Şimdide Kahramanmaraş'ta okula silahlı saldırı!
<p>Kahramanmaraş'ta meydana gelen silahlı saldırı, 4 kişinin yaşamını kaybetmesine neden oldu. Saldı
Saldırganın 8. sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi ve Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile İçişleri Bakanı, olayın yaşandığı bölgeye giderek durumun takip edildiği belirtildi. Saldırıda 20 kişi yaralandı, bunların 3'ü ağır yaralı olarak tedavi altına alındı.
Kahramanmaraş'ta bir okulda meydana gelen silahlı saldırı sonucu 4 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı. Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, yaptığı açıklamada, ölenlerden birinin öğretmen, üçünün öğrenci olduğunu söyledi. Vali Ünlüer, ayrıca yaralıların durumuna ilişkin bilgi verdi ve 3 yaralının durumunun ağır olduğunu belirtti.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, olaya ilişkin yayın yasağı getirildiğini duyurdu. Bakan Gürlek, 7 savcının görevlendirildiğini ve olayın derinlemesine araştırılacağını belirtti. Bakanın bu açıklaması, olayın ciddiyeti ve devletin olaya karşı tutumunu gösteriyor.
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Kahramanmaraş'a gitti. Bakanlar, olayın yaşandığı okulda inceleme yaptı ve yöre halkıyla görüştü. Bakanların bu ziyaretleri, devletin olaya karşı alacağı önlemleri ve vatandaşlarla temas kurma çabasını gösteriyor.
Şimdilik saldırganın kimliği ve motivasyonu hakkında kesin bir bilgi bulunmuyor. Ancak Kahramanmaraş Valisi, saldırganın durumuna ilişkin bilgiler toplandığını ve incelemenin devam ettiğini belirtti. Olayın perde arkası ve saldırganın nedenleri, önümüzdeki günlerde daha net bir şekilde ortaya çıkacak.
Olay, Türkiye'de büyük yankı uyandırdı. Vatandaşlar, sosyal medya üzerinden olaya ilişkin paylaşımlar yaptı ve mağdurların ailelerine başsağlığı diledi. Olay, toplumda üzüntü ve şok yaratmış görünüyor.
Son dakika gelişmeleri, olayın gelişimini ve sonuçlarını takip etmeye devam edeceğiz. Gelişmeler hakkında yeni bilgiler geldiğinde, haberimizi güncelleyeceğiz. Bu olay, Türkiye'de güvenlik ve okul güvenliği konularına yeniden dikkat çekti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
10 şehirde yıkım var acı haberler geliyor
Kahramanmaraş'ta 7.4 şiddetinde deprem meydana geldi. AFAD, saat 04.17'de meydana gelen Pazarcık...
37 İlde Eğitime Kar Engeli
Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları dolayısıyla birçok ilde eğitime ara verildi. Kaynak:...
Ortak sınavlarda açık uçlu soru dönemi başlıyor
MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Bülbül, 26-27 Mart 2024'te ülke...
GÜNCEL Haberleri
TümüZorunlu Trafik Sigortası Primleri Açıklandı
Temmuz 2026 döneminde geçerli olacak zorunlu trafik sigortası primlerini açıkladı. Primler yüzde...
Münfesih terör örgütü PKK
Terörsüz Türkiye süreciyle ilgili Meclis'te görüşülecek yasaya son hali veriliyor. Haberler.com...
NATO Zirvesi Öncesi Olağanüstü Güvenlik Tedbirleri...
Ankara, 36'ncı NATO Liderler Zirvesi öncesinde geniş güvenlik önlemleriyle alarma geçti. Zirve...
Tamar Tanrıyar gözaltına alındı
"Cumhurbaşkanına Hakaret" ve "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlarından hakkında...
18 milyon öğrenci için tatil e girdi
LGS VE YKS SONUÇLARI NE ZAMAN?
Suç örgütlerine 81 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON
Gürlek: Operasyonların, organize suç örgütlerine karşı yürütülen tavizsiz mücadelenin bir...
A Mili Takımımız Şampiyonaya 3 Puanla Veda Etti
LOS ANGELES (AA) - 2026 Dünya Kupası D Grubu üçüncü ve son maçında ABD'yi 3-2 mağlup etti ve...
Türkiye'nin Fay Haritası Değişti
Deprem bilimci Ramazan Demirtaş, güncellenen diri fay haritasına ilişkin, "485 fay 700'e çıktı...
Emeklilik için yüksek maaş yolu resmen açıldı
Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, farklı sigorta statülerinde (SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı) hizmeti...
Türkiye’ye göç yüzde yirmi beş arttı.
Türkiye İstatistik Kurumu , 2025 yılı uluslararası göç istatistiklerini açıkladı. Verilere göre,...
Adalar Belediyesi ne rüşvet soruşturması operasyonu
İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonlarda Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat dahil 41...
MİLLİ TARİH PLATFORMU’NDAN ANLAMLI SEZON FİNALİ
Milli Tarih Platformu, her ay geleneksel olarak düzenlediği konferans serisinin dönem finalini,...




