BORSA
BIST 100 14.012,42 %0,57
Altın 6.898,85 ₺/gr %0,74
Bitcoin $80.043 %0,57
Dolar 48,49 ₺ %0,22
Euro 56,36 ₺ %0,25
Sterlin 65,48 ₺ %0,22
Gümüş 103,13 ₺/gr %0,93
Ethereum $2.510,43 %2,35
İsviçre Frangı 59,90 ₺ %0,06
Kanada Doları 35,03 ₺ %0,10
Avustralya Doları 34,94 ₺ %0,27
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,91 ₺ %0,26
BAE Dirhemi 13,19 ₺ %0,25
Rus Rublesi 0,56 ₺ %1,23
Çin Yuanı 7,23 ₺ %0,37
İSTANBUL 28°C 6.898,85 ₺/gr 48,49 ₺ 56,36 ₺
Anasayfa GÜNCEL Tahliye kararı veren hakimlere: Gözü karalığın bu kadarın...
fatihaktuel

Tahliye kararı veren hakimlere: Gözü karalığın bu kadarında da pes denir

Toplantıdan sonra açıklamalarda bulunan Arınç, Herhalde bir daha karşı karşıya gelmeyeceğiz. Son Bakanlar Kurulu olması ve benim de aktif siyasette olmayacağım için sizlerden helallik istiyorum sözler

· 6 dk okuma · 80 okunma
0Yorumlar
Tahliye kararı veren hakimlere: Gözü karalığın bu kadarında da pes denir

Toplantıdan sonra açıklamalarda bulunan Arınç, Herhalde bir daha karşı karşıya gelmeyeceğiz. Son Bakanlar Kurulu olması ve benim de aktif siyasette olmayacağım için sizlerden helallik istiyorum sözleriyle veda etti.

Toplantı sonrasında açıklamayı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yaptı. Açıklamasının ardından 1 Mayıs 2009dan bu yana Başbakan yardımcısıyım. 6,5 yıl oldu. 4,5 yıldır da Bakanlar Kurulu sözcüsüyüm. Herhalde bir daha karşı karşıya gelmeyeceğiz. Son Bakanlar Kurulu olması ve benim de aktif siyasette olmayacağım için sizlerden helallik istiyorum sözleriyle veda eden Arınç, Muhtemelen 72. Hükümetin son Bakanlar Kurulu toplantısıdır. Acil durum olmadıkça da Bakanlar Kurulu Toplantısı olmayacaktır dedi. Arınç açıklamasında şunları kaydetti:



GÖZÜ KARALIĞIN BU KADARINA PES


(İstanbulda 29. Ve 30. Asliye Ceza Mahkemelerinin verdiği kararlar) Bakanlar Kurulunda ayrıntılı olarak görüşülmedi. Toplantı devam ederken HSYK 2. Dairesinin 3 hakimi görevden aldığı bilgisi iletildi. HSYKda 2. Dairenin yetki gaspında bulunan kişilerle ilgili yeterli bilgi, belge varsa böyle bir kararı alması doğaldır. Bir defa yetki gaspı, yani Sulh Ceza Hakimlerinin yetki alanındaki bir konuyu tamamen yetkisiz sayılan Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi vermişse hukukta bu yok hükmünde bir karar demektir. Nereden bakarsanız bakınız, bu belki yargı tarihinde ilk defa görülmektedir. İçinizden birinin hakim kılığına girmesiyle benzer bir şekilde, yani Ahmetin vermesi gereken kararı hiç yetkisi olmayan Mehmetin vermesi gibi hukukta yetki çalınmasından bahsedilebilir. Nasıl olsa Sulh Ceza Hakimlerini toptan reddediyorlar, önceden ayarlanmış, bilinmiş, ilişki kurulmuş bir başkan, Haklısınız, ben onların hepsi hakkındaki ret talebinizi kabul ediyorum ve sizin tahliyenize karar veriyorum demiş. Akla zarar bir iş. Gözü karalığın bu kadarında da pes denir. Ama bunu yargıç kılıklı insanların yapması, yargıya güvenin  gittikçe dip yaptığı Türkiyemizde örnektir. Çok üzgünüm böyle bir olayın yargı içinde yaşanması utanç vericidir. Türk yargısı kendisini yenilemeli, bu yıpratılmaya karşı direnmelidir. Pensilvanyadan talimatı mı? Bilemiyorum ama, bilinen iki hakimin böyle bir kumpası kurması yukarıdan aşağıya irade birliği içerisinde cereyan edebileceğini gösteriyor.

KKTC İLİŞKİLERİ BAŞKA ÜLKEYE BENZEMEZ

(Erdoğan-Akıncı polemiği) KKTCnin kuruluşunun üzerinden 30 yıl geçti. 170 bin seçmen yüzde 60ın üzerinde bir oyla bugüne kadar ki en büyük oyla Sayın Akıncıyı Cumhurbaşkanı seçmiştir. Türkiye olarak Kuzey Kıbrısın iç politikasına ve iç işlerine karışmayız. Doğrudan veya dolaylı müdahalemiz olmadı. KKTC halkı en doğru kararı verir. Sonuçları dışarıda izledik. Kıbrıs seçmenine şu veya bu şekilde telkin de bulunmadık. KKTC ile ilişkiler aramızda analık-yavruluk ilişkisi sözleri kullanılmıştır. Bu esasen aramızdaki ilişkilerin derinliğini göstermektedir. Sayın Akıncının sözlerine de saygı duyulması gerekir. Bizim başka ülkelerle ilişkimiz KKTC ile ilişkimize kesinlikle benzemez. İç içe geçmiş, birbirinden kopmayan, bağımsızlığı konusunda da kan döküldüğü, şehitlerimizin verildiği bir topraktan bahsederken bir yavru vatan sözcüğü kullanılmıştır. Bunu yadsınmaması gerekir. Ama Sayın Akıncı bu tanımlamaya yeni bir ölçüt getiriyorsa, buna da eyvallah buna da saygı duymak gerekir
Bu arada son Bakanlar Kurulu toplantısı ardından tüm bakanlar ve eşleriyle Çankaya Köşkünde bir yemek verildi.

