BORSA
BIST 100 13.662,75 %1,64
Altın 6.687,67 ₺/gr %0,85
Bitcoin $73.504 %0,18
Dolar 45,92 ₺ %0,10
Euro 53,57 ₺ %0,07
Sterlin 61,86 ₺ %0,03
Gümüş 110,94 ₺/gr %0,58
Ethereum $2.013,98 %0,11
İsviçre Frangı 58,81 ₺ %0,29
Kanada Doları 33,28 ₺ %0,17
Avustralya Doları 33,00 ₺ %0,20
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,23 ₺ %0,13
BAE Dirhemi 12,50 ₺ %0,10
Rus Rublesi 0,64 ₺ %0,75
Çin Yuanı 6,79 ₺ %0,04
İSTANBUL 17°C 6.687,67 ₺/gr 45,92 ₺ 53,57 ₺
Anasayfa SİYASET AK Parti Yaşar Yakışı ihraç ediyor!
fatihaktuel

AK Parti Yaşar Yakışı ihraç ediyor!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partiden kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilen isimleri açıkladı. Çelik, Adana Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Ankara Ayaş Belediye Başkanı B

· 3 dk okuma · 22 okunma
AK Parti Yaşar Yakışı ihraç ediyor!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partiden kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilen isimleri açıkladı.

Çelik, Adana Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Ankara Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan, Kahramanmaraş Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük ve partinin kurucu üyesi Yaşar Yakışın partiden kesin ihracı için Merkez Disiplin Kuruluna sevk edildiğini açıkladı.

Partiden kesin ihraç talebiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilen isimlere ilişkin Çelik şu ifadeleri kullandı:

Adana Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, genel merkez yerel yönetimler başkanlığı tarafından hazırlanan rapor neticesinde eşini belediye başkan yardımcısı yaparak özel nüfus kullanmak, imar uygulamalarında menfaate dayalı iş ve işlemler yapmak Ak Parti ilkeleri ile bağdaşmayan tutum ve davranışlar sergilemek gibi tespitler neticesinde tüzüğümüz gereği partiden kesin ihracı için Merkez Disiplin Kuruluna sevk edildi.

KAHRAMANMARAŞ ELBİSTAN BELEDİYE BAŞKANI DURMUŞ KÜÇÜKE İHRAÇ TALEBİ

İkincisi Kahramanmaraş Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, genel merkez yerel yönetimler başkanlığı tarafından hazırlanan rapor neticesinde 7 Haziran ve 1 Kasım genel seçimlerinde il SKM ve ilçe SKM programlarına kasıtlı olarak katılmayarak partimiz aleyhinde sözlü ve fiili davranışlarda bulunduğundan ve Ak Parti ilkeleri ile bağdaşmayan tutum ve davranışlar sergilediğinden tedbirli olarak partiden kesin ihracı için Merkez Disiplin Kuruluna sevk edildi.

ANKARA AYAŞ BELEDİYE BAŞKANI BÜLENT TAŞANA İHRAÇ TALEBİ

Ankara Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan, Ak Parti ilkeleri ile bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunduğu tespit edilmiş olup tedbirli olarak partiden kesin ihracı için Merkez Disiplin Kuruluna sevk edildi.

PARTİNİN KURUCU ÜYESİ YAŞAR YAKIŞA  İHRAÇ TALEBİ

Yine partimizin kurucu üyesi Yaşar Yakış, devlet içine nüfus etmiş, ulusal güvenliğimizi tehdit eden legal görünümlü illegal yapının yayın organlarında yaptığı açıklamalar ile tüzüğümüz gereği, gerçek dışı haber yaymak,  iftira, hakaret, karalama ve küçük düşürücü beyanlarda bulunduğu için tedbirli olarak partiden kesin ihracı için Merkez Disiplin Kuruluna sevk edildi.

Çelik, Bütün şikayetler partinin ilgili birimlerinde değerlendiriliyor. Ak Partinin kurucu ilkeleri, değerleri var. Ak Partide siyaset yapmakla, Ak Partili olarak siyaset yapmak arasında fark vardır. İhraç edilenlerle ilgili gerekiyorsa suç duyurusu da yapılacaktır dedi.

YAŞAR YAKIŞ KİMDİR?

Diplomat ve siyasetçi Yaşar Yakış, 1962 yılında Dışişleri Bakanlığındaki görevine başladı.

Riyad ve Kahire Büyükelçilikleri ile Birleşmiş Milletler Viyana Ofisinde Daimi Temsilcilik görevlerinde bulunan Yakış, 2001 yılında Dışişleri Bakanlığından emekli oldu ve AK Parti kurucu üyesi olarak siyasete atıldı.

Partinin Genel Başkan Yardımcılığı ve Merkez Karar Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini yürüten Yakış, 3 Kasım 2002 seçimleri ile milletvekili oldu.

Yaşar Yakış, 19 Kasım 2002 tarihinde Dışişleri Bakanı olarak atandı. Yakış, görevini 14 Mart 2003te Abdullah Güle bıraktı.



SİYASET Haberleri

Tümü

Fatih Erbakan ikinci tur için kararını açıkladı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ikinci tur seçimi için önemli açıklamalarda...

7 gün önce

GENEL MERKEZDE KAPALI GRUP TOPLANTISI . ÖZEL BAŞKAN...

CHP'nin kapalı grup toplantısında önemli bir gelişme yaşandı. CHP Genel Merkezi'nde, bugün, Grup...

7 gün önce

YSK dan Yerel Seçim Kararı!

YSK'dan yerel seçim kararı! 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin iptali için yapılan başvuruyu...

7 gün önce

Kılıçdaroğlu partideki azilleri 3 avukatla başlattı.

Kılıçdaroğlu, mahkeme kararıyla genel başkanlık koltuğuna geri döndükten sonra, partinin 3...

8 gün önce

Özel, CHP MYK'yı yeniden toplantıya çağırdı

CHP Genel Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Özgür Özel, partisinin Merkezi Yürütme Kurulu'nu...

8 gün önce

Mahkemeden Saadet Partisi Kongre iptali davasına ret !

Mahkemeden Saadet Partisi Kongre iptali davasına ret kararı çıktı. 9. Olağan Büyük Kongresi'nin...

19 gün önce

CHP de Yeni Yol Haritası Belirleniyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İstanbul Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen kritik Merkez Yönetim...

1 ay önce

Kurtulmuş'tan -ara seçim- açıklaması

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ara seçim talebine ilişkin yaptığı açıklamada "Kimin hangi kurallar...

1 ay önce

Meral Akşenerden İddalara Yalanlama

CHP’den istifa eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile irtibat halinde olduğu...

3 ay önce

Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Genel Başkanı Özür Özel hakkında, Ankara Cumhuriyet...

3 ay önce

CHP'de kılıçlar çekildi

Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin rüşvet ve yolsuzluk iddialarından arınması...

6 ay önce

Bahçeliden -dar ağacı- çıkışı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında gündemdeki konulara...

6 ay önce