Zorunlu Trafik Sigortası Primleri Açıklandı
İstanbul'da dördüncü basamaktaki bir otomobil için zorunlu trafik sigortası 18 bin 789 liraya yükseldi.
Temmuz 2026 döneminde geçerli olacak zorunlu trafik sigortası primlerini açıkladı. Primler yüzde 4 artarken, İstanbul'da dördüncü basamaktaki bir otomobil için zorunlu trafik sigortası 18 bin 789 liraya yükseldi. Ticari araçlarda ise rakamlar dikkat çekti. İstanbul'da 31 ve üzeri koltuk kapasiteli otobüsler için en yüksek zorunlu trafik sigortası primi 394 bin 539 lira olarak belirlendi.

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM), Temmuz 2026 döneminde geçerli olacak zorunlu trafik sigortası azami primlerini yayımladı.
Yeni tarifeye göre zorunlu trafik sigortası primlerine yüzde 4 oranında artış yapıldı. Böylece yaklaşık 34 milyon araç sahibini ilgilendiren yeni fiyatlar yürürlüğe girdi.
İSTANBUL'DA STANDART PRİM 18 BİN 789 LİRA
Yeni tarifeye göre İstanbul'da dördüncü basamakta yer alan bir otomobil sahibinin ödeyeceği zorunlu trafik sigortası primi 18 bin 789 lira olarak belirlendi.
İstanbul'da en riskli grup olarak kabul edilen sıfırıncı basamaktaki içten yanmalı otomobiller için prim 56 bin 367 liraya çıkarken, en düşük risk grubundaki sekizinci basamak sürücüler 9 bin 395 lira ödeyecek.
Ankara'da sıfırıncı basamak primi 54 bin 772 lira, sekizinci basamak primi ise 9 bin 129 lira olarak açıklandı. İzmir'de ise en riskli sürücüler için prim 53 bin 177 lira, en düşük risk grubunda bulunanlar için ise 8 bin 863 lira oldu.
TAKSİ VE OTOBÜSLERDE PRİMLER DAHA DA YÜKSEK
Ticari araçlarda primler dikkat çekici seviyelere ulaştı. İstanbul'da ticari taksiler için sıfırıncı basamak primi 160 bin 593 lira olurken, sekizinci basamakta bu tutar 26 bin 766 lira olarak belirlendi.
NTV'de yer alan habere göre, 31 ve üzeri koltuk kapasitesine sahip otobüslerde ise İstanbul'da en yüksek prim 394 bin 539 liraya yükselirken, en düşük prim 65 bin 757 lira oldu.
SİGORTASIZ TRAFİĞE ÇIKANLARI CEZA BEKLİYOR
Zorunlu trafik sigortası yaptırmadan trafiğe çıkan sürücüler, polis kontrolünde tespit edilmeleri halinde 2026 yılı için 1.246 lira idari para cezasıyla karşı karşıya kalacak.
Bunun yanı sıra araç, sigorta yaptırılıncaya kadar trafikten men edilebilecek.
Sigortasız aracın kazaya karışması halinde ise sürücü hem 2 bin 39 lira ceza ödeyecek hem de karşı tarafa verilen zararı kendisi karşılamak zorunda kalacak.
GECİKTİREN HER AY FAZLADAN ÖDEYECEK
Zorunlu trafik sigortasını süresinde yenilemeyen araç sahiplerinden gecikilen her 30 gün için poliçe primine yüzde 5 oranında sürprim uygulanacak.
Bu gecikme zammı toplamda yüzde 50'ye kadar ulaşabilecek.
Benzer Haberler
Emlak vergisine üst sınır geldi.
2025'te 2026 yılı için takdir edilen asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerleri...
YSK kesin olmayan sonuçları açıkladı
YSK, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi e ilişkin kesin olmayan sonuçları...
Optimar'ın İstanbul anketi de çıktı
Optimar Başkanı Hilmi Daşdemir, Hadi Özışık'ın canlı yayınında İstanbul anketinin sonuçlarını ve...
GÜNCEL Haberleri
TümüMünfesih terör örgütü PKK
Terörsüz Türkiye süreciyle ilgili Meclis'te görüşülecek yasaya son hali veriliyor. Haberler.com...
NATO Zirvesi Öncesi Olağanüstü Güvenlik Tedbirleri...
Ankara, 36'ncı NATO Liderler Zirvesi öncesinde geniş güvenlik önlemleriyle alarma geçti. Zirve...
Tamar Tanrıyar gözaltına alındı
"Cumhurbaşkanına Hakaret" ve "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlarından hakkında...
18 milyon öğrenci için tatil e girdi
LGS VE YKS SONUÇLARI NE ZAMAN?
Suç örgütlerine 81 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON
Gürlek: Operasyonların, organize suç örgütlerine karşı yürütülen tavizsiz mücadelenin bir...
A Mili Takımımız Şampiyonaya 3 Puanla Veda Etti
LOS ANGELES (AA) - 2026 Dünya Kupası D Grubu üçüncü ve son maçında ABD'yi 3-2 mağlup etti ve...
Türkiye'nin Fay Haritası Değişti
Deprem bilimci Ramazan Demirtaş, güncellenen diri fay haritasına ilişkin, "485 fay 700'e çıktı...
Emeklilik için yüksek maaş yolu resmen açıldı
Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, farklı sigorta statülerinde (SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı) hizmeti...
Türkiye’ye göç yüzde yirmi beş arttı.
Türkiye İstatistik Kurumu , 2025 yılı uluslararası göç istatistiklerini açıkladı. Verilere göre,...
Adalar Belediyesi ne rüşvet soruşturması operasyonu
İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonlarda Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat dahil 41...
MİLLİ TARİH PLATFORMU’NDAN ANLAMLI SEZON FİNALİ
Milli Tarih Platformu, her ay geleneksel olarak düzenlediği konferans serisinin dönem finalini,...
Denizli'de şok uyuşturucu operasyonu.
DENİZLİ'de yapılan uyuşturucu operasyonundan gelen son dakika gözaltı haberleri şaşırttı....




