Tuncelide 3 şehit, Nusaybinde 7 yaralı
Tunceli- Elazığ Karayolunun 25inci kilometresinde, PKKlı teröristler askeri aracın geçişi sırasında yola yerleştirdikleri patlayıcıyı infilak ettirdi. Hain saldırıda 3 asker şehit oldu. Bölgeden son d
Tunceli- Elazığ Karayolunun 25inci kilometresinde, PKKlı teröristler askeri aracın geçişi sırasında yola yerleştirdikleri patlayıcıyı infilak ettirdi. Hain saldırıda 3 asker şehit oldu. Bölgeden son dakika haberleri geliyor. Vadi ve dağlık alana asker indirildi. Kobra helikopterleri teröristlerin kaçış güzergahını bombalıyor.
Tunceli-Elazığ Karayolunun 25inci kilometresinde bulunan Göktepe Köyü mevkiinde, PKKlıların yola tuzakladığı patlayıcının uzaktan kumanda ile infilak ettirilmesi sonucu meydana gelen patlamada 2si uzman çavuş ve 1 er olmak üzere toplam 3 asker şehit oldu.
YOLDA ÇUKUR OLUŞTU
Patlamanın meydana geldiği Tunceli-Elazığ Karayolunda büyük bir çukur oluşurken, patlama nedeniyle karayolu trafiğe kapatıldı. Karayolunun trafiğe kapatılması nedeniyle de yolun her iki tarafında uzun araç kuyruğu oluştu.
Tunceli-Elazığ Karayolunda devriye görevi yapan ve içerisinde 3 askerin bulunduğu Shortland tipi askeri aracın geçişi sırasında patlamanın meydana geldiği ve araç içerisinde bulunan 3 askerin de şehit olduğu belirtildi.
Karayoluna patlayıcı yerleştiren ve olay sonrası kaçan PKKlıların yakalanarak etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan operasyon kapsamında, Sikorsky helikopterlerle olay bölgesine çıkan bütün vadi ve dağlık alana asker indirildi. Kobra helikopterlerle de PKKlıların kaçış güzergahı yoğun bombardıman altına alındı.
EN AZ 200 KİLO PATLAYICI KULLANILMIŞ
Tuncelide PKKlıların karayoluna tuzakladığı ve 2 uzman çavuş ile 1 erin şehit olduğu bombalı saldırının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Güvenlik güçleri olay yerinde yaptıkları ilk incelemede teröristlerin saldırıda en az 4 büyük mutfak tüpü içine, plastik patlayıcı ve amonyum nitrattan oluşan 200 kilo patlayıcıyı infalak ettirdiği belirlendi.
Teröristlerin tuzakladıkları patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirmek için yaklaşık 1 kilometrelik kablo bağlantısı yaptığı tespit edildi. Şiddetli patlamada karayolunda 2 metre derinliğinde, 5 metre genişliğinde çukur oluştu. Bombalı saldırıda şehit olan askerlerin Mazgirt İlçesine bağlı Akpazar Jandarma Karakolu Komutanlığında görevli oldukları belirtildi.
GENELKURMAYDAN AÇIKLAMA
Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, 22 Nisan 2016 Cuma günü Tunceli-Elazığ karayolu Göktepe köyü mevkiinde askeri aracın geçişi esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu alçakça saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allahtan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz denildi.
VALİLİK: YARALIMIZ YOK
Valilikten yapılan açıklamada ise, Araçta bulunan 3 kahraman askerimiz şehit olmuştur. Yaralımız bulunmamaktadır. Şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı dileriz. Bölgede terörist unsurlara yönelik geniş çaplı operasyon başlatılmıştır. ifadelerine yer verildi.
NUSAYBİNDE HAİN TUZAK
Öte yandan, Nusaybinde, 14 Martta sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi ile birlikte başlayan operasyon sürüyor. İlçenin Fırat, Dicle, Abdulkadir Paşa ve Yenişehir mahallelerinde yoğunlaştırılan operasyonda güvenlik güçleri ile teröristler arasındaki çatışmalar şiddetlendi.
Silah ve patlama sesleri ile yankılanan ilçede, sabah saatlerinde teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 5i asker, 2si polis, 7 güvenlik görevlisi yaralandı. Yaralılardan 1inin durumunun ağır olduğu öğrenildi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Tuncelide PKKya büyük operasyon
Tuncelide güvenlik güçleri, PKKlı teröristleri etkisiz hale getirmek için son yılların en büyük...
Pençe-Kilit'te 1 şehit 2 yaralı
Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde üs bölgesine yapılan taciz ateşi sonucu 1 asker şehit olurken 2...
Tuncelide askeri araca bombalı saldırı: 2 şehit
Tuncelide, teröristlerce yola döşenen patlayıcının zırhlı askeri aracın geçişi sırasında infilak...
GÜNCEL Haberleri
TümüYargıda rüşvet soruşturması
2022-2024 yılları arasında İstanbul’daki çeşitli adliyelerde görülen bazı dava ve soruşturmalara...
Gürlek'ten Şık'a Suç duyurusu ve Tazminat istemi davası
Bakan Gürlek'in avukatı tarafından yapılan açıklamada, Şık'ın iddiaları kesin bir dille...
Betül Sayan Kaya ve Eşi Etkin Pişmanlık için 2.2 milyar...
Fon soruşturmasındaki iddialar üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden...
Antalya'da fuhuş ve uyuşturucu operasyonu.
Antalya'nın Serik ilçesinde uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında aralarında turizmci ve...
Tüm Hakemler İfadeye Çağrılıyor.
Hakem sınavları, görevlendirmeler ve klasmanlara ilişkin çarpıcı yazışmaların ortaya çıktığı...
Enver Altaylı İfadesinde Savcıyı Tehdit Etmiş.
Suçlamaları ve dijital delilleri reddeden Altaylı'nın, ifade sırasında Cumhuriyet Başsavcı...
Okul Saldırganının İfadeleri Kan Donduran Cinsten. İşte O...
Okul saldırısının faili 15 yaşındaki H.O.'nun ifadesinde, geçmişteki küresel katliamlardan ve...
Manisa'da okula silahlı saldırı
Manisa'da okula silahlı saldırı! 2'si ağır 11 öğrenci yaralandı, 4 kişi gözaltında
22 ilde C31K çetesine operasyonu!.
Ankara merkezli 22 ilde 'C31K' isimli yeni nesil dijital suç örgütüne düzenlenen eş zamanlı...
okullarda uyum haftası başladı.
2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul 1 ve ortaokul 5'inci sınıf...
AHBAP a 5. Dalga Operasyon
Ahbap Derneği adına toplanan bağışların şüphelilerin hesaplarına aktarıldığı" iddiasına ilişkin...
Otoyol ve Köprüler 30 yıllığına özelleştiriliyor
Cumhurbaşkanı kararıyla 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ile otoyol ve çevre...




