BORSA
BIST 100 13.662,75 %1,64
Altın 6.687,67 ₺/gr %0,85
Bitcoin $73.851 %0,40
Dolar 45,92 ₺ %0,10
Euro 53,57 ₺ %0,07
Sterlin 61,86 ₺ %0,03
Gümüş 110,94 ₺/gr %0,58
Ethereum $2.023,98 %0,43
İsviçre Frangı 58,81 ₺ %0,29
Kanada Doları 33,28 ₺ %0,17
Avustralya Doları 33,00 ₺ %0,20
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,23 ₺ %0,13
BAE Dirhemi 12,50 ₺ %0,10
Rus Rublesi 0,64 ₺ %0,75
Çin Yuanı 6,79 ₺ %0,04
İSTANBUL 20°C 6.687,67 ₺/gr 45,92 ₺ 53,57 ₺
Anasayfa SİYASET AK Parti genel merkezinde Alevi bir çaycı bile yok
fatihaktuel

AK Parti genel merkezinde Alevi bir çaycı bile yok

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Kayseride esnaf ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti. İlk olarak Servisçiler esnafını ziyaret eden Özkes, konuşmasında İslamın en doruk noktasındaki esasın

· 5 dk okuma · 29 okunma
AK Parti genel merkezinde Alevi bir çaycı bile yok

CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Kayseride esnaf ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti. İlk olarak Servisçiler esnafını ziyaret eden Özkes, konuşmasında İslamın en doruk noktasındaki esasın sadece Allaha tapmak ve Allahtan korkmak olduğunu belirtti. Aynı zamanda emekli müftü olan Özkes, daha sonra Hacı Bektaş Veli Derneğini ziyaret etti.

NEDEN DEDEYLE KUCAKLAŞMIYORSUNUZ?

Burada yaptığı konuşmada Alevilerin sorunlarının önemli boyuta ulaştığını belirten Özkes, cemevlerine yardımın vergiden düşülmesini ve diğer ibadet yerleri gibi buralarının da onarımının devletçe yapılmasını istedi.

Özkes, Hahamla kucaklaşıyorsun, papazla kucaklaşıyorsun, bir dedeyle neden kucaklaşmıyorsunuz kardeşim? dedi. Alevilerin dışlandığını, AK Partinin bunu siyaseten yaptığını iddia eden Özkes, Sünni köylerin aksine Alevi köylerin yollarının da yapılmadığını belirtti.

AKP GENEL MERKEZİNDE ALEVİ BİR ÇAYCI BİLE YOK?

Türkiyede bugün Alevi bir valinin, genel müdürün, emniyet müdürünün olmadığını belirten Özkes, AK Parti Genel Merkezinde çalışan bir Alevi çaycının dahi olmadığını kaydetti.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlunun demokrat bir kişiliğe sahip olduğunu anlatan Özkes, Onun için Kemal Kılıçdaroğlunun tanınmaması için, bilinmemesi için, anlaşılmaması için ellerinden geleni yapıyorlar. Kılıçdaroğlu, daha iyi bir Müslümandır. Çünkü bazıları gibi çalmıyor, haram yemiyor, harama helal demiyor. CHPnin geçmişine dönerek,oralarda bir şeyler çıkarıp, sürekli ısıtıp toplumun önüne getirerek algı oluşturmak için uğraşıyorlar; ama muvaffak olmayacaklar diye konuştu.

HARAMI, HELAL SAYAN BİRİ DİNDEN ÇIKMIŞ OLUR


17 Aralık soruşturması kapsamında gözaltına alınan Reza Zarrabın el konulan para ve altınlarının faizi ile iade edilmesine ve alınan faizin Kızılaya bağışlanması ile ilgili olarak yaşanan gelişmelere yönelik bir soruyu da cevaplandıran Özkes, İslama göre hırsızlığın haram olduğunu belirterek şunları söyledi:

Elhamdülillah Müslümanız. İslama, yani inancımıza göre hırsızlık haramdır. 1400 yıllık İslam sürecinde de bu hep böyle bilinmiştir. Nice rüzgarlar gelmiştir, geçmiştir. Hiçbir İslami kimliğe sahip olduğunu söyleyen toplumlar, asla haramı helal yapacak bir anlayışa sahip olmamışlardır. Ne gariptir. Din, iman, Allah peygamber söylemleri ile iktidar olanlar, bu süreçte gerçekten çok tuhaf işleri ortaya çıkarıyor. Örneğin adam diyor ki, hediye adı altında devletin işini yapan kişinin aldığı rüşvet, hediyedir diyor. Devlet işi yaparken aldığı rüşvete hediye diyor. İslamda rüşvet haramdır, yozluluk haramdır. Devlet malını aşırmak, kul hakkını yemek haramdır. Siz bunları helal, meşru, mubah sayarsanız, ne yapmış olursunuz? Bunu bir emekli müftü olarak söylüyorum. Haramı, helal sayan biri dinden çıkmış olur. Çok tehlikeli. Dini açıdan çok vahim uygulamalar yapılıyor.

