Yargıtay: Haydarpaşayı yakanlara verilen cezayı iyi halden erteleyin
İstanbul Haydarpaşa Garındaki izolasyon çalışması sırasında tarihi binanın yanmasına yol açtıkları gerekçesiyle 3 kişiye 10ar ay hapis cezası verilmiş, Suçun tarihi bir binaya karşı işlenmiş olması ne
İstanbul Haydarpaşa Garındaki izolasyon çalışması sırasında tarihi binanın yanmasına yol açtıkları gerekçesiyle 3 kişiye 10ar ay hapis cezası verilmiş, Suçun tarihi bir binaya karşı işlenmiş olması nedeniyle de bu cezalar ertelenmemişti. Radikalden İsmail Saymazın haberine göre, kamuoyu tarafından tepkiyle karşılanan bu karar bile Yargıtay 8. Ceza Dairesi tarafından fazla bulunarak, bozuldu. Daire, cezanın ertelenmemesi kararının, sanıkların pişmanlık durumları, kişilik özellikleri, duruşmalardaki davranışları ve yeniden suç işleyip işlemeyecekleri göz önünde bulundurulmadan verildiğini savunarak, cezanın ertelenmesi için dosyayı yerel mahkemeye geri gönderdi.
Haydarpaşa Garında, 28 Kasım 2010daki yangının ardından, çatıda izolasyon yapan Zafer Ateş ve Hüseyin Doğan adlı işçiler ile izolasyon çalışmasını yürüten şirketin sahibi İhsan Kaboğlu ve Hüseyin Kaboğlu hakkında taksirle yangına sebebiyet vermek suçundan, TCDD mühendisleri Suavi Günay ve mühendis Ayşe Kaplan hakkında ise genel güvenliğin taksirle tehlikeye sokulması suçundan üç aydan bir yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.
Anadolu 8. Sulh Ceza Mahkemesinde 6 Aralık 2013te biten yargılama sonunda, işçiler Ateş ve Doğan ile şirketin sahibi İhsan Kaboğlu hakkında 10ar ay hapis cezası vermişti. Zararın karşılanmadığını ve suçun tarihi binaya karşı ciddi bir ihmal sonucu işlendiğini belirten mahkeme cezayı ertelememişti. Mühendis Suavi Günay ve Ayşe Kaplan ile şirket sahiplerinden Hüseyin Kabloğu ise beraat etmişti.
Yargıtay 8. Ceza Dairesi, bu kararı geçen 22 Haziranda bozdu. Kararda, 10ar aylık cezayı ertelememe kararını yanlış bulan 8. Ceza Dairesi, Zararın karşılanmamış olması ve suçun tarihi bir binaya karşı ciddi bir ihmal sonucu işlenmiş olmasının yasal ve yeterli bir gerekçe olmadığını söyledi. Kararda, sanıkların yargılama sürecinde pişmanlık durumunu incelemeden, kişilik özellikleri ile duruşmadaki davranışları göz önünde bulundurulup yeniden suç işleyip işlemeyeceği hususunda kanaat açıklamadan, yasal ve yeterli olmayan bir gerekçeyle karar verildiği savunuldu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Yargıtay başkanını 14. turda da seçemedi
Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin 24 Mart'ta dolması üzerine bitmesiyle...
Yargıtay’dan ‘MİT tırları’ kararı
Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulmasını organize ettikleri gerekçesiyle yargılanan 27...
Yargıtay’dan ‘MİT tırları’ kararı
Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulmasını organize ettikleri gerekçesiyle yargılanan 27...
GÜNCEL Haberleri
TümüAltınbaş Holding e Fon Operasyonu
Fon soruşturması kapsamında Altınbaş Holding sahibi Nusret Altınbaş hakkında yakalama kararı...
Vali Gül'den sele ilişkin açıklama .Sel felaketinin...
İstanbul Valisi Davut Gül sele ilişkin açıklamalarda bulundu. Vali Gül, İstanbul'da 6,...
Süleymancılar Soruşturmasında Yeni Operasyon
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü”...
Emir Sarıgül Teslim Oldu.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü kara para aklama soruşturmasında operasyonlar...
Çukurova Belediyesine Operasyon
Adana'da jandarma ekipleri, Çukurova Belediyesi'ne yönelik operasyon başlattı.
Sel felaketinde Can kaybı sayısı 8 oldu
Kocaeli'de dere sularına kapılan araçta kaybolan iki kişinin ve İstanbul'da aranan bir kişinin...
Yargıda rüşvet soruşturması
2022-2024 yılları arasında İstanbul’daki çeşitli adliyelerde görülen bazı dava ve soruşturmalara...
Gürlek'ten Şık'a Suç duyurusu ve Tazminat istemi davası
Bakan Gürlek'in avukatı tarafından yapılan açıklamada, Şık'ın iddiaları kesin bir dille...
Betül Sayan Kaya ve Eşi Etkin Pişmanlık için 2.2 milyar...
Fon soruşturmasındaki iddialar üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden...
Antalya'da fuhuş ve uyuşturucu operasyonu.
Antalya'nın Serik ilçesinde uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında aralarında turizmci ve...
Tüm Hakemler İfadeye Çağrılıyor.
Hakem sınavları, görevlendirmeler ve klasmanlara ilişkin çarpıcı yazışmaların ortaya çıktığı...
Enver Altaylı İfadesinde Savcıyı Tehdit Etmiş.
Suçlamaları ve dijital delilleri reddeden Altaylı'nın, ifade sırasında Cumhuriyet Başsavcı...




