AK Parti Yaşar Yakışı ihraç ediyor!
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partiden kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilen isimleri açıkladı. Çelik, Adana Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Ankara Ayaş Belediye Başkanı B
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partiden kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilen isimleri açıkladı.
Çelik, Adana Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Ankara Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan, Kahramanmaraş Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük ve partinin kurucu üyesi Yaşar Yakışın partiden kesin ihracı için Merkez Disiplin Kuruluna sevk edildiğini açıkladı.
Partiden kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilen isimlere ilişkin Çelik şu ifadeleri kullandı:
Adana Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, genel merkez yerel yönetimler başkanlığı tarafından hazırlanan rapor neticesinde eşini belediye başkan yardımcısı yaparak özel nüfus kullanmak, imar uygulamalarında menfaate dayalı iş ve işlemler yapmak Ak Parti ilkeleri ile bağdaşmayan tutum ve davranışlar sergilemek gibi tespitler neticesinde tüzüğümüz gereği partiden kesin ihracı için Merkez Disiplin Kuruluna sevk edildi.
KAHRAMANMARAŞ ELBİSTAN BELEDİYE BAŞKANI DURMUŞ KÜÇÜKE İHRAÇ TALEBİ
İkincisi Kahramanmaraş Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, genel merkez yerel yönetimler başkanlığı tarafından hazırlanan rapor neticesinde 7 Haziran ve 1 Kasım genel seçimlerinde il SKM ve ilçe SKM programlarına kasıtlı olarak katılmayarak partimiz aleyhinde sözlü ve fiili davranışlarda bulunduğundan ve Ak Parti ilkeleri ile bağdaşmayan tutum ve davranışlar sergilediğinden tedbirli olarak partiden kesin ihracı için Merkez Disiplin Kuruluna sevk edildi.
ANKARA AYAŞ BELEDİYE BAŞKANI BÜLENT TAŞANA İHRAÇ TALEBİ
Ankara Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan, Ak Parti ilkeleri ile bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunduğu tespit edilmiş olup tedbirli olarak partiden kesin ihracı için Merkez Disiplin Kuruluna sevk edildi.
PARTİNİN KURUCU ÜYESİ YAŞAR YAKIŞA İHRAÇ TALEBİ
Yine partimizin kurucu üyesi Yaşar Yakış, devlet içine nüfus etmiş, ulusal güvenliğimizi tehdit eden legal görünümlü illegal yapının yayın organlarında yaptığı açıklamalar ile tüzüğümüz gereği, gerçek dışı haber yaymak, iftira, hakaret, karalama ve küçük düşürücü beyanlarda bulunduğu için tedbirli olarak partiden kesin ihracı için Merkez Disiplin Kuruluna sevk edildi.
Çelik, Bütün şikayetler partinin ilgili birimlerinde değerlendiriliyor. Ak Partinin kurucu ilkeleri, değerleri var. Ak Partide siyaset yapmakla, Ak Partili olarak siyaset yapmak arasında fark vardır. İhraç edilenlerle ilgili gerekiyorsa suç duyurusu da yapılacaktır dedi.
YAŞAR YAKIŞ KİMDİR?
Diplomat ve siyasetçi Yaşar Yakış, 1962 yılında Dışişleri Bakanlığındaki görevine başladı.
Riyad ve Kahire Büyükelçilikleri ile Birleşmiş Milletler Viyana Ofisinde Daimi Temsilcilik görevlerinde bulunan Yakış, 2001 yılında Dışişleri Bakanlığından emekli oldu ve AK Parti kurucu üyesi olarak siyasete atıldı.
Partinin Genel Başkan Yardımcılığı ve Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini yürüten Yakış, 3 Kasım 2002 seçimleri ile milletvekili oldu.
Yaşar Yakış, 19 Kasım 2002 tarihinde Dışişleri Bakanı olarak atandı. Yakış, görevini 14 Mart 2003te Abdullah Güle bıraktı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Ömer Muhtarın şehadet Yoldönümünde anılıyor
83 yıl önce (bu gûn)...Îtalyanlar tarafından idam edilerek şehid edilen Ömer Muhtarı Rahmetle...
AK Partiden flaş ihraç kararı
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik düzenlediği basın toplantısında Merkez Disiplin Kuruluna kesin...
Gültekin Vatan Partisinden İstifa Etti
Birgün gazetesinin haberine göre Vatan Partisi yöneticilerinden Mehmet Bedri Gültekin,...
SİYASET Haberleri
TümüÖzgür Özel : Demirtaş’ın selamı başımızın üstüne
CHP Lideri Özgür Özel, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, "Akşam saatlerinde avukatını çağırarak...
Özgü Özel in Yeni Partisinin Logo ve İsmi Sızdı. İşte O logo
zgür Özel ve ekibinin yeni partiye geçeceği iddiaları gündemdeki yerini korurken, Özel'in yeni...
Erdoğan : Terör Sayfası Tamamen Kapanacak
Terör defterini tamamen kapatmakta kararlı olduklarını belirten Erdoğan, "Örgütün tasfiye...
CHP'li milletvekili sayısı 129'a düştü
10 Haziran'da yapılan CHP MYK'sında 'partiden kesin ihraç' talebiyle 'tedbirli' olarak Yüksek...
İki İsmin CHP Grup Başkanvekillikleri düştü
CHP'de disipline sevk edilen Gökhan Günaydın ve Ali Mahir Başarır'ın grup başkanvekillikleri...
Kılıçdaroğlu alternatif CHP grubunda konuştu.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, alternatif CHP grubunda konuştu. Kılıçdaroğlu, "Temiz siyaset"...
Özgür Özel den Kılıçdaroğlu na Grup Salonundan Rest
Özgür Özel, TBMM'deki grup toplantısında kritik mesajlar verdi. "Rakipsizleşme" çabasıyla...
Özel'den Kılıçdaroğlu na Sürpriz Teklif
CHP'deki kriz derinleşirken, Özgür Özel'den Kemal Kılıçdaroğlu'na sürpriz bir teklif geldi....
AK PARTİ İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Sapanca da...
Parti kurmaylarını, bakanları ve teşkilatın ana kademelerini bir araya getirecek olan 33....
Kılıçdaroğlu Grup Toplantısında Konuşacak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Parti genel merkezind Önümüzdeki salı günüParti içi...
İmamoğlu Kılıçdaroğlu'nu Silivri'den bombaladı
Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve CHP yönetimini sert sözlerle eleştirdi . Ekrem...
Fatih Erbakan ikinci tur için kararını açıkladı
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ikinci tur seçimi için önemli açıklamalarda...




