Yerlikaya : Ses kayıt cihazı ve karakutu bulundu
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara’da düşen Libya askeri heyetine ait jetle ilgili açıklamalarda bulundu. Uçağın teknik arıza nedeniyle geri dönüş bildirdiği, Haymana civarında irtibatın kesildiği
Ankara’da meydana gelen uçak kazasına ilişkin resmi açıklama İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan geldi. Libya askeri heyetini taşıyan jetin düşmesine ilişkin arama-kurtarma ve inceleme çalışmalarına dair bilgiler paylaşıldı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:
"Uçak saat 20:32'de teknik arıza nedeniyle geri dönüş yapacağını bildirmiştir. Saat 20:52 itibarıyla de Haymana ilçesi civarında uçakla irtibat kesilmiştir.
112 Acil Çağrı Merkezimize gelen ihbar sonucu; Jandarma, AFAD, Emniyet, Sağlık ve UMKE ekipleri derhal bölgeye sevk edilmiş; arama kurtarma faaliyetleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı koordinasyonunda başlatılmıştır.
Olay mahalline saat 22:00 sıralarında ulaşan Jandarma ekiplerince yapılan ilk incelemelerde uçağın parçalarına ulaşılmıştır.
Yürütülen arama çalışmaları neticesinde hava aracının enkazı, Haymana ilçesi Kesikkavak Mahallesi'nin yaklaşık 2 kilometre güneyinde tespit edilmiştir.
Enkazın bulunmasından sonra olay yeri yönetimi ve kurumlar arası koordinasyonun etkin şekilde yürütülmesi amacıyla AFAD tarafından Mobil Koordinasyon Merkezi bölgede konuşlandırılmış, saha sevk ve idaresi bu merkez üzerinden yürütülmeye başlanmıştır.
Bu aşamadan itibaren çalışmalar; adli ve kriminal süreçler Jandarma Genel Komutanlığı koordinasyonunda devam etmektedir.
Sahada; AFAD, Jandarma, Emniyet, Sağlık, UMKE, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaşım Emniyeti İnceleme Merkezi Başkanlığı, İtfaiye ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi birimlerinden oluşan toplam 408 personel, 103 kara aracı ve 7 hava aracı görev yapmaktadır.
İHA'lar ile bölgeden anlık görüntü aktarımı sağlanmaktadır.
AFAD tarafından konuşlandırılan termal ve aydınlatma dronları, 8x8 ve 4x4 arama kurtarma araçları ile K9 unsurları dahil olmak üzere tüm hava ve kara unsurları Mobil Koordinasyon Merkezi eşgüdüm içerisinde faaliyetlerini sürdürmektedir.
Karakutu
Enkaz alanı yaklaşık 3 kilometrekarelik bir alandan oluşuyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaşım Emniyeti İnceleme Merkezi Başkanlığı ekiplerince olay yerinde yürütülen çalışmalar neticesinde, enkaz alanında saat 02:45'te uçağa ait ses kayıt cihazı, saat 03:20'de ise karakutu bulunmuştur. Bunların inceleme ve değerlendirme süreçleri ilgili kurumlarca başlanmıştır.
Ayrıca Libya Savunma Bakanlığı tarafından görevlendirilen, 5'i hayatını kaybedenlerin yakını olmak üzere 14 kişilik heyet ile Libya İçişleri Bakanlığı'ndan görevlendirilen 8 kişi, yani toplam 22 kişilik Libya ekibi Ankara'ya intikal etmiştir.
Bu elim kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet; ailelerine, Libya halkına, Libya hükümetine, Libya Genelkurmay Başkanlığı'na, dost ve kardeş ülke Libya'ya başsağlığı diliyorum. Kazada hayatını kaybeden mürettebatın ailelerine başsağlığı diliyorum.
Ankar , Uçak ,Kaza , Libya
Benzer Haberler
AKAR:Bu sorunun askeri bir çözümü yok
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ''Libya'da barış ve istikrarın sağlanması için Hafter'e yapılan...
Libya tezkeresi TBMM'ye sunuldu
.Libya'ya asker gönderilmesi için verilen iznin süresinin 18 ay uzatılmasına ilişkin...
Libya Tezkeresi Resmi Gazete de
Libya'ya asker gönderilmesi için verilen iznin 24 ay uzatılmasına ilişkin TBMM kararı, Resmi...
GÜNCEL Haberleri
TümüTRUMP :Hürmüz'ü açmamızı istiyorlar
ABD Başkanı Trump, İran'ın Hürmüz Boğazı'nı açma talebiyle karşı karşıya olduklarını açıkladı....
B.A.E , OPEC üyeliğinden çekiliyor
Birleşik Arap Emirlikleri'nin (B.A.E) OPEC üyeliğinden çekilme kararı, petrol piyasalarında...
Filistin'e destek verene yeşil kart yok
Başkan Donald Trump yönetimi , Filistin'e destek verenlerin yeşil kart başvurularını...
Akaryakıta çifte zam
Akaryakıt fiyatlarına 28 Nisan 2026 itibarıyla çifte zam yapıldı. Benzine 95 kuruş, motorine 2...
Kiralık Sosyal Konut uygulaması başlıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla "Kiralık Sosyal Konut" uygulaması başlıyor....
Okullarda yeni güvenlik genelgesi !
Okullarda yeni güvenlik genelgesi yayınlandı.
Dört ilde fuhuş operasyonu
İstanbul merkezli 4 ilde organize şekilde fuhuş yaptıran çeteye karşı büyük bir operasyon...
638 faili meçhul dosyayı yeniden incelemeye aldı
Adalet Bakanlığı 75 ilde 693 maktulün adının geçtiği 638 faili meçhul dosyayı yeniden incelemeye...
İsrail bir gazetecinin daha ölümüne sebep oldu
İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinde gazetecileri hedef aldığını itiraf etti. Emel Halil isimli...
İran'dan Müzakere Açıklamasına Yalanlama
İran Dışişleri Bakanlığı,Pakistanlı kaynakların iddialarını yalanlayarak ABD ile ikinci tur...
Okullarda yeni dönem
Okullarda yeni dönem başladı. Neler oldu? Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki saldırıların ardından...
Ugandalı General bir kez daha Türkiye'yi hedef aldı
Uganda Genelkurmay Başkanı Muhoozi Kainerugaba, Türk şirketleriyle olan sözleşmeyi iptaledilmesi...