HARAM PARAYLA YAPILAN İBADET KABUL OLMAZ

Rüşvet ve haksızlıkla kazanılan malın bir hayır kurumuna verilmesinin de dinen sakıncalı olduğunu dile getiren Özkes, Bu paraların Kızılay gibi bir kuruma verilmesi gerçekten Kızılayın ruhuna aykırıdır. Çünkü Kızılay, öteden beri cumhuriyet tarihinden daha yaşlıdır. Bağışlanmış olması Kızılayla bağdaşmıyor. Gönül huzuru ile yardım alması gölgelenmiş oluyor. Haram parayla yapılan ibadet kabul olmaz. Vatandaş bundan yararlanabilir, vatandaşın günahı yok. Ancak Kızılay gibi bir hayır kurumunu gölgeler diye konuştu.

OY VERENLERİN EN AZ YARISI AKPDEN MEMNUN DEĞİL

Konuşmasında AK Partiye oy veren vatandaşların en az yarısının da AK Partiden memnun olmadığını öne süren Özkes, Neredeyse her aileden bir kişi psikolojik tedavi görüyor AKP iktidarı döneminde. Türkiyede ortalama 10 kişi intihar ediyor her gün. Bonzai diye bir şey var mıydı? Bu AKPnin ürünü diye konuştu.

AKP DÖNEMİNDE AHLAK KAYBOLDU


AKP döneminde bina yükseliyor, zina çoğalıyor. Riba, faiz yaygınlaşıyor diyen Özkes, AKP zinayı suç olmaktan çıkarmış bir partidir. Neredeyse domuz eti yaygınlaşmış durumda. Ahlaksız Müslüman tipi çoğaltılıyor. Yani harama helal diyen, haram, helal demeyip sadece mal toplayan, servet edinen sözde Müslüman yani ahlaksız Müslüman tipi yetiştiriliyor. Oysa bizim dinimizin en büyük özelliği ahlaktır. Ahlakı kaybederseniz bulamazsınız. Ne yazık ki AKP döneminde ahlak kayboldu ifadeleriyle sözlerine son verdi.

Cafer ZENGİN/KAYSERİ,DHA



SİYASET Haberleri

Tümü

Fatih Erbakan ikinci tur için kararını açıkladı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ikinci tur seçimi için önemli açıklamalarda...

7 gün önce

GENEL MERKEZDE KAPALI GRUP TOPLANTISI . ÖZEL BAŞKAN...

CHP'nin kapalı grup toplantısında önemli bir gelişme yaşandı. CHP Genel Merkezi'nde, bugün, Grup...

7 gün önce

YSK dan Yerel Seçim Kararı!

YSK'dan yerel seçim kararı! 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin iptali için yapılan başvuruyu...

7 gün önce

Kılıçdaroğlu partideki azilleri 3 avukatla başlattı.

Kılıçdaroğlu, mahkeme kararıyla genel başkanlık koltuğuna geri döndükten sonra, partinin 3...

8 gün önce

Özel, CHP MYK'yı yeniden toplantıya çağırdı

CHP Genel Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Özgür Özel, partisinin Merkezi Yürütme Kurulu'nu...

8 gün önce

Mahkemeden Saadet Partisi Kongre iptali davasına ret !

Mahkemeden Saadet Partisi Kongre iptali davasına ret kararı çıktı. 9. Olağan Büyük Kongresi'nin...

19 gün önce

CHP de Yeni Yol Haritası Belirleniyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen kritik Merkez Yönetim...

1 ay önce

Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...

1 ay önce

Meral Akşenerden İddalara Yalanlama

CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...

3 ay önce

Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...

3 ay önce

CHP'de kılıçlar çekildi

Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınması...

6 ay önce

Bahçeliden -dar ağacı- çıkışı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında gündemdeki konulara...

6 ay önce