Taksimdeki saldırıya hükümetten ilk tepki
İstanbulun Beyoğlu ilçesindeki İstiklal Caddesinde saat 10.55de kaymakamlık önünde patlama meydana geldi. İstanbul Valisi Vasip Şahin, saldırıyı canlı bombanın düzenlediğini açıkladı. Olayda canlı bombayla birlikte 5 kişi hayatını kaybetti, 2ü ağır 19 kişi yaralandı.
NUMAN KURTULMUŞ: GÜNLÜK HAYATIMIZI DEVAM ETTİRECEĞİZ
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş: (Beyoğlundaki terör saldırısı) Hain planı uygulamaya çalışıyorlar. Ne yapsanız boş, bu millet sizin tuzaklarınıza asla teslim olmayacaktır. Bu millet terörün yapmak istediklerinin hiçbirisine prim vermeyecek, kadim, ezeli kardeşliğini inşallah ebedi hale getirecek, kıyamete kadar bu topraklarda birlikte, barış içinde yaşayacaktır. Hayır, ne yaparlarsa yapsınlar, teröre alışmayacağız. Terörü kanıksamayacağız, geri adım atmayacağız. İnşallah yollarda, çarşılarda, pazarlarda günlük hayatımızı devam ettireceğiz.
DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarifle yaptığı basın toplantısında konuştu. Çavuşoğlu Sivilleri hedef alan terör çirkin yüzünü bir kez daha gösterdi. Yaralanan ve hayatını kaybeden vatandaşlarımız var. Hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Terörle mücadelemiz bundan sonra da kararlı bir şekilde içeride ve dışarıda sürecek. Amasız bir şekilde teröre karşı mücadelemiz devam edecek dedi.
SAĞLIK BAKANI MÜEZZİNOĞLU: 4 VATANDAŞIMIZ ÖLDÜ, 12Sİ YABANCI 36 YARALI VAR; 7SİNİN DURUMU AĞIR
Taksim saldırısı sonrası olayla ilgili şunları söyledi:
Haince eylemlere karşı karşıyayız, masumları katleden zihniyeti lanetliyorum. İnsanlık katilleri asla başaramayacak. 10.55-10-58 sularında bir canlı bomba saldırısıyla karşı karşıya kaldık. 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. Şu ana kadar 36 yaralı vatandaşımızdan 7sinin durumu kritik. Yaralıların 12si yabancı uyruklu. Kaybedilen vatandaşlarımızyabancı da olsa insanı kaybediyoruz.
İkinci saldırı ihtimali her saldırıdan sonra ifade ediliyor. Bu öyle haince bir eylem ki kendisini katlederken başkalarını da yok eden bir iradesi var. Böyle insanların istihbaratla yakalanmasının zorluğunu da tüm insanlar biliyor. Bu insanlık dışı zihniyet eninde sonunda hak ettiği yere gidecektir.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İran'ın Dondurulmuş varlıklar serbest bırakılacak
İran'ın dondurulmuş varlıklarının serbest bırakılması şartı ABD tarafından kabul edildi.
Kuzey Marmara Otoyolunda Kaza
Kuzey Marmara Otoyolu'nda bugün saat 15.00 sıralarında Arnavutköy'de etkili olan şiddetli dolu...
Akaryakıta İndirimden Sonra Dev Zam
Akaryakıt fiyatlarına yakın zamanda gelen indirimi takiben, yeni bir zam haberi gündeme geldi.
GÜNCEL Haberleri
Tümüİran'ın Dondurulmuş varlıklar serbest bırakılacak
İran'ın dondurulmuş varlıklarının serbest bırakılması şartı ABD tarafından kabul edildi.
Kuzey Marmara Otoyolunda Kaza
Kuzey Marmara Otoyolu'nda bugün saat 15.00 sıralarında Arnavutköy'de etkili olan şiddetli dolu...
Akaryakıta İndirimden Sonra Dev Zam
Akaryakıt fiyatlarına yakın zamanda gelen indirimi takiben, yeni bir zam haberi gündeme geldi.
34 ilde IŞİD operasyonu
8 Nisan Çarşamba günü sosyal medya hesabında bir paylaşım yapan Adalet Bakanı Akın Gürlek ise...
Ümit Erkol Gözaltına Alındı.
CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, İzmir'deki kooperatif soruşturması kapsamında Ankara'da...
Bornova Belediye Başkanı gözaltına alındı.
"Rüşvet, yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma" suçlarından tutuklanan eski Uşak Belediye Başkanı...
İran'da peş peşe patlamalar
Dünya çapında ateşkesin bozulacağı yönündeki kanı doğru çıktı. Bu öğlen saatlerinde İran'a ait...
BBC: Trump’a Ateşkesin Faturası Ağır Olacak
ABD Başkanı Donald Trump’ın İran ile son anda duyurduğu iki haftalık ateşkes, piyasalara nefes...
Özdil Sözcü'den istifa ettiğini doğruladı!
Özdil, veda videosunda "bağımsız gazetecilik" vurgusu yaparken, siyasi baskılara ve parti...
İstanbul'da İsrail Konsolosluğu önünde çatışma
Beşiktaş'ta İsrail Konsolosluğu'nun da bulunduğu binanın önünde silah sesleri duyuldu. Çıkan...
Üsküdar Belediyesine Operasyon
Üsküdar Belediyesinde yapı ve iskan ruhsatı işlemlerinde usulsüzlük yapılarak rüşvet suçu...
Çocuk suçlarında yeni model
TBMM bünyesinde çalışmalarını sürdüren Suça Sürüklenen Çocuklar Komisyonu, çocuk adalet sistemini...




