BORSA
BIST 100 13.536,84 %4,76
Altın 6.785,55 ₺/gr %0,53
Bitcoin $71.835 %4,65
Dolar 44,53 ₺ %0,19
Euro 52,06 ₺ %0,47
Sterlin 59,85 ₺ %0,73
Gümüş 107,90 ₺/gr %3,04
Ethereum $2.228,74 %6,33
İsviçre Frangı 56,32 ₺ %0,70
Kanada Doları 32,17 ₺ %0,12
Avustralya Doları 31,41 ₺ %0,92
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01
Suudi Riyali 11,88 ₺ %0,12
BAE Dirhemi 12,12 ₺ %0,19
Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,23
Çin Yuanı 6,52 ₺ %0,18
ANKARA 1°C 6.785,55 ₺/gr 44,53 ₺ 52,06 ₺
Anasayfa SİYASET Adanada 3 HDPli milletvekili hakkında 5 ayrı dava
SİYASET

Adanada 3 HDPli milletvekili hakkında 5 ayrı dava

14.08.2016 21:30 6
Adanada 3 HDPli milletvekili hakkında 5 ayrı dava

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile Genel Başkan Yardımcısı, Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş hakkında, Terör örgütü propagandası yapmak ve Türkiye Cumhuriyeti devleti, hükümeti, yargı organları, askeri ve Emniyet Teşkilatını alenen aşağılamak suçlarından 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle 5 ayrı iddianame hazırlandı.

Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliğinin Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesi ardından HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ ile Meral Danış Beştaş hakkında hazırlanan fezlekeler Adana Cumhuriyet Başsavcılığına geldi. Yürütülen soruşturmada, 15 Ekim 2011 tarihinde Selahattin Demirtaşın, il kongresinde PKK yandaşlarının terör örgütü lehine attığı sloganlar eşliğinde yaptığı konuşmada terör örgütü propagandası yaptığı belirtildi.

Tebligata rağmen müracaat etmeyerek savunma yapmadığı belirtilen Demirtaşın, Terörle Mücadele Kanununun 7/2nci maddesi uyarınca Terör örgütü propagandası yapmak suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar cezalandırılması istendi. Hazırlanan iddianame, Adana 2nci Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında yürütülen soruşturmada ise 12 Ekim 2015de Uğur Mumcu Meydanında düzenlenen basın açıklaması ve cenaze töreni sırasında yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Aşağılama suçu işlediği belirtildi. Figen Yüksekdağın Türk Ceza Kanununun 301/1inci maddesi uyarında 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep edilen iddianame, Adana Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi.

BEŞTAŞ HAKKINDA 3 AYRI İDDİANAME

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca HDP Adana Milletvekili ve Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş hakkında yürütülen soruşturmada da, Beştaşın 14 Ekim 2015te Ankara patlamasını protesto etmek için Adana İnönü Parkında düzenlenen basın açıklaması ve 9 Şubat 2016da Güneydoğu bölgesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağını protesto etmek amacıyla yine İnönü Parkında düzenlenen basın açıklamasında yaptığı konuşmalar ile 2 Şubat 2016 tarihinde sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından bir kişinin polis tarafından katledildiği şeklinde yaptığı paylaşımlarla Türkiye Cumhuriyet Hükümeti, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Yargı Organlarını, Devletin Askeri ve Emniyet Teşkilatını Alenen Aşağılama suçunu işlediği iddia edildi.

Hakkında 3 ayrı iddianame hazırlanan Meral Danış Beştaşhakkında, Türk Ceza Kanununun 301/1 ve 301/2 maddeleri uyarınca 3 kez ayrı ayrı 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası talep edilen iddianameler, Adana 2, 8 ve 21inci Asliye Ceza Mahkemelerine geldi.

DHA- Türkiye-Adana - Murat KİBRİTOĞLU

Paylaş:

Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz moderatör onayından sonra yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

SİYASET Haberleri

Tümü

Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...

2 gün önce

Meral Akşenerden İddalara Yalanlama

CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...

2 ay önce

Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...

2 ay önce

CHP'de kılıçlar çekildi

Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınması...

4 ay önce

Bahçeliden -dar ağacı- çıkışı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında gündemdeki konulara...

4 ay önce

CHP Kurultay davasında gerekçeli karar açıklandı

CHP Kurultay davasında gerekçeli karar: Davanın konusuz kalması nedeniyle karar verilmesine yer yok.

5 ay önce

Bahçeliden Demirtaş Yorumu

. Bahçeli, "Selahattin Demirtaş'ın tahliyesi hayırlara vesile olacaktır." ifadelerini kullandı.

5 ay önce

Şaibeli kurultay davası ertelendi

24 Ekim'e ertelenen şaibeli kurultay davasında alınacak mutlak butlan kararı CHP'nin 21 Eylül'de...

6 ay önce

Bahçeli: Önümüzdeki günler her türlü provokasyona açıktır

Bahçeli "Her düzeyde uyanık olmak, tedbir ve temkin içinde hareket edip dahili ve harici husumet...

7 ay önce

Hasan Babacan kayyum heyetinden çekildi

CHP İstanbul İl Yönetimine kayyum olarak getirilen ekipte yer alan Hasan Babacan heyetten...

7 ay önce

Ümit Özdağa Bir Beraat Daha

Ankara 26’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Libya’da şehit düşen MİT mensuplarını ifşa ettiği...

9 ay önce

Bahçeli'den Özel'in sokak çağrısına tepki:

Geçtiğimiz günlerde "Ben milleti sokağa davet edeceğim günü bilirim. O gün sen ne hale düşeceğini...

9 ay önce