BORSA
BIST 100 14.467,25 %0,51
Altın 6.797,34 ₺/gr %0,18
Bitcoin $77.295 %0,06
Dolar 48,64 ₺ %0,18
Euro 56,50 ₺ %0,21
Sterlin 65,92 ₺ %0,07
Gümüş 100,86 ₺/gr %0,18
Ethereum $2.508,13 %0,61
İsviçre Frangı 59,62 ₺ %0,17
Kanada Doları 35,08 ₺ %0,17
Avustralya Doları 34,86 ₺ %0,10
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01
Suudi Riyali 12,95 ₺ %0,06
BAE Dirhemi 13,25 ₺ %0,18
Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,06
Çin Yuanı 7,25 ₺ %0,18
İSTANBUL 20°C 6.797,34 ₺/gr 48,64 ₺ 56,50 ₺
Anasayfa GÜNCEL TOKİ den İmamoğlu na Yalanlama
fatihaktuel

TOKİ den İmamoğlu na Yalanlama

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun iddialarını yalanladı.

· 3 dk okuma · 71 okunma
0Yorumlar
TOKİ den İmamoğlu na Yalanlama

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamaları ve bazı basın yayın organlarında çıkan Arnavutköy projesi ile ilgili iddialara ilişkin açıklama yaptı.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), vatandaşlarımızı az peşinat, düşük taksit ve uzun vadelerle kira öder gibi ev sahibi yapmaktadır. Son 20 yılda 1 milyon 51 bin 265 konut üreterek işçiden memura, ev hanımından esnafa, toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir anlayışla 5 milyonu aşkın dar gelirli vatandaşımız konut sahibi olmuştur.

İDDİA EDİLDİĞİ GİBİ PARA KAZANMAK DEĞİL

TOKİ son iki yılda dar gelirli vatandaşlarımızın ev sahibi olması için 50 bin ve 100 bin sosyal konut kampanyaları düzenlemiştir. Bu kampanyalarda İstanbul özelinde satışa sunulan 16 bin 300 sosyal konuta, 673 bin 693 başvuru yapılmıştır. Yine aynı şekilde bazı haberler ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın açıklamasına konu olan ve 100 bin sosyal konut kampanyası kapsamında kuraları 2019 yılında çekilen Arnavutköy projesinde 3750 konuta 135 bin 569 başvuru yapılmıştır. Bu konutlara dar gelirli, evi olmayan ve İstanbul’da ikamet eden vatandaşlarımız başvurabilmiştir. Bu projelerin amacı iddia edildiği gibi para kazanmak değil, evi olmayan vatandaşlarımızı konut sahibi yapmaktır.

Yine bu haber ve açıklamada Arnavutköy projesi alanı için tarla ifadesi kullanılarak sanki TOKİ tarımsal nitelikli araziye konut yapacak algısı yaratılmaya çalışılmıştır. Proje alanı kesinlikle tarımsal nitelikli arazi değildir. Yine İddia edildiği gibi proje alanı içerisinde 4342 sayılı Mera Kanununa tabi bir mera taşınmazı bulunmamaktadır.

Ayrıca ortada satışı yapılan herhangi bir taşınmaz veya arsa satışı da söz konusu değildir. Yapılan işlem Sosyal Devlet anlayışıyla,   kendisi ve aile bireyleri üzerinde herhangi bir şekilde evi olmayan vatandaşlarımıza yönelik sosyal konut projesinin ihalesidir.

İMAMOĞLU'NA CEVAP

Bazı gazeteler Arnavutköy sosyal konut projesi sessiz sedasız ihaleye çıkıldığını iddia ederken, Büyükşehir Belediye Başkanı TOKİ’nin şov yaptığı, ihale yapılmadığı açıklamasını yapmıştır. İhale, kanunda öngörüldüğü üzere tüm şartlar yerine getirilerek 6-7 Ekim 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecektir.

Yani TOKİ şov değil tüm gayretiyle evi olmayan İstanbullu vatandaşlarımıza konut yaparak onlara sıcak bir yuva olmaktadır. Böyle derdi olmayan sorumluluk makamında oturup çözüme katkı vermesi gerekenler ne yazık ki açıklamalarıyla şov yapmakta vatandaşlarımızın konut sahibi olmalarını engellemeye çalışmaktadır.

Pandemi süreci dâhil tüm tedbirleri alarak şantiyelerde faaliyetlerini ara vermeden yürüten ve tüm bu engelleme hamlelerine rağmen evi olmayan İstanbullu vatandaşlarımıza sıcak yuva olan TOKİ ile ilgili İBB Başkanının açıklamalarını yüce milletimizin takdirine sunarız.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

GÜNCEL Haberleri

Tümü

22 ilde C31K çetesine operasyonu!.

Ankara merkezli 22 ilde 'C31K' isimli yeni nesil dijital suç örgütüne düzenlenen eş zamanlı...

2 gün önce

okullarda uyum haftası başladı.

2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul 1 ve ortaokul 5'inci sınıf...

6 gün önce

AHBAP a 5. Dalga Operasyon

Ahbap Derneği adına toplanan bağışların şüphelilerin hesaplarına aktarıldığı" iddiasına ilişkin...

6 gün önce

Otoyol ve Köprüler 30 yıllığına özelleştiriliyor

Cumhurbaşkanı kararıyla 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ile otoyol ve çevre...

8 gün önce

Enflasyon Rakamları Açıklandı.

Piyasaların merakla beklediği enflasyon rakamları belli oldu. Enflasyon ağustos ayında yüzde...

10 gün önce

12 Dev Adam, Dünya Kupasında

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2027 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 2. Tur J Grubu’ndaki...

12 gün önce

Alo 193 Ortak Hasar İhbar Merkezi faaliyete başladı.

Yeni sistemle kaza sonrası hasar ihbarları tek numara üzerinden yapılabilecek, vatandaşları...

12 gün önce

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları bugün başladı.

Mevcut kaydı bulunan ve arazi bilgilerinde değişiklik olmayan çiftçiler işlemlerini e-Devlet...

12 gün önce

135 Alo Adalet” hattı bugün itibarıyla hizmete girdi.

İlk etapta Ankara Batı, İzmir ve Kayseri adliyelerinde uygulanacak sistemle, 5 yılı aşan dava ve...

12 gün önce

Dürzilere çağrı: Krizin çözümü için çalışalım

Kendini fesheden SDG/YPG'nin yöneticilerinden Mahmud Habib, Suriye hükümeti ile ülkenin...

18 gün önce

DASK ta yeni değişiklik

Kamu Denetçiliği Kurumu’nun (KDK) tavsiye kararı üzerine zorunlu deprem sigortasında (DASK) ev...

18 gün önce

AİHM, Osman Kavala kararını açıkladı

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi, Gezi Davası hükümlüsü Osman Kavala...

19 gün önce