BORSA
BIST 100 14.779,93 %2,34
Altın 6.886,23 ₺/gr %0,08
Bitcoin $80.691 %1,07
Dolar 45,42 ₺ %0,06
Euro 53,37 ₺ %0,02
Sterlin 61,54 ₺ %0,11
Gümüş 127,63 ₺/gr %1,00
Ethereum $2.282,54 %2,18
İsviçre Frangı 58,23 ₺ %0,12
Kanada Doları 33,17 ₺ %0,06
Avustralya Doları 32,87 ₺ %0,01
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,11 ₺ %0,07
BAE Dirhemi 12,37 ₺ %0,08
Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,05
Çin Yuanı 6,69 ₺ %0,06
İSTANBUL 22°C 6.886,23 ₺/gr 45,42 ₺ 53,37 ₺
Anasayfa GÜNCEL Zincir marketlerin pazar günü kapalı olması konusunda anl...
fatihaktuel

Zincir marketlerin pazar günü kapalı olması konusunda anlaşıldı

Türkiye Perakendeciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Düzgün, "Bu düzenlemenin önünde hiçbir engel yoktur. Artık son sözü Ticaret Bakanlığımızın söylemesini, nihai adımın atılmasını bekliyoru

· 3 dk okuma
Zincir marketlerin pazar günü kapalı olması konusunda anlaşıldı

Esnaf, sanatkarlar ile perakende sektörünün temsilcileri, Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) ev sahipliğinde düzenlenen çalıştayda, pazar günü market zincirlerinin kapalı olması yönünde mutabakata vardı.

TPF'den yapılan açıklamaya göre Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) işbirliğiyle "Aileyle Pazar: Birlikte Tatil, Güçlü Toplum" başlıklı çalıştay düzenlendi. Çalıştaya kamu, akademi, medya ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. TPF Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Düzgün buradaki konuşmasında, sektörün tarihi bir gelişmenin arifesinde olduğunu belirtti. Düzgün, sektör temsilcilerinin, Avrupa ülkelerinin çoğunda uygulanan pazar günü market zincirlerinin kapalı olması yönünde ortak bir mutabakata vardığını bildirdi.

"BU MESELE, AİLEYİ KORUMA MESELESİ"

Güçlü aile ve nitelikli istihdam için pazar günü tatil yapmanın şart olduğuna işaret eden Düzgün, şu ifadeleri kullandı: "Bu mesele, aileyi koruma, çalışanı elde tutma, mesleği yeniden cazip hale getirme ve sürdürülebilir, nitelikli istihdamı inşa etme meselesidir. Bu düzenlemenin önünde hiçbir engel yoktur. Artık son sözü Ticaret Bakanlığımızın söylemesini, nihai adımın atılmasını bekliyoruz. Bu karar, yalnızca sektörün değil, toplumun ortak beklentisidir."

"KONUNUN ÇOK BOYUTLU OLDUĞUNU UNUTMAMAK GEREKİR"

Programa katılan ATO Başkanı Gürsel Baran ise özellikle zincir marketlerdeki çalışma düzeni ve pazar mesailerinin, çalışanların aileleriyle aynı gün dinlenme ve birlikte vakit geçirme olanağını ortadan kaldırdığını belirtti. Baran, geniş bir ekosistemde faaliyet gösteren perakende sektörünün stratejik olduğuna dikkati çekerek, "Çalışanların ailesiyle vakit geçirebildiği, sosyal hayatın korunabildiği bir çalışma düzeni, uzun vadede hem verimliliği artıracak hem de aileyi, toplumu ve ekonomiyi daha sağlam temeller üzerine oturtacaktır. Bu konunun çok boyutlu olduğunu unutmamak gerekir, sektörün rekabet gücü, ekonomik dengeler, tüketici beklentileri ve işletmelerin sürdürülebilirliği birlikte ele alınmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken de düzenlemenin küçük esnafı koruyacağını, çalışanların iş gücüne katılımını güçlendireceğini ve toplumsal huzuru artıracağını kaydetti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu'nun da katıldığı program kapsamında "Aile Kurumu ve Hukuki Perspektif", "Çalışan Psikolojisi ve İstihdam Sürekliliği", "Ekonomik Sürdürülebilirlik ve Sosyal Denge" ile "Pazar Tatilinin Ekonomik Rasyoneli" başlıklı oturumlar da gerçekleştirildi.

Ziincir Marketler , Pazar , Kapama

GÜNCEL Haberleri

Tümü

TRUMP :Hürmüz'ü açmamızı istiyorlar

ABD Başkanı Trump, İran'ın Hürmüz Boğazı'nı açma talebiyle karşı karşıya olduklarını açıkladı....

14 gün önce

B.A.E , OPEC üyeliğinden çekiliyor

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (B.A.E) OPEC üyeliğinden çekilme kararı, petrol piyasalarında...

14 gün önce

Filistin'e destek verene yeşil kart yok

Başkan Donald Trump yönetimi ,  Filistin'e destek verenlerin yeşil kart başvurularını...

15 gün önce

Akaryakıta çifte zam

Akaryakıt fiyatlarına 28 Nisan 2026 itibarıyla çifte zam yapıldı. Benzine 95 kuruş, motorine 2...

15 gün önce

Kiralık Sosyal Konut uygulaması başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla "Kiralık Sosyal Konut" uygulaması başlıyor....

18 gün önce

Okullarda yeni güvenlik genelgesi !

Okullarda yeni güvenlik genelgesi yayınlandı. 

18 gün önce

Dört ilde fuhuş operasyonu

İstanbul merkezli 4 ilde organize şekilde fuhuş yaptıran çeteye karşı büyük bir operasyon...

18 gün önce

638 faili meçhul dosyayı yeniden incelemeye aldı

Adalet Bakanlığı 75 ilde 693 maktulün adının geçtiği 638 faili meçhul dosyayı yeniden incelemeye...

18 gün önce

İsrail bir gazetecinin daha ölümüne sebep oldu

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinde gazetecileri hedef aldığını itiraf etti. Emel Halil isimli...

19 gün önce

İran'dan Müzakere Açıklamasına Yalanlama

İran Dışişleri Bakanlığı,Pakistanlı kaynakların iddialarını yalanlayarak ABD ile ikinci tur...

23 gün önce

Okullarda yeni dönem

Okullarda yeni dönem başladı. Neler oldu? Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki saldırıların ardından...

23 gün önce

Ugandalı General bir kez daha Türkiye'yi hedef aldı

Uganda Genelkurmay Başkanı Muhoozi Kainerugaba, Türk şirketleriyle olan sözleşmeyi iptaledilmesi...

23 gün önce