BORSA
BIST 100 14.251,29 %1,22
Altın 6.022,87 ₺/gr %1,93
Bitcoin $64.087 %1,31
Dolar 47,18 ₺ %0,15
Euro 54,16 ₺ %0,13
Sterlin 63,84 ₺ %0,22
Gümüş 84,14 ₺/gr %3,77
Ethereum $1.871,27 %2,68
İsviçre Frangı 58,37 ₺ %0,22
Kanada Doları 33,61 ₺ %0,15
Avustralya Doları 33,02 ₺ %0,03
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,53 ₺ %0,00
BAE Dirhemi 12,85 ₺ %0,15
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,72
Çin Yuanı 6,97 ₺ %0,08
İSTANBUL 24°C 6.022,87 ₺/gr 47,18 ₺ 54,16 ₺
Anasayfa GÜNCEL TAARRUZ BAŞLIYOR..
fatihaktuel

TAARRUZ BAŞLIYOR..

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muhtarlar Gününde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde muhtarlara hitap etti.

· 6 dk okuma · 40 okunma
0Yorumlar
TAARRUZ BAŞLIYOR..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muhtarlar Gününde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde muhtarları ağırladı.

Terör örgütlerine yönelik açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bölücü örgütüne destek veren, imkan sağlayan kim varsa hepsinin de kökünü kurutacağız. Şimdiden söylüyorum, biz kendilerini bulup yok etmeden, nereye gideceklerse gitsinler, bu kadar açık söylüyorum. Aynı şekilde yurt dışında üslendiği yerlerde rahat nefes alabildikleri tek günleri olmayacak dedi.

Artık sorunların üzerine biz gideceğiz. Terör sorunumuz mu var? Terör örgütlerinin gelip bize saldırmasını beklemeyeceğiz diyen Erdoğan, Bu örgütler, nerede faaliyet gösteriyorsa, nerede yuvalanıyorsa, gidip orada tepelerine tepelerine bineceğiz. Savunma bitti, taarruz başlıyor diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğanın konuşmasından satır başları:

Kardeşlerim, milletine efendilik yapan hizmetkar olan yönetim anlayışı için çok önemli mesafe kat ettiğimizi düşünüyorum. 15 Temmuz gecesi darbecilerin karşısına çıkan vatandaşlar, istiklaline sahip çıkarsa güvenli bir ülke olabileceğini biliyordu. Bu yüzden 2. Kurtuluş Savaşı diyoruz. Dün YÖK toplatısında şunu dedim: Tarihimi yavrularımıza iyi anlatalım. Bize hep yalan söyleyen tarihi anlattılar.

LOZAN MESELESİ

Son zamanlarda gündemdeki önce Lozan ardından Misak-ı Milli konusu, bizlere nasıl bazı gerçekleri yanlış öğrettiklerinin ifadesidir. Gençlerimizin Lozanı incelemesi... Bazıları rahatsız oluyor. Partimin kurucusu Lozanda imza atmış, bu doğrudur diye birşey olamaz. Tektipçi bir insa değil sorgulayan arayan gençlik istiyoruz. Ben geçliğimizi bal arısı gibi görmek istiyorum, eşek arısı gibi değil. O bal yapsın ki tüm insanlık ondan istifade etsin.

MİSAK-I MİLLİ KONUSU

Maalesef hem batı hem de güney sınırlarımızda Misak-ı Milli hedeflerimizi koruyamadık. Dönemin şartları itibarıyla bu durumu mazur görenler, göstermeye çalışanlar olabilir. Bu yaklaşımı bir yere kadar mazur görmek mümkündür. Asıl vahimi, zorunluluklardan kaynaklanan bu durumu esas olarak kabul edip kendimizi tamamen bu kabuğun içine hapsetme anlayışıdır. Biz işte bu anlayışı reddediyoruz. Türkiyeyi 1923 en beri böyle bir kısır döngüye hapsedenlerin amacı coğrafyamızdaki bin yıllık varlığımızı, Selçuklu ve Osmanlı geçmişimizi bize unutturmaktır.

 

1923 PSİKOLOJİSİYLE HAREKET EDEMEYİZ

Osmanlı öylesine büyük bir devletti ki, bu devin yıkılışı milletin üzerin maddi ve manevi derin yaralar açtı. 1914 yılında, 2.5 milyon kilometrekare olan topraklarımız, 9 yıl sonra 780 bin metrekareye düştü. Kurtuluş Savaşı a girerken hedef Misak-ı Milliye sahip çıkmaktı hedef.

Döenmin şartları nedeniyle dönemin şartları diye göstermek isteyenler olabilir. Bu bir yere kadar anlaşılabilir. Biz 780 bin metrekareye, 20 milyon metrekarelerden geldik. 2016 yılında 1923 psikolojisiyle hareket edemeyiz. Biz o tarihteki konumumuzu korumayı korumak üzerine kuramayız.

YA İMHA OLACAKLAR YA DA DEFOLUP GİDECEKLER

FETÖ ile mücadele ediyoruz, bu ihanet çetesinin kamudaki, sivil toplum kuruluşları içindeki, iş dünyasındaki tüm elemanlarını adım adım takip ediyoruz. Bu ülkede artık kimsenin yaptığı ihanet, yanına kar kalmayacak. Hiçbir terör örgütünü, hiçbir teröristi biz bu topraklarda barındırmayacağız. Ya imha olacaklar, ya teslim olacaklar ya da defolup gidecekler.

 

HEPSİNİN KÖKÜNÜ KURUTACAĞIZ

Bölücü örgütüne destek veren, imkan sağlayan kim varsa hepsinin de kökünü kurutacağız. Şimdiden söylüyorum, biz kendilerini bulup yok etmeden, nereye gideceklerse gitsinler, bu kadar açık söylüyorum. Aynı şekilde yurt dışında üslendiği yerlerde rahat nefes alabildikleri tek günleri olmayacak.

