’daki çeşitli adliyelerde görülen bazı dava ve soruşturmalara...
Gürlek'ten Şık'a Suç duyurusu ve Tazminat istemi davası
Bakan Gürlek'in avukatı tarafından yapılan açıklamada, Şık'ın iddiaları kesin bir dille...
Betül Sayan Kaya ve Eşi Etkin Pişmanlık için 2.2 milyar...
Fon soruşturmasındaki iddialar üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden...
Antalya'da fuhuş ve uyuşturucu operasyonu.
Antalya'nın Serik ilçesinde uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında aralarında turizmci ve...
Tüm Hakemler İfadeye Çağrılıyor.
Hakem sınavları, görevlendirmeler ve klasmanlara ilişkin çarpıcı yazışmaların ortaya çıktığı...




