Tahşiye Grubu bulunamadı
MİT, \Radikal Tahşiye Grubu\ veya \Radikal Mehmet Doğan Grubu\ adı altında herhangi bir örgüte dair tespitin bulunmadığını bildirdi.
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından,Paralel Devlet Yapılanması
ın (PDY) \Tahşiyecilere kumpas\ kurduğu iddiasıyla, 33 sanığın yargılandığı davaya bakan mahkemeye gönderilen yazıda, \Radikal Tahşiye Grubu\, \El Kaide yanlısıRadikal Mehmet Doğan Grubu\ veya \Radikal Mehmet Doğan Grubu\ adı altında herhangi bir örgüt veya silahlı terör örgütüne dair tespitin bulunmadığı bildirildi.
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi
ce, \Radikal Tahşiye Grubu\, \El Kaide yanlısı Radikal Mehmet Doğan Grubu\ veya \Radikal Mehmet Doğan Grubu\ adı altında herhangi bir örgüt veya silahlı terör örgütünün olup olmadığı, var ise El Kaide terör örgütü ile bağlantısının bulunup bulunmadığı, 3 Aralık 2008 tarihi öncesinde veya sonrasında herhangi bir istihbari bilgi veya çalışmanın yürütülüp yürütülmediği hususlarının sorulması için MİTe gönderilen yazıya cevap geldi.
Mahkemeye dün ulaşan yazıda, talep edilenlere ilişkin Müsteşarlık kayıtlarında araştırmanın yapıldığı belirtildi. Yazıda, \Radikal Tahşiye Grubu\, \El Kaide yanlısı Radikal Mehmet Doğan Grubu\ veya \Radikal Mehmet Doğan Grubu\ adı altında herhangi bir örgüt veya silahlı terör örgütüne dair tespitin bulunmadığı belirtildi.
Yazıda, \Tahşiye Grubu\ veya \Mehmet Doğan Grubu\ isimli dini motifli yapılanma hakkında Müsteşarlığın faaliyet konuları kapsamında, teşkilat usul, prensip ve teknikleri kullanılarak yürütülen çalışmalar esnasında; Mehmet Doğanın kaleme aldığı \Esrarname\ adlı kitapta ayet, hadis ve Risale-i Nurlardan alıntılarla yaptığı şerhlerde \Şuayp Bin Salih\ olarak adlandırdığı Usame Bin Ladini \mehdinin komutanı\, El Kaideyi ise \mehdinin askerleri\ olarak izah ettiği yönünde istihbari bilginin elde edildiği ancak söylem bazında dile getirdiği söz konusu bilginin şiddete veya silahlı teşkilatlanmaya dönüştürüldüğüne dair bir tespitin olmadığı bildirildi.
Yazıda, \Söz konusu gruba yönelik İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü
e 3 Aralık 2008 tarihi öncesinde ya da sonrasında intikal ettirilen herhangi bir not ya da yazı bulunmamıştır\ denildi.
Kaynak : Vatan
mit ,taşhiye,açıklama
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Elektriğe yüzde 38 zam
EPDK'den yapılan açıklamada "Elektrik perakende satış fiyatlarında mesken abone grubu için yüzde...
Tahşiye Davasında beraat
2009-2010 yıllarında yürütülen Tahşiyeciler grubuna yönelik soruşturmada sahte delil üretmek...
Diş ipi kullanmanın yararına dair kanıt bulunamadı!
Uzmanların her gün diş ipi kullanmanın diş plakları ve diş eti...
GÜNCEL Haberleri
TümüYargıda rüşvet soruşturması
2022-2024 yılları arasında İstanbul’daki çeşitli adliyelerde görülen bazı dava ve soruşturmalara...
Gürlek'ten Şık'a Suç duyurusu ve Tazminat istemi davası
Bakan Gürlek'in avukatı tarafından yapılan açıklamada, Şık'ın iddiaları kesin bir dille...
Betül Sayan Kaya ve Eşi Etkin Pişmanlık için 2.2 milyar...
Fon soruşturmasındaki iddialar üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden...
Antalya'da fuhuş ve uyuşturucu operasyonu.
Antalya'nın Serik ilçesinde uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında aralarında turizmci ve...
Tüm Hakemler İfadeye Çağrılıyor.
Hakem sınavları, görevlendirmeler ve klasmanlara ilişkin çarpıcı yazışmaların ortaya çıktığı...
Enver Altaylı İfadesinde Savcıyı Tehdit Etmiş.
Suçlamaları ve dijital delilleri reddeden Altaylı'nın, ifade sırasında Cumhuriyet Başsavcı...
Okul Saldırganının İfadeleri Kan Donduran Cinsten. İşte O...
Okul saldırısının faili 15 yaşındaki H.O.'nun ifadesinde, geçmişteki küresel katliamlardan ve...
Manisa'da okula silahlı saldırı
Manisa'da okula silahlı saldırı! 2'si ağır 11 öğrenci yaralandı, 4 kişi gözaltında
22 ilde C31K çetesine operasyonu!.
Ankara merkezli 22 ilde 'C31K' isimli yeni nesil dijital suç örgütüne düzenlenen eş zamanlı...
okullarda uyum haftası başladı.
2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul 1 ve ortaokul 5'inci sınıf...
AHBAP a 5. Dalga Operasyon
Ahbap Derneği adına toplanan bağışların şüphelilerin hesaplarına aktarıldığı" iddiasına ilişkin...
Otoyol ve Köprüler 30 yıllığına özelleştiriliyor
Cumhurbaşkanı kararıyla 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ile otoyol ve çevre...




