Tam 19 yıl...
Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Daire Başkanlığına ait Bahçelievler Mahallesindeki 3 bin 204 metrekarelik alanda yapılan spor salonunun ihalesi 1
Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü Tesisler Daire Başkanlığına ait Bahçelievler Mahallesindeki 3 bin 204 metrekarelik alanda yapılan spor salonunun ihalesi 16 Şubat 1996da gerçekleştirildi. Sporcu soyunma odaları, 2 naklen yayın odası, hakem soyunma odası, ilk yardım ve sağlık odası, 2 katlı otopark, iki tenis kortu ve yürüyüş parkurundan oluşan 1500 seyirci kapasiteli spor salonunun temeli, arazi problemleri, bitişikteki Zonguldak Devlet Hastanesi binasının tescilli olması, belediyenin inşaat ruhsatı vermemesi ve ödenek yetersizliği gibi nedenlerle 13 yıl sonra 29 Temmuz 2009da atılabildi.
İKİNCİ İHALE YAPILDI
20 milyon 400 bin lira bedelli ihale şartnamesine göre 14 Eylül 2012de spor salonunu tamamlayıp teslim etmesi gereken yüklenici firmanın sözleşmesi, inşaat sırasında fazla hakediş yaptığı ve kalan eksikleri de tamamlamadığı gerekçesiyle geçen yıl Ekim ayında fesh edildi. Bunun üzerine geçen 12 Ocakta ikinci bir ihale yapıldı. Zonguldak Merkez Spor Salonu ve çevre düzenlemesi ihalesini 1 milyon 353 bin lira ile alan yeni firma da henüz çalışmaya başlamadı.
İnşaatı yüzde 95 oranında tamamlanmasına rağmen döşeme kaplamaları, tribün koltukları, tenis kortları, yürüyüş parkuru ve diğer çevre düzenlemeleri yapılmayan spor salonunun, ihalesinden 19 yıl, inşaatının başlamasından ise 6 yıl geçmesine rağmen hala tamamlanmaması tepki çekti. Çevre sakinleri, uzun süredir bir çivi bile çakılmayan spor salonunun adeta çürümeye terk edildiğini söyledi. Vatandaşlar, binanın eksik bölümlerinin bir an önce tamamlanıp hizmete açılmasını istedi.
AĞUSTOS AYINDA AÇILMASI HEDEFLENİYOR
Spor salonu inşaatında incelemelerde bulunan Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Uğur Akdeniz, spor salonu ihalesinin, kontrol ve denetimlerinin genel müdürlükçe yapıldığını söyledi. 2010larda ödeneğin daha güçlü aktarılmasıyla çalışmaların hızlandığını belirten Akdeniz, şöyle dedi:
Son 4 yıl içinde duvar ve değişik yerlerinde olumsuz sonuçlar oluşmuş. Onların iyileştirilmesiyle bugünkü hale geldi. Sonuçta süreç uzun sürmüş ama devletimiz güçlü. Fiziki çalışması tamamlandı. Sadece biz yeni ikmal ihalesi yaptığımız için çevre düzenlemesi daha önce yoktu bunu da koyduk. Burada iki tenis kortu ve 800 metre yürüyüş alanları yapılacak. Bu da tamamlandığında spor salonunu Ağustos ayında hizmete açmayı hedefliyoruz.
DHA
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Yavaş ve Ekrem den Kılıçdaroğluna Tam Destek
Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'ndan ilk açıklama! İkisi de Kılıçdaroğlu'na tam destek verdi
MB Yıl Sonu Enflasyon BeklentisinTahminnii Yükseltti
erkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yıl sonu enflasyon tahmininin yüzde 60,4'ten yüzde 65,2'ye...
Tam kapanma 19 Mayıs'a uzayacak mı?
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, tam kapanma, yeni anayasa, Kanal İstanbul ve Mısır'la...
SPOR Haberleri
TümüSon dakika.. Mario Gomez Wolfsburga transfer oluyor
Yıldız futbolcunun menajeri bu akşam Fiorentina ile masaya...
Kayserispor Stevanovici kadrosuna kattı
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kayserispor, Sırbistanın...
Giresunspor lige galibiyetle başlamak istiyor
Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezon daha güçlü bir...
Fenerbahçe, Advocaat ile anlaşıldığını açıkladı
Fenerbahçe Kulübünden yapılan açıklamada, Futbol takımımızın...
Futbolcuların ödemeleri konusunda hiçbir sıkıntı yok
Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, kulüp başkanı Turgay...
Milli güreşçi Rıza Kayaalp tarih yazdı
Yarı final maçında Alman rakibini yenerek finale çıkan Rıza...
Almanya 71-65 Türkiye
Türkiye, 16 Yaş Altı Yıldız Erkekler Avrupa Basketbol...
Adana Demirspordan yazılı açıklama
Kulüpten yapılan yazılı açıklamaya göre mavi-lacivertlilerin Bolu...
Medipol Başakşehire İspanyol hakem
UEFAdan yapılan açıklamada, Medipol Başakşehirin Shakhtar Donetsk...
Midtjylland-Osmanlıspor maçına Rumen
Osmanlısporun UEFA Avrupa Ligi elemeleri play-off turunda 18...
Özge Bayrak elendi
2016 Rio Olimpiyat Oyunlarında badminton tek kadınlarda milli...
Galatasarayda gece yarısı operasyonu!
Temmuz ayının başında Galatasarayın Antalyaspordan...




