Suriyeli aşiretler PKKya karşı tek çatı altında birleşti
Suriyeli aşiretler ve kabileler, tek çatı altında birleşme kararı aldı ve terör örgütü YPG/PKKya karşı birlik mesajları verdi.
Kilisin karşısındaki Suriye topraklarında yer alan Azez, tarihi bir kongreye ev sahipliği yaptı.
Suriye in Arap, Türkmen, Kürt ve Süryani aşiretlerinden temsilciler, Türkiye in desteğiyle “Suriye Kabileler ve Aşiretler Meclisi” çatısı altında ilk kongresini düzenleyerek başkanlarını seçti.
Kongreye, Suriyeli 150 aşiretten 400 kişilik genel kurucu heyetin de yer aldığı yaklaşık bin kişi katıldı.
Söz alan katılımcılar, birlik ve beraberlik, terör örgütü YPG/PKKya karşı ortak mücadele, Suriye in geleceği ve Türkiye in Fıratın doğusundaki terör hedeflerine yönelik yapacağı operasyona destek mesajları verdi.
Meclisin başkanlığına seçilen Şeyh Rami Doş, AA muhabirine açıklamada, Aşiret meclisi olarak Suriyeyi doğru yola ulaştırmak için çaba göstereceğiz. Biz Türkiyeyle tek bir vücuttuk. Tarihi yeniden yaşatacağız. Tek bir vücut olacağız. dedi.
El-Akidat aşireti lideri Doş, kurulan meclisin özgür ve demokratik bir yapıya sahip olacağını vurgulayarak, Türkiyeye desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Suriye in farklı illerinden aşiretler ve kabilelerin temsilcilerinin bir araya gelmesinden duyduğu heyecanı belirten Doş, meclisin tüm Suriyeli aşiretleri temsil edeceğini söyledi.
SURİYE TOPRAKLARINDA TERÖR ÖRGÜTLERİNİ İSTEMİYORUZ
Kongreye katılan Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) başkanı Abdurrahman Mustafa da önemli bir organizasyona şahitlik ettiklerini vurgulayarak, Beşşar Esed rejiminin tüm insanlara verdiği zararlardan Suriyeli aşiretlerin de etkilendiğini dile getirdi.
Mustafa, Şu an birlik olma zamanı. Aşiretler, demokratik bir seçimle liderlerini seçiyor. Suriye in geleceğini temsil edecekler. Fıratın doğusundan da gelen Kürt, Türkmen ve Arap aşiretler de burada. SMDK olarak bizim burada bulunmamızla oluşturan bu meclis meşru hale gelmiştir. diye konuştu.
Türkiye in Fıratın doğusuna operasyon yapmaya hazırlandığını hatırlatan Mustafa,Suriye topraklarında terör örgütlerini istemiyoruz. PKK, DEAŞ ve El Kaideye karşıyız. Birçok insan terör örgütlerinden kaçarak başka bölgelere göç etti. dedi.
SMDK Başkanı Mustafa, YPG/PKK terör örgütünün Esed rejiminin yöntemlerine başvurarak, işgal ettiği bölgelerdeki sivilleri silah zoru ve baskı yaparak yönettiğini aktardı.
SURİYEDEKİ TÜM KABİLELERİ VE AŞİRETLERİ TEMSİL EDECEĞİZ
Acel aşireti lideri ve ev sahibi Ebu Ali Sicco, tek çatı altında Suriye in aşiret ve kabilelerini temsil edeceklerini belirtti.
Sicco, Meclis başkanımızı seçtik. Başkanımız Rami Doş. Suriyedeki tüm kabileleri ve aşiretleri temsil edeceğiz. İlerleyen günlerde meclisimizin üyeleri ve görevleri belirlenecek. diye konuştu.
TÜRKİYENİN OPERASYONUNA DESTEK OLACAKLAR
Türkiye in Fırat Nehri in doğusunda YPG/PKKya karşı başlatacağı operasyona destek olacaklarının altını çizen Sicco, Recep Tayyip Erdoğandan Fıratın doğusundaki vatandaşlarımızın özgürlüğe kavuşturması için YPG/PKKyı temizlemesini istiyoruz.ifadelerini kullandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Hüsamettin Cindoruk vefat etti
Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Hüsamettin Cindoruk, kim tarafından ve nasıl tedavi...
İran'ın Dondurulmuş varlıklar serbest bırakılacak
İran'ın dondurulmuş varlıklarının serbest bırakılması şartı ABD tarafından kabul edildi.
Kuzey Marmara Otoyolunda Kaza
Kuzey Marmara Otoyolu'nda bugün saat 15.00 sıralarında Arnavutköy'de etkili olan şiddetli dolu...
GÜNCEL Haberleri
TümüHüsamettin Cindoruk vefat etti
Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Hüsamettin Cindoruk, kim tarafından ve nasıl tedavi...
İran'ın Dondurulmuş varlıklar serbest bırakılacak
İran'ın dondurulmuş varlıklarının serbest bırakılması şartı ABD tarafından kabul edildi.
Kuzey Marmara Otoyolunda Kaza
Kuzey Marmara Otoyolu'nda bugün saat 15.00 sıralarında Arnavutköy'de etkili olan şiddetli dolu...
Akaryakıta İndirimden Sonra Dev Zam
Akaryakıt fiyatlarına yakın zamanda gelen indirimi takiben, yeni bir zam haberi gündeme geldi.
34 ilde IŞİD operasyonu
8 Nisan Çarşamba günü sosyal medya hesabında bir paylaşım yapan Adalet Bakanı Akın Gürlek ise...
Ümit Erkol Gözaltına Alındı.
CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, İzmir'deki kooperatif soruşturması kapsamında Ankara'da...
Bornova Belediye Başkanı gözaltına alındı.
"Rüşvet, yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma" suçlarından tutuklanan eski Uşak Belediye Başkanı...
İran'da peş peşe patlamalar
Dünya çapında ateşkesin bozulacağı yönündeki kanı doğru çıktı. Bu öğlen saatlerinde İran'a ait...
BBC: Trump’a Ateşkesin Faturası Ağır Olacak
ABD Başkanı Donald Trump’ın İran ile son anda duyurduğu iki haftalık ateşkes, piyasalara nefes...
Özdil Sözcü'den istifa ettiğini doğruladı!
Özdil, veda videosunda "bağımsız gazetecilik" vurgusu yaparken, siyasi baskılara ve parti...
İstanbul'da İsrail Konsolosluğu önünde çatışma
Beşiktaş'ta İsrail Konsolosluğu'nun da bulunduğu binanın önünde silah sesleri duyuldu. Çıkan...
Üsküdar Belediyesine Operasyon
Üsküdar Belediyesinde yapı ve iskan ruhsatı işlemlerinde usulsüzlük yapılarak rüşvet suçu...




