Süleyman Soylu: Kandil artık uzak bir hedef değil
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kandil bizim için artık uzak bir hedef değil. Hakurk hattında epey bir yer ele geçirildi dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası
a konuk oldu. Gündeme ilişkin açıklamalar yapan Soylu şunları söyledi:
- (Sandıkların taşınması ve birleştirilmesi) Sahayı PKKdan steril hale getirene kadar bu uygulamayı yapmak durumundayız.
- (Metruk binaların yıkımı) Ben açık söyledim, bana yine kızabilirler. Dedim ki belediyelere, CHPli belediyelere de söyledim, hepsine... Metruk binaları yıkın kardeşim, kimse bir şey derse İçişleri Bakanı talimat verdi diyin dedim. Yılbaşından bu yana 60 bin metruk bina tespit ettik, 20 binini yıktık, 2 bininin işlemi devam ediyor.
- (Uyuşturucu) 3 Haziran 2018 itibarıyla uyuşturucudan tutuklu sayısı 9 bin 484 kişi.
- (Korucuların uzman çavuş yapılması) Şu ana kadar 1750 korucuyu uzman çavuş yaptık, bu sayıyı 5 bine çıkaracağız. 5 bin güvenlik korucumuzun, uzman çavuş olduktan sonra subay olma hakkı olacak. Eğer bir güvenlik korucusu sistemi iyi korursa albay da olacak general de olacak. Yıl sonuna kadar 16 bin 500 polis daha alacağız. 2021e kadar jandarmamızı profesyonel hale getiriyoruz, 2016dan bugüne kadar 42 bin 174 uzman jandarma aldık, toplam sayımız 195 bine ulaştı. Her yıl 25 bin jandarma alacağız ve profesyonelliği tamamlayacağız. Sahil güvenlikte de geçen yıl yaklaşık 647 personel alımı yaptık. Çarşı mahalle bekçisi, toplam sayı 2016da eskiden kalanlarla 3 bin 520 idi. 2018de alım işlemleri devam edenlerle 18 bin 500e çıkardık. Şimdi 7 bin ilana çıktık, 10 bin yeni kadro daha alacağız.
- (Kandil mesajı) Kandil bizim için artık uzak bir hedef değil. Kuzey Irak bölgesinde Hakurk hattında birçok noktaya kadar epey bir yer ele geçirildi. Milletimiz Kandil ne olacak diye bir problem düşünmesinler. Bizim için şu anda zamanlama önemli. Bu bir operasyon meselesi değil, bu bir zamanlama meselesidir. Kandil, Türkiye için güvenli bir yer haline getirilecektir. Kimsenin endişesi olmasın.
- (FETÖ ile mücadele) FETÖ ile mücadelede 15 Temmuzdan bugüne kadar 34 bin 127 kişi tutuklu halde. İçişleri Bakanlığında görevden uzaklaştırılanlar/açıkta olanlar 14 bin 975 kişi, ihraç edilenler 31 bin 429 kişi, göreve iade edilenler de 9 bin 360 kişi... Ülke genelinde de kamu personeli açıkta 27 bin 923, ihraç edilenler 114 bin 396, göreve iade edilenler ise 40 bin.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Süleyman Soylu'ya ret
AK Parti İstanbul Milletvekili ve eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz haftalarda...
Erdoğan ve Süleyman Soylu arasında sürpriz görüşme
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ankara'da bir araya geldi. Soylu'nun...
Bakan Soylu'dan canlı yayında anket açıklaması!
Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin sorulara yanıt verdi. Bakanların...
GÜNCEL Haberleri
TümüYargıda rüşvet soruşturması
2022-2024 yılları arasında İstanbul’daki çeşitli adliyelerde görülen bazı dava ve soruşturmalara...
Gürlek'ten Şık'a Suç duyurusu ve Tazminat istemi davası
Bakan Gürlek'in avukatı tarafından yapılan açıklamada, Şık'ın iddiaları kesin bir dille...
Betül Sayan Kaya ve Eşi Etkin Pişmanlık için 2.2 milyar...
Fon soruşturmasındaki iddialar üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden...
Antalya'da fuhuş ve uyuşturucu operasyonu.
Antalya'nın Serik ilçesinde uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında aralarında turizmci ve...
Tüm Hakemler İfadeye Çağrılıyor.
Hakem sınavları, görevlendirmeler ve klasmanlara ilişkin çarpıcı yazışmaların ortaya çıktığı...
Enver Altaylı İfadesinde Savcıyı Tehdit Etmiş.
Suçlamaları ve dijital delilleri reddeden Altaylı'nın, ifade sırasında Cumhuriyet Başsavcı...
Okul Saldırganının İfadeleri Kan Donduran Cinsten. İşte O...
Okul saldırısının faili 15 yaşındaki H.O.'nun ifadesinde, geçmişteki küresel katliamlardan ve...
Manisa'da okula silahlı saldırı
Manisa'da okula silahlı saldırı! 2'si ağır 11 öğrenci yaralandı, 4 kişi gözaltında
22 ilde C31K çetesine operasyonu!.
Ankara merkezli 22 ilde 'C31K' isimli yeni nesil dijital suç örgütüne düzenlenen eş zamanlı...
okullarda uyum haftası başladı.
2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul 1 ve ortaokul 5'inci sınıf...
AHBAP a 5. Dalga Operasyon
Ahbap Derneği adına toplanan bağışların şüphelilerin hesaplarına aktarıldığı" iddiasına ilişkin...
Otoyol ve Köprüler 30 yıllığına özelleştiriliyor
Cumhurbaşkanı kararıyla 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ile otoyol ve çevre...