GÜVENLİKTE YENİ DÖNEM

Bundan sonra sorunların kapımızı çalmasını beklemeyeceğiz, bundan sonra bıçak kemiğe dayanana kadar sabretmeyeceğiz, gırtlağımıza kadar bataklığa gömülmeye rıza göstermeyeceğiz. Artık sorunların üzerine biz gideceğiz. Terör sorunumuz mu var? Terör örgütlerinin gelip bize saldırmasını beklemeyeceğiz. Bu örgütler, nerede faaliyet gösteriyorsa, nerede yuvalanıyorsa, gidip orada tepelerine tepelerine bineceğiz. Savunma bitti, taarruz başlıyor.

Yerlerini tespit ettik, birer birer yok ediyoruz. İmkan sağlayan kim varsa kökünü kurutacağız. Şimdiden söylüyorum, biz kendilerini yok etmeden nereye gideceklerse gittikler. Yurt dışında rahat edebilecekleri tek gün olmayacak. O ülkelerin başkanlarını da rahatsız edeceğiz. 

MUSUL OPERASYONU AÇIKLAMASI

Bizim 911 kilometre Suriye, 350 kilometre Irak sınırımız var. Biz burada sınırdaş olacağız, biz söz söylemeyeceğiz, sınırı olmayanlar, aman yarabbi, onlar istediği gibi kesecek, biçecek, ondan sonra da elbiseyi yapacak. Yok böyle bir şey. Bu tavrımızın ne savaş çığırtkanlığıyla ne Irakın egemenliğini ihlalle ne de başka herhangi bir art niyetle ilgisi yoktur. Biz kendi istiklalimizi ve istikbalimizi korumak için mücadeleyi nerede yürütmemiz gerekiyorsa orada olmak istiyoruz. Şu anda bunun yeri Musuldur. Öyleyse biz Musulda olacağız.

\

Ey Irak yönetimi, bu 300 bin Iraklıya kapısını açarak, seni rahatlatan Türkiye değil mi? Başkaları yapmadı bunu, biz yaptık. Onun için Türkiyeye bir laf atarken, bir söz söylerken bunu düşüneceksin. Böyle bir dost bulamazsın, sen bu dostu incittiğin takdirde kaybedersin. Onun için günlerdir Biz hem sahada olacağız, hem de masada olacağız diyorum.

Türkiye in Musul operasyonuna girmesini engellemeye çalışanlar, Suriyedeki oyunlarını bozmamızdan rahatsız olanlardır. İstiyorlar ki Türkiye yerinde otursun, olup bitenleri seyretsin, sonra da payına düşen bedel neyse onu ödesin.

Hava unsurlarımızın operasyona katılması konusunda ABDli askerlerle bir mutabakata varıldı.

HALEPİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ

Halep e dökülen gözyaşı bizim gönlümüzde açılan yaradır. Dün Putinle görüşme yaptım.Halep e yanan ateşi bir an önce söndürmek bizim oradaki kardeşlerimize olan borcumuzdur. Halep nerenin sınırı? Kilis, Gaziantep. Halep e Allah göstermesin bir göç başlarsa nereden bakarsanız bakın en az 1 milyon insan Türkiyeye gelecektir. Bunun bedelini kusura bakmayın da biz ödemeyiz.

Suriyedeki çatışmalar bittiğinde Halepi yeniden inşa edeceğiz. O medeniyet şehri ne hale geldi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

Zorunlu Trafik Sigortası Primleri Açıklandı

Temmuz 2026 döneminde geçerli olacak zorunlu trafik sigortası primlerini açıkladı. Primler yüzde...

14 gün önce

Münfesih terör örgütü PKK

Terörsüz Türkiye süreciyle ilgili Meclis'te görüşülecek yasaya son hali veriliyor. Haberler.com...

14 gün önce

NATO Zirvesi Öncesi Olağanüstü Güvenlik Tedbirleri...

Ankara, 36'ncı NATO Liderler Zirvesi öncesinde geniş güvenlik önlemleriyle alarma geçti. Zirve...

17 gün önce

Tamar Tanrıyar gözaltına alındı

"Cumhurbaşkanına Hakaret" ve "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlarından hakkında...

17 gün önce

18 milyon öğrenci için tatil e girdi

LGS VE YKS SONUÇLARI NE ZAMAN?

20 gün önce

Suç örgütlerine 81 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Gürlek: Operasyonların, organize suç örgütlerine karşı yürütülen tavizsiz mücadelenin bir...

20 gün önce

A Mili Takımımız Şampiyonaya 3 Puanla Veda Etti

LOS ANGELES (AA) - 2026 Dünya Kupası D Grubu üçüncü ve son maçında ABD'yi 3-2 mağlup etti ve...

20 gün önce

Türkiye'nin Fay Haritası Değişti

Deprem bilimci Ramazan Demirtaş, güncellenen diri fay haritasına ilişkin, "485 fay 700'e çıktı...

22 gün önce

Emeklilik için yüksek maaş yolu resmen açıldı

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, farklı sigorta statülerinde (SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı) hizmeti...

22 gün önce

Türkiye’ye göç yüzde yirmi beş arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu , 2025 yılı uluslararası göç istatistiklerini açıkladı. Verilere göre,...

22 gün önce

Adalar Belediyesi ne rüşvet soruşturması operasyonu

 İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonlarda Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat dahil 41...

27 gün önce

MİLLİ TARİH PLATFORMU’NDAN ANLAMLI SEZON FİNALİ

Milli Tarih Platformu, her ay geleneksel olarak düzenlediği konferans serisinin dönem finalini,...

28 gün önce