Metrobüs Yollarına Çelik Bariyerler Geliyor
İstanbul’da Beylikdüzü ile Söğütlüçeşme arasında bulunan metrobüsün, yoldan çıkışını, diğer araçların da metrobüs yoluna girimesini engellemek için çelik bariyerler yapılıyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) toplu taşıma sorununu, trafik yoğunluğunu azaltmak, hızlı toplu ulaşımı sağlamak amacıyla 10 yıl önce seferlerine başlattığı metrobüslerle taşınan yolcu sayısı geçen süre içerisinde 400 binden 2 katına çıktı. Kış aylarında zaman zaman 1 milyona varan yolcu sayısı yıllık ortalamada 800 bin dolayında bulunurken araçların E-5 eki araçların aksine ters yönde ilerlemesi tartışmalara neden olurken zaman zaman kazalar görüldü.
KAZALARI ENGELLEMEK İÇİN ÇALIŞMALAR YAPILIYOR
Bir anlık hata veya teknik arızaların etkisi ile zaman zaman E-5 en metrobüs yoluna veya toplu ulaşım hattından karayoluna araçların önüne geçilemedi. Metrobüs hattına giren araçların yanı sıra, hattan çıkan toplu ulaşım araçlarının bir bölümü ölümle sonuçlanan yaklaşık 50 kaza meydana gelirken bunun önüne geçilebilmesi için çalışma yapıldı.
ÇELİK BARİYER YAPILACAK
Yapılan tespitlerde metrobüs hattı ile iki yanında yoğun trafik bulunan E-5 arasındaki çelik hatlardan oluşan bariyer sisteminin yetersiz kaldığı belirlenince çelik bariyer (korkuluk) sistemine geçilmesine karar verildi. Bu yılın ilk aylarında başlanan çalışmaların büyük bölümü tamamlandı. İETT yetkilileri, bariyer yenileme çalışmalarının yıl sonundan önce tamamlanmasının beklendiğini bildirdi.
YIL SONUNDA TAMAMLANACAK
Metrobüs ve E-5 e trafiğin olumsuz etkilenmemesi amacıyla bariyer yenileme çalışmaları her gün 24.00-06.00 saatleri arasında yapılıyor. Beylikdüzü-Söğüçlüçeşme arasındaki 52 kilometre uzunluğundaki metrobüs hattının iki tarafına kolay deforme olan, araçların yola geçişini engelleyemeyen çelik halatlı bariyerler yerine çelik bariyer (korkuluk) monte ediliyor. Yolun iki tarafına da monte edildiği için 104 kilometre uzunluğundaki bariyer çalışmalarının hızla devam ettiği yıl sonuna kadar tamamlanacağı öğrenildi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İstanbulda Ekmeğe Zam
İstanbul'da ekmeğe zam geliyor. İstanbul Ticaret Odası (İTO) kent genelinde uygulanacak yeni...
İSKİ den 3 ilçeye Su Kesintisi Duyurusu
Yapılan açıklamaya göre, Beyoğlu, Şişli ve Beşiktaş'ta 8 Temmuz Salı günü akşam 22.00'dan...
Gaziosmanpaşa Belediyesi AK Parti yönetimine geçti
Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe'nin yolsuzluk soruşturması kapsamında...
İSTANBUL Haberleri
Tümüİstanbulda Ekmeğe Zam
İstanbul'da ekmeğe zam geliyor. İstanbul Ticaret Odası (İTO) kent genelinde uygulanacak yeni...
İSKİ den 3 ilçeye Su Kesintisi Duyurusu
Yapılan açıklamaya göre, Beyoğlu, Şişli ve Beşiktaş'ta 8 Temmuz Salı günü akşam 22.00'dan...
Gaziosmanpaşa Belediyesi AK Parti yönetimine geçti
Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe'nin yolsuzluk soruşturması kapsamında...
İstanbullular Dikkat
İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), bazı hatlarda yapılacak çalışmalar nedeniyle...
Güngören’de kentsel dönüşümde ilave 2 kat imar hakkı
Belediye Meclisi’nde onaylanan yeni düzenleme, parsel birleşmelerine ilave iki kat imar hakkı...
İstanbula 2500 Yeni Taksi
İBB Meclisi, mahkeme kararı doğrultusunda şartları değiştirilerek '29 yıllığına ruhsat verilmek...
İstanbul Avcılarda Metrobüs Kazası
İstanbul Avcılar'da bir metrobüs, önünde seyreden metrobüse arkadan çarptı. Kazada 16 yolcunun...
AKOM VE METEOROLOJİ Saat 18:00 dan sonrasına dikkat
Meteoroloji ve AKOM, akşam saatlerine dikkat çekerek yağışın artarak devam edeceğini belirtti....
İstanbul'da 8 ilçede okullar tatil edildi
Meteoroloji ve AKOM'un uyarıları sonrası İstanbul'da kar yağışı iyiden iyiye etkisini artırırken...
İstanbul a yeni İlçe
İstanbul’da 39 ilçeye bir yenisi daha ekleniyor. Beşiktaş, Sarıyer, Kağıthane ve Eyüpsultan’dan...
İBB'den 100 bin öğrenciye 15 bin TL burs
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 100 bin üniversite öğrencesine 15 bin TL eğitim desteği verecek....
İBB'den spor merkezlerine zam!
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde, belediyeye ait aylık yüzme havuzu üyeliği...




