BORSA
BIST 100 14.652,95 %1,24
Altın 7.157,45 ₺/gr %0,63
Bitcoin $78.685 %1,52
Dolar 48,12 ₺ %0,06
Euro 56,20 ₺ %0,03
Sterlin 65,62 ₺ %0,08
Gümüş 106,14 ₺/gr %0,01
Ethereum $2.455,51 %1,15
İsviçre Frangı 59,89 ₺ %0,21
Kanada Doları 34,71 ₺ %0,10
Avustralya Doları 34,56 ₺ %0,29
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,82 ₺ %0,05
BAE Dirhemi 13,11 ₺ %0,10
Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,59
Çin Yuanı 7,16 ₺ %0,02
İSTANBUL 23°C 7.157,45 ₺/gr 48,12 ₺ 56,20 ₺
Anasayfa SİYASET Ahmet Davutoğlu: Casusluk yapmanın neresi milliyetçilik
Star Gazetesi

Ahmet Davutoğlu: Casusluk yapmanın neresi milliyetçilik

Politika Haberleri › Ahmet Davutoğlu: Casusluk yapmanın neresi milliyetçilik haberi Başşbakan Davutoğlu, MİT TIRlarıyla ilgili yayınlara ve Bahçeliye sert tepki gös

· 4 dk okuma · 17 okunma
0Yorumlar
Ahmet Davutoğlu: Casusluk yapmanın neresi milliyetçilik
Politika Haberleri ›
Ahmet Davutoğlu: Casusluk yapmanın neresi milliyetçilik haberi
Başşbakan Davutoğlu, MİT TIRlarıyla ilgili yayınlara ve Bahçeliye sert tepki gösterdi: Devlet sırrını ifşa edenle iş birliği yapılmaz. Evet, hiç çekinmeden söylüyorum. O yardımlar Bayırbucak Türkmenlerine gidiyordu.
Şerife Güzel

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Ankara mitinginde, MİT tırlarıyla ilgili olarak Hükümeti eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeliye sert çıktı. Bir gazetenin, daha önce onlarca yayınlanmış şeyleri seçime gidilirken tekrar yayınladığını vurgulayan, Davutoğlu, “Ona bir devlet dersi vereyim. Devlet sırrını ifşa edenle işbirliği yapılmaz. Bu bir casusluktur. Siz, her yerde Türkmenlere sahip çıkalım derken, bu hükümet Bayırbucak Türkmenlerine sahip çıktığı için başına bu işler geldi. Burada açıkça çekinmeden söylüyorum. O yardımlar Bayırbucak Türkmenlerine gidiyordu. Esedin katlettiği Türkmenlere. Orada kardeşlerimiz katledilecek biz de seyredeceğiz öyle mi? Bu yayını yapanlar, seçime giderken, onlarca kez çıkan görüntüleri bir kez daha çıkaranlar kirli bir oyunun içindeler. Türkiyeyi uluslararası toplum nezdinde suçlu konuma düşürmek istiyorlar. Hiçbir mazlumu yalnız bırakmadık, bırakmayacağız” dedi.

28 Şubatı idare edenler

 “Bizden önce de şöyle diyorlardı iktidarlara ‘siz yol yapın, kanalizasyon, hizmet yapın, ama sakın ha strateji, ekonomi, eğitim politikaları bunları biz biliriz deniliyordu” diyen Başbakan, “28 Şubat dönemini hatırlıyorsunuz değil mi? 28 Şubatı perde gerisinde idare edenler, “eğitim şöyle olacak” dedi, imam hatipler kapatıldı. Başörtülüler girmeyecek dedi. Başörtülüler okullara alınmadı” diye konuştu. Davutoğlu, Bahçelinin, seçilen başörtülü milletvekilinin başını açtırıp Meclise girdirdiğini hatırlatarak, “Biz kimseden talimat almayız. Almadık, almayacağız. 2007de AK Partiye muhtıra vermeye kalktılar. Muhtıraları aynen iade edildi. Milli irade böyle korunur” dedi.