BÜLENT ARINÇ KİMDİR?

Ak Partinin kurucularından sayılan Bülent Arınç 1948 yılında Jandarma Astsubayı İbrahim Arınç ile Sevdiye Arınçın (1919-2003) dördüncü çocuğu olarak dünyaya geldi.

12 yaşındayken babasını kaybetti. Manisa Lisesini bitirdikten sonra, 1970 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Manisada uzun süre serbest avukatlık yaptı. Üniversite yıllarından itibaren siyasete ilgi duydu. Milli Selamet Partisinin (MSP) Manisa Gençlik Kolları Başkanlığı ve Manisa İl Başkanlığı görevlerinde bulundu.

13 Ekim 1985te Refah Partisinin İzmirde düzenlediği Refah Gecesinde yapılan konuşmalar nedeniyle daha sonra Devlet Güvenlik Mahkemesinde, aralarında RP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Arınçın da bulunduğu partililer hakkında dava açıldı. Arınç yargılama sonunda 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı ancak Yargıtay hapis cezasını iptal etti.

1991 genel seçimlerinde Refah Partisi listesinden Manisadan aday oldu ancak seçilemedi, 1994 yerel seçimlerinde de, Refah Partisinden aday olduğu Manisa Belediye Başkanlığı seçimlerinde başarısız oldu. Bülent Arınç 24 Aralık 1995 Milletvekili Genel Seçimlerinde Refah Partisinden Manisa Milletvekili seçilerek ilk defa Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) girdi. Bu dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu Ve Türkiye AB Karma Komisyonu´nda çalıştı. Yurtiçi ve yurtdışı resmi toplantı ve sempozyumlara katıldı. 1999 genel seçimlerinde Fazilet Partisinden Manisa milletvekili seçiilen Arınç, Fazilet Partisi Grup Başkan Vekilliği görevini icra etti. Kurucuları arasında olduğu Adalet ve Kalkınma Partisinden 2002 ve 2007de Manisa, 2011 seçimlerinde ise Bursadan TBMMye seçildi.

19 Kasım 2002 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına seçildi, 8 Ekim 2004te üç yıl süreyle yeniden bu göreve seçildi. 2007 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi cumhurbaşkanlığı için adı geçen Arınç 24 Nisan 2007 günü aday olmayacağını açıkladı. 22 Temmuz Genel Seçimlerinin ardından yapılan Meclis Başkanlığı seçimlerine aday olmadı. 1 Mayıs 2009 günü yapılan kabine revizyonunda Başbakan yardımcısı olarak kabineye giren Arınç, 2011 Genel Seçimlerinden sonra kurulan 61. Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetinde Başbakan yardımcılığı ve hükümet sözcülüğü görevini üstlendi.

Münevver Arınç ile evliliğinden 2si erkek 3 çocuk babasıdır. Oğullarından Mehmet Fatih Arınç 1997 yılında geçirdiği trafik kazasında 16 yaşında yaşamını yitirdi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

Otoyol ve Köprüler 30 yıllığına özelleştiriliyor

Cumhurbaşkanı kararıyla 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ile otoyol ve çevre...

1 gün önce

Enflasyon Rakamları Açıklandı.

Piyasaların merakla beklediği enflasyon rakamları belli oldu. Enflasyon ağustos ayında yüzde...

3 gün önce

12 Dev Adam, Dünya Kupasında

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2027 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2. Tur J Grubu’ndaki...

5 gün önce

Alo 193 Ortak Hasar İhbar Merkezi faaliyete başladı.

Yeni sistemle kaza sonrası hasar ihbarları tek numara üzerinden yapılabilecek, vatandaşları...

5 gün önce

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları bugün başladı.

Mevcut kaydı bulunan ve arazi bilgilerinde değişiklik olmayan çiftçiler işlemlerini e-Devlet...

5 gün önce

135 Alo Adalet” hattı bugün itibarıyla hizmete girdi.

İlk etapta Ankara Batı, İzmir ve Kayseri adliyelerinde uygulanacak sistemle, 5 yılı aşan dava ve...

5 gün önce

Dürzilere çağrı: Krizin çözümü için çalışalım

Kendini fesheden SDG/YPG'nin yöneticilerinden Mahmud Habib, Suriye hükümeti ile ülkenin...

11 gün önce

DASK ta yeni değişiklik

Kamu Denetçiliği Kurumu’nun (KDK) tavsiye kararı üzerine zorunlu deprem sigortasında (DASK) ev...

11 gün önce

AİHM, Osman Kavala kararını açıkladı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi, Gezi Davası hükümlüsü Osman Kavala...

12 gün önce

Kırmızı bültenle aranan isimler Türkiye'ye getirildi.

İçişleri Bakanlığı, kırmızı bültenle uluslararası seviyede aranan 16 ve ulusal seviyede aranan...

12 gün önce

Cem Küçük soruşturmasında 3 yakalama kararı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Cem Küçük soruşturması kapsamında, İsmail Çanak,...

12 gün önce

Kuriş soruşturmasında 3. dalga

Alihan Kuriş Suç Örgütü’ne yönelik yürütülen 3. dalga operasyon kapsamında 54 şüpheli hakkında...

12 gün önce