\Tanalın söyledikleri utanç verici\
Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın gündeme dair açıklamalarda bulundu. CHPli Tanalın iddiası için de Utanç verici dedi.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanalın Cumhurbaşkanlığı tarafından bin yüksek yargı mensubuna piyasa değeri 2 ile 3 bin TL arasında değişen takım elbiseler diktirildiği iddialarına sert çıktı.
Kalın, Utanç verici durum. Cumhurbaşkanlığı makamının yıpratma malzemesi yapılması ne Meclisin onur ve itibarına ne de milletvekilinin itibarına yakışmıyor dedi.
İşte İbrahim Kalının açıklamalarından satırbaşları:
İranla nükleer anlaşması sonrası olumlu katkı olacak. Türkiye birçok defa müzakerelere ev sahipliği yaptı.
SURİYE İÇİN TEDBİRLERİ ALDIK
Suriyede DEAŞ ve rejim insanları öldürmeye devam ediyor. Türkiye bütün tedbirleri almış durumdadır. Buradaki mültecilere bayramı bayram gibi yaşatmak için elimizden geleni yapacağız.
Soru ve Cevap:
- Türkiye in Suriyedeki pozisyonu net dediniz. İranın bu anlaşması sonra nasıl bir durum olacak.
Bizim Suriyedeki tutumuz değişmez. Esed meşru değildir.
- Dershaneler konusunda AYM in verdiği bir karar var. Neler diyeceksiniz? HDP eş başkanı Demirtaşın biz silah bırakın diyoruz ama bir etkimiz olmaz. Bu sözler için neler diyeceksiniz?
Gerekçeli kararı görmeliyiz. Sonrasında değerlendireceğiz. Demirtaşın çelişkili ifadelerini anlamakta zorlanıyoruz. Hala terörü şirin göstermek abesle iştigal etmek olur. Silahsızlanma çağrısının koşulsuz yapılması gerekir.
Çözüm sürecini başlatan kişi Cumhurbaşkanımızdır. Şimdi sayın Cumhurbaşkanımızı barışı istemiyor diye göstermek nasıl bir ahlakın açıklamadır?
Sayın Cumhurbaşkanın Kobani düştü düşüyor sözleri haince, alçakça çarpıtılarak Cumhurbaşkanımıza karşı kullanılmak istendi.
Sınırımızda Arap ve Türkmenlerin göçe zorlanmasını da kabul etmememiz mümkün değildir. Kobani üzerinden bir Türkiye düşmanlığı kabul edilemez.
- CHP milletvekili Mahmut Tanal yüksek yargı mensuplarına Cumhurbaşkanlığı tarafından takım elbise gönderildiğini söyledi.
Bu kadar komik bu kadar mesnetsiz açıklama olur mu? Bunlar bu söylemlerle gündeme gelmeye çalışıyorlar. Utanç verici durum. Cumhurbaşkanlığı makamının yıpratma malzemesi yapılması ne Meclisin onur ve itibarına ne de milletvekilinin itibarına yakışmıyor.
- Koalisyon görüşmeleri için neler söyleyeceksiniz?
Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı görevlendirme ile bir süreç var. 45 günlük süreç başlamış oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı çağrılar liderlerin üzerine düşeni yerine getirmeleri yönünde çağrıdır. Sayın Cumhurbaşkanımız da bayram sonrasında süreci takip edecektir. Sürecin tamamlanması esastır.
- Sayın Cumhurbaşkanın G20 zirvesine ev sahipliği yapacak. Teyitler geldi mi? Bir de seçimle çakışma durumu var.
Teyitler geldi. G20 ülkelerinin hepsi gelecek. G20 zirvesinin ertelenme gibi bir durumu yok.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
NATO\'nun karşılığı nerede? NATO nerede?
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Barış Pınarı Harekatı\'na ilişkin CNN World\'e verdiği...
İbrahim Kalın: Yaptırımların hafifletilmesi Türkiyeye...
Politika Haberleri İbrahim Kalın: Yaptırımların hafifletilmesi Türkiyeye yarayacak haberi...
İbrahim Kalın yazdı: Kudüs satılık değil
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Daily Sabah gazetesi için Kudüs satılık değil başlıklı...
GÜNCEL Haberleri
TümüZorunlu Trafik Sigortası Primleri Açıklandı
Temmuz 2026 döneminde geçerli olacak zorunlu trafik sigortası primlerini açıkladı. Primler yüzde...
Münfesih terör örgütü PKK
Terörsüz Türkiye süreciyle ilgili Meclis'te görüşülecek yasaya son hali veriliyor. Haberler.com...
NATO Zirvesi Öncesi Olağanüstü Güvenlik Tedbirleri...
Ankara, 36'ncı NATO Liderler Zirvesi öncesinde geniş güvenlik önlemleriyle alarma geçti. Zirve...
Tamar Tanrıyar gözaltına alındı
"Cumhurbaşkanına Hakaret" ve "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlarından hakkında...
18 milyon öğrenci için tatil e girdi
LGS VE YKS SONUÇLARI NE ZAMAN?
Suç örgütlerine 81 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON
Gürlek: Operasyonların, organize suç örgütlerine karşı yürütülen tavizsiz mücadelenin bir...
A Mili Takımımız Şampiyonaya 3 Puanla Veda Etti
LOS ANGELES (AA) - 2026 Dünya Kupası D Grubu üçüncü ve son maçında ABD'yi 3-2 mağlup etti ve...
Türkiye'nin Fay Haritası Değişti
Deprem bilimci Ramazan Demirtaş, güncellenen diri fay haritasına ilişkin, "485 fay 700'e çıktı...
Emeklilik için yüksek maaş yolu resmen açıldı
Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, farklı sigorta statülerinde (SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı) hizmeti...
Türkiye’ye göç yüzde yirmi beş arttı.
Türkiye İstatistik Kurumu , 2025 yılı uluslararası göç istatistiklerini açıkladı. Verilere göre,...
Adalar Belediyesi ne rüşvet soruşturması operasyonu
İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonlarda Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat dahil 41...
MİLLİ TARİH PLATFORMU’NDAN ANLAMLI SEZON FİNALİ
Milli Tarih Platformu, her ay geleneksel olarak düzenlediği konferans serisinin dönem finalini,...




