Yiğit Buluttan TÜSİADa sert tepki: Bu demokrasi olmaz, paratokrasi olur
Güncel Haberleri Yiğit Buluttan TÜSİADa sert tepki: Bu demokrasi olmaz, paratokrasi olur haberi Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut, TÜSİADın, koalisyon çalışmaları sırasında siyasi partiler
Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut, TÜSİADın, koalisyon çalışmaları sırasında siyasi partileri ziyaret etmesine sert tepki gösterdi.
TRT Haber TVde Hasan Kurtulmuşun sunduğu Derin Analiz programında Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yiğit Bulut, TÜSİADın siyasi partileri ziyaret etmesini yorumladı.
Cumhurbaşkanıyla görüşmem diyenlerin, TÜSİADı kapıda karşıladığını belirten Yiğit Bulut, söz konusu derneğin, Kanarya Severler Derneğinden hukuki olarak bir farkı olmadığını, parası olanların üye olduğu bir dernek olduğunu söyledi.
Siyasi partilerin daha birbiriyle görüşmeye başlamadan TÜSİADın ziyaretlerini, rol kapma çabası ve eski Türkiyeye dönme arzusu içinde olanların davranışı olarak niteleyen Bulut, Kurulan dernekler içinde bir tanesi, sadece parası olanlar tarafından kuruldu diye siyasi aktörlere karışmaya hak kazanırsa, o rejimin adı demokrasi değil paratokrasi olur. Ülke, parası olanların yönettiği bir ülke haline gelir ifadelerini kullandı.
Yiğit Bulut konuyla ilgili şunları söyledi:
Daha partiler birbiriyle görüşmeden, eski Türkiye özlemiyle rol kapmaya çalışanlar, kurdukları dernekler vasıtasıyla partilerle görüşme yapıyorlar. Bakın TOBBun görüşmesini anlarım. Çünkü Türkiye Odalar Borsalar Birliğidir, Türkiyedeki ticaret ve sanayi odalarını temsil eder, tabana yaygın bir kuruluştur.
ROL KAPMAYA ÇALIŞIYORLAR
Ama hukuken Kanarya Severler Derneği den farkı olmayan bir derneğin veya hukuken Plastik Topları Koruyalım Derneği den farkı olmayan bir derneğin, daha partiler birbiriyle görüşmeden bu işlerin içine girip görüşme yapmaya başlaması birçoğumuza, eski Türkiyeye dönme arzusunda olanların nasıl rol kapmaya çalıştığını gösterme açısından çok önemli.
SABIRLA BEKLENMESİ GEREKEN BİR SÜREÇ
Partiler birbiriyle görüşürler, Cumhurbaşkanı parti liderleriyle görüşür, bütün bunlar yasal süre içerisinde herkesin sabırla beklemesi gereken süreçtir. Ki, Sayın Cumhurbaşkanımız ilk günden itibaren hep aynı şeyi söyledi. Herkes sağduyulu olmak zorundadır, herkes Türkiye için risk almak zorundadır, herkes elini taşın altına koymak zorundadır ve bu ülkeyi hükümetsiz bırakmayacak şekilde herkes birbiriyle görüşmelidir. Ve bir hükümet kurulana kadar da Sayın Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanı olarak üstüne düşen bütün görev ve yükümlülükleri yerine getireceğini ilk günden söyledi.
OY PUSULASINDA TÜSİAD YOKTU
Şimdi, yüzde 52yle seçilmiş bir cumhurbaşkanı var. Aynı zamanda en güçlü siyasi aktör. Arkasından, yüzde 41le gelen bir siyasi parti var. Arkasından yüzde 25le gelen, arkasından yüzde 16yle gelen, arkasından yüzde 13le gelen siyasi partiler var. Yani 5 aktör var şu anda Türk siyasi denkleminde. Bunların haricinde benim bildiğim bir siyasi aktör yok. Bunların haricinde seçime girmiş bir dernek yok. Oy pusulasında TÜSİAD diye damga vuracağımız bir kutucuk yok.
BEN CUMHURBAŞKANIYLA GÖRÜŞMEM DİYENLER TÜSİADI KAPIDA KARŞILIYOR
Onun için, en Cumhurbaşkanıyla görüşmem, benim Cumhurbaşkanıyla görüşecek bir şeyim yok diyenlerin TÜSİADı kapıda karşılayarak ne görüştüklerini ben bir vatandaş olarak yadırgıyorum. Ve bunu da tarihe not düşmek istiyorum.