 Kandil destek veriyor

“Öyle bir kumpasla karşı karşıyayız ki, HDP, ‘Bunu MHP yapmamıştır dedi. MHP de, ‘Evet biz yapmadık. Ak Parti yaptı dedi. Şimdi DHKP-C de, Kandil de destek veriyor. Hepsi bir araya gelse 7 Haziranda milletin iradesine engel olamayacaklar” diye konuştu. HDPye yüklenen Davutoğlu, “Tehdide teröre karşı duramazsın. Kadıköyde başka türlü Diyarbakırda başka türlü konuşursun” diye konuştu. Türkiyenin, AK Partiyle dünya şampiyonluğuna oynadığına dikkat çeken Başbakan Davutoğlu, “Kimse bize diz çöktüremez. Ne IMF kapısında. Ne silah isteyerek”dedi. Davutoğlu, bu seçimlerin sadece Türkiyenin değil, tüm mazlumların seçimleri olarak görüldüğünü belirtti.

HİÇ BİRİ GAZZEYE GİDEMEZ

Muhalefet liderlerine “Gazzeye gidin” diye seslenen Başbakan, yarın (bugün) Mavi Marmara olayının yıldönümü olduğunu hatırlatarak, “Orada verdiğimiz şehitleri unutur muyuz? Sizlerden oy isteyen Demirtaş, Mavi Marmara şehitlerine ihanet ederek, ‘Kudüs Yahudilerindir diyor. Böyle birine oy veren nasıl huzura çıkar? Öbür tarafta, emperyalizme karşı durmuş samimi CHP seçmenine sesleniyorum; İsrail ile iş tutan Kılıçdarolğuna nasıl oy vereceksiniz? Bütün uluslararası basın HDPyi destekliyor. Çünkü başı dik bir Türkiye istemiyor. Filistine destek veren bir Türkiye istemiyor. Gitsinler, Gazzeye, Bahçeli, Kılıçdaroğlu gitsin. Demirtaş gidemez. Gitsinler, görecekler ki, her evde al bayrak var” diye konuştu.  Davutoğlu, “Kahirede demokrasi isteyenler ‘arkamızda bir tek Türkiye var diyor” ifadelerini kullandı.

 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

SİYASET Haberleri

Tümü

Bahçeli : Sabrımızı Zorlamayın

Netanyahu’nun  "Türkiye’ye mesaj verdik"  şeklindeki açıklamaları, Türk siyasetinde sert...

5 gün önce

Özgür Özel: İlk seçimde iktidar olacağız

Yeni Parti'nin kuruluş dilekçesinin verilmesinin ardından Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde cuma...

1 ay önce

İşte Yeni Parti'ye katılan 91 milletvekili

CHP’de 21 Mayıs’taki 'mutlak butlan' kararıyla başlayan kriz, cumhuriyet tarihinin en büyük...

1 ay önce

Doruk Bulut Gözaltına Alındı

Silivri  Belediyesi'ne yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde yeni bir operasyon düzenlendi....

1 ay önce

Özgür Özel 'Yeni Parti'yi açıkladı! CHP kürsüsüne veda etti

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, son noktayı koydu. Özel, partiden ayrılarak yeni bir parti...

1 ay önce

Özgür Özel : Demirtaş’ın selamı başımızın üstüne

CHP Lideri Özgür Özel, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, "Akşam saatlerinde avukatını çağırarak...

2 ay önce

Özgü Özel in Yeni Partisinin Logo ve İsmi Sızdı. İşte O logo

zgür Özel ve ekibinin yeni partiye geçeceği iddiaları gündemdeki yerini korurken, Özel'in yeni...

2 ay önce

Erdoğan : Terör Sayfası Tamamen Kapanacak

 Terör defterini tamamen kapatmakta kararlı olduklarını belirten Erdoğan, "Örgütün tasfiye...

2 ay önce

CHP'li milletvekili sayısı 129'a düştü

10 Haziran'da yapılan CHP MYK'sında 'partiden kesin ihraç' talebiyle 'tedbirli' olarak Yüksek...

2 ay önce

İki İsmin CHP Grup Başkanvekillikleri düştü

CHP'de disipline sevk edilen Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın grup başkanvekillikleri...

2 ay önce

Kılıçdaroğlu alternatif CHP grubunda konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, alternatif CHP grubunda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Temiz siyaset"...

2 ay önce

Özgür Özel den Kılıçdaroğlu na Grup Salonundan Rest

Özgür Özel, TBMM'deki grup toplantısında kritik mesajlar verdi. "Rakipsizleşme" çabasıyla...

2 ay önce