Vali bakımevindeki işkenceyle ilgili konuştu: İddialar ciddi
Radikalden İsmail Saymazın kelepçeli bakımevi haberi üzerine Vali Münir Karaloğlu basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Özel bakımevinde daha ö
Radikalden İsmail Saymazın kelepçeli bakımevi haberi üzerine Vali Münir Karaloğlu basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.
Özel bakımevinde daha önce çalışan bir kadının işten çıkarıldıktan sonra hem kendisi hem de bakım altındaki insanlara kötü muamele yapıldığıyla ilgili valiliğe müracatı olduğunu hatırlatan Karaloğlu, Biz onun üzerine inceleme başlattık. İddiayı ciddiye aldık. İncelemeden sonra savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından bu iddialar üzerinde müfettiş istedik. Şubat ayında iki müfettiş geldi. Uzunca süre inceleme yaptı. Mart ayında çalışmalarını tamamladılar ama teftiş raporları bize ulaşmadı. Biz olayı öğrendiğimiz günden beri ciddiyetle üzerine gittiğimiz olay, yeni değil dedi.
İDDİA SAHİBİ ESKİ ÇALIŞANIN SUÇLAMASINA TAKİPSİZLİK KARARI
Olayın iddia aşamasında kesinleşmiş bir durum olmadığını kaydeden Karaloğlu, Ne savcılık, ne de bakanlık açısından somutlaşmış bir iddia yoktur. Hanımefendinin kendisiyle ilgili kötü muamelesine yönelik Cumhuriyet Savcılığının kovuşturmaya yer olmadığıyla ilgili kararı var. Çalışanın kendisine kötü muameleyle ilgili iddiasını savcılık sonuçlandırmış. İddialar doğru değil, kovuşturmaya yer yok kararı verilmiş. Oradaki hastalarla ilgili soruşturmanın hem savcılık hem bakanlık boyutu devam ediyor. Ciddiyetle üzerinde durduğumuz bir olay. Sonuçlandığında basını bilgilendireceğiz diye konuştu.
İDDİALAR VAHİM, ÖLÜMLERDEN BAHSEDİLİYOR
Bursa Barosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Özgür Yetkin ise yaptığı açıklamada Farklı dönemlerde çalışan üç kişi kötü muamele olduğu iddialarıyla bize başvurdu. Çocukların kelepçelendiğini, aç bırakıldığını, hakaret edildiğini, tehdit edildiğini, odaya kapatma cezası verildiğini öne sürdüler. Binadaki koşulların yeterli olmadığını, sağlam çocukların bile hastalıklara yakalandığını ifade ettiler. Cinsel istismarla ilgili vahim iddialarda bulundular. Biz dehşete düştük. Daha sonra ayrıntılı bir görüşme yaptıktan sonra avukat arkadaşlarımızla birlikte suç duyurusunda bulunduk. Savcılık soruşturmaya devam ediyor. Hasta bakıcıların ifadeleri alındı. Daha vahim iddialar ortaya çıktı. Hastabakıcıların bir bölümünün şiddet uyguladığı, cinsel saldırı olaylarının bile yaşandığı yönünde ifade verdiler. Dışarıdan bakıldığında orada koşullar uygun değil. 8-10 yaşındaki çocuklar ile zihinsel engelli normal yaştaki hastalar aynı yerde kalıyor.
Yaş ve cinsiyet anlamında farklı bir ortam yok. Dışarıdan bakıldığında apartmandan bozma 3-4 katlı bina olarak gözüküyor. Hastaların can güvenliği açısından bir an önce işlemlerin yapılması gerekiyor. Hastabakıcıların bize söylediği binada güvenilk görevlisi yok. Bize ihbar sonucu ölüm olaylarından bahsedildi. 6-7 tane örnek var, birbirlerini teyit ediyor. Hastaneye kaldırılması gereken hastalar ihmal edilmiş, birkaç güne geçeceği söylenmiş. Bu şekilde bakımsızlıktan hayatını kaybeden insanlar olduğu iddiaları da var diye konuştu.
BİZE TUZAK KURDULAR
Öte yandan işyerinin kapılarını basın mensuplarına açan Özel Bakımevi Müdürü Halil İbrahim Divli İşten çıkardığımız bir kişinin bize kurduğu tuzaktır. İddialar asılsızdır. Gerekli yasal müracatımızı yapacağız. Bir çocuğun kelepçelenmesiyle ilgili doktor raporunu da valilik ve savcılığa sunduk diye konuştu.
İHA
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Antalya Valisinden 20 gözaltı açıklaması
Cumhuriyet Meydanında, 15 Temmuz akşamından bu yana devam eden demokrasi nöbetine, Vali Münir...
İşte il il AK Parti milletvekili aday listesi
Politika Haberleri İşte il il AK Parti milletvekili aday listesi haberi 7 Haziran...
Özel kreşler için yeni standartlar
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, özel kreş ve gündüz bakımevleri ile çocuk kulüplerinin...
GÜNCEL Haberleri
TümüAhbap soruşturmasında flaş gelişme
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı'ğınca yürütülen Ahbap Derneği'ne yönelik soruşturma kapsamında,...
Ankara'da Eğitim Helikopteri Düştü. 1Pilot şehit düştü
Ankara 'nın Sincan ilçesi Temelli mevkiinde, bir şirkete ait eğitim helikopteri henüz...
Zorunlu Trafik Sigortası Primleri Açıklandı
Temmuz 2026 döneminde geçerli olacak zorunlu trafik sigortası primlerini açıkladı. Primler yüzde...
Münfesih terör örgütü PKK
Terörsüz Türkiye süreciyle ilgili Meclis'te görüşülecek yasaya son hali veriliyor. Haberler.com...
NATO Zirvesi Öncesi Olağanüstü Güvenlik Tedbirleri...
Ankara, 36'ncı NATO Liderler Zirvesi öncesinde geniş güvenlik önlemleriyle alarma geçti. Zirve...
Tamar Tanrıyar gözaltına alındı
"Cumhurbaşkanına Hakaret" ve "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlarından hakkında...
18 milyon öğrenci için tatil e girdi
LGS VE YKS SONUÇLARI NE ZAMAN?
Suç örgütlerine 81 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON
Gürlek: Operasyonların, organize suç örgütlerine karşı yürütülen tavizsiz mücadelenin bir...
A Mili Takımımız Şampiyonaya 3 Puanla Veda Etti
LOS ANGELES (AA) - 2026 Dünya Kupası D Grubu üçüncü ve son maçında ABD'yi 3-2 mağlup etti ve...
Türkiye'nin Fay Haritası Değişti
Deprem bilimci Ramazan Demirtaş, güncellenen diri fay haritasına ilişkin, "485 fay 700'e çıktı...
Emeklilik için yüksek maaş yolu resmen açıldı
Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, farklı sigorta statülerinde (SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı) hizmeti...
Türkiye’ye göç yüzde yirmi beş arttı.
Türkiye İstatistik Kurumu , 2025 yılı uluslararası göç istatistiklerini açıkladı. Verilere göre,...