Ülkenin, yüzde 52yle seçilmiş cumhurbaşkanıyla görüşmüyorsunuz. Sizin aldığınız oyun ikinci partiye göre 2 katından fazla, üçüncü partiye göre 3 katından fazla, dördüncü partiye göre 4 katından fazla. Ve siz buna rağmen yüzde 52yle seçilmiş cumhurbaşkanı hakkında görüşmem diye açıklama yapıyorsunuz, arkasından siyasi ve hukuki olarak Yamalı Lastikler Patlamasın Derneği den farkı olmayan bir dernekle görüşerek bir koalisyon pazarlığı yapıyorsunuz. Bunu tarih not düşecektir.
BU DEMOKRASİ OLMAZ, PARATOKRASİ OLUR
Tekrar ediyorum, TOBBla görüşmenizi anlarım. Bunun en etik şekli, partiler arası görüşme bittikten sonra sivil toplumla görüşmenin başlamasıdır. Daha partiler birbiriyle görüşmeden TÜSİADın öne çıkarak rol kapmaya çalışması, eski Türkiyeyle yeni Türkiye in farkını herkese anlatması açısından çok önemli bir gerçektir. Eski aktörlerin nasıl rol kapmaya çalıştığını gösteren bir örnektir bu.
Kurulan dernekler içinde bir tanesi, sadece parası olanlar tarafından kuruldu diye siyasi aktörlere karışmaya hak kazanırsa, o rejimin adı demokrasi değil paratokrasi olur. Ülke, parası olanların yönettiği bir ülke haline gelir.
YİĞİT BULUTUN AÇIKLAMALARININ TAMAMINI AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...
Derin Analiz Part 1:
Derin Analiz Part 2:
*
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
PKK'lı terörist Halil Yiğit öldürüldü
MİT'in nokta operasyonuyla terör örgütü PKK/KCK'nın sözde Gare askeri istihbarat sorumlularından...
Yiğit Buluttan APye: Sen kimsin benim ecdadımı...
Güncel Haberleri Yiğit Buluttan APye: Sen kimsin benim ecdadımı yargılıyorsun! Haddini bil...
Erdoğan uyardı: Tefecilerden size yar olmaz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan : Bunlar Londra tefecilerinden 300 milyar dolar alacağını söylüyor,...
GÜNCEL Haberleri
TümüYargıda rüşvet soruşturması
2022-2024 yılları arasında İstanbul’daki çeşitli adliyelerde görülen bazı dava ve soruşturmalara...
Gürlek'ten Şık'a Suç duyurusu ve Tazminat istemi davası
Bakan Gürlek'in avukatı tarafından yapılan açıklamada, Şık'ın iddiaları kesin bir dille...
Betül Sayan Kaya ve Eşi Etkin Pişmanlık için 2.2 milyar...
Fon soruşturmasındaki iddialar üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden...
Antalya'da fuhuş ve uyuşturucu operasyonu.
Antalya'nın Serik ilçesinde uyuşturucu ve fuhuş soruşturması kapsamında aralarında turizmci ve...
Tüm Hakemler İfadeye Çağrılıyor.
Hakem sınavları, görevlendirmeler ve klasmanlara ilişkin çarpıcı yazışmaların ortaya çıktığı...
Enver Altaylı İfadesinde Savcıyı Tehdit Etmiş.
Suçlamaları ve dijital delilleri reddeden Altaylı'nın, ifade sırasında Cumhuriyet Başsavcı...
Okul Saldırganının İfadeleri Kan Donduran Cinsten. İşte O...
Okul saldırısının faili 15 yaşındaki H.O.'nun ifadesinde, geçmişteki küresel katliamlardan ve...
Manisa'da okula silahlı saldırı
Manisa'da okula silahlı saldırı! 2'si ağır 11 öğrenci yaralandı, 4 kişi gözaltında
22 ilde C31K çetesine operasyonu!.
Ankara merkezli 22 ilde 'C31K' isimli yeni nesil dijital suç örgütüne düzenlenen eş zamanlı...
okullarda uyum haftası başladı.
2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde okul öncesi, ilkokul 1 ve ortaokul 5'inci sınıf...
AHBAP a 5. Dalga Operasyon
Ahbap Derneği adına toplanan bağışların şüphelilerin hesaplarına aktarıldığı" iddiasına ilişkin...
Otoyol ve Köprüler 30 yıllığına özelleştiriliyor
Cumhurbaşkanı kararıyla 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri ile otoyol ve çevre...




